preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

Dani Općine Tuhelj

Autor: Administrator , 17. 8. 2018. 15:21

Na danima Općine Tuhelj sudjelovali su i naši učenici. Na kulturnoj večeri svoje je pjesme pročitala Marija Gavrić. Čestitke Mariji na prvoj javnoj prezentaciji njenih pjesama.

Kajkavska družina pod vodstvom učiteljice Pavice Iveković uspješno se predstavila na Sajmenom danu.

 

Na štandu koji je uredila učiteljica Lucija Šimunić prodavali su se proizvodi naše Učeničke zadruge „Kotaček“.

Dječja načelnica Anja Petrinec uručila na svečanoj sjednici Općinskog vijeća priznanje Dječjeg vijeća za Naj-prijateljicu Anamariji Penezić.

Galerija slika


 

 [više]

PLAKETA OPĆINE TUHELJ EKIPI PODMLATKA CRVENOG KRIŽA

Autor: Snježana Romić, 17. 8. 2018. 11:19

Rad s pomlatkom Crvenog križa u Tuhlju ima dugu tradiciju. Prvi zapisi o aktivnom radu podmlatka potiču iz početka 30-ih godina 20. stoljeća. Zadnjih desetak godina rad ekipe prve pomoći pod vodstvom knjižničara Davora Žažara je vrlo intenzivan i uspješan. Stalno najuspješnija ekipa prve pomoći na natjecanjima Gradske organizacije Crvenog križa Klanjec te u samom vrhu na međužupanijskim natjecanjima Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije. Ekipa prve pomoći OŠ Lijepa naša uspješno sudjeluje u promociji važnosti Crvenog križa i pružanja prve pomoći na raznim aktivnostima Gradske organizacije crvenog križa Klanjec. Posebno veliki uspjeh postignut je ove godine kad se obilježava 140 godina postojanja i djelovanja Hrvatskog Crvenog križa. Ekipa podmlatka Crvenog križa OŠ Lijepa naša sudjelovanjem na ovogodišnjem državnom natjecanju najuspješnijih 10 ekipa iz cijele Hrvatske promovirala je Tuhelj i Hrvatsko zagorje. Čestitamo članicama ekipe OŠ Lijepa naša Ani Marić, Antoniji Kralj, Mateji Tušak, Anji Petrinec, Ivani Fekeža i Lauri Žlender te njihovom voditelju Davoru Žažaru. Podmlatku Crvenog križa OŠ Lijepa naša i njihovom voditelju želimo daljnji uspješan rad

 [više]

SRETNO OSMAŠI!

Autor: Snježana Romić, 16. 8. 2018. 10:23

DRAGI OSMAŠI!

Hrabro zakoračite u novo poglavlje svoga života.

Svoje snove pretvorite u stvarnost. Vjerujte u sebe i svojim djelima opravdajte prije svega svu ljubav, brigu i potporu koju su vam davali i koju će vam davati vaši roditelji...Svojim uspjesima u daljnjem školovanju doprinosite i ugledu svoje osnovne škole koja vam je ugradila temeljna znanja i vještine neophodna za daljnje školovanje i život. Sretno vam bilo u daljnjem školovanju i neka vam se ostvari sve ono što nosite u srcu!

„Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo“ Mali Princ

                                                     Vaši učitelji, razrednica i ravnateljica!

 [više]

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ OBITELJIMA ZA SUFINANCIRANJE TROŠKOVA NABAVE UDŽBENIKA U ŠK. GOD. 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Vlašić, 7. 8. 2018. 12:46

Uvjeti za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć.

 [više]

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019. – REDOVNI PROGRAM Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 9. 7. 2018. 13:04

Poštovani roditelji i učenici...

 ovdje

možete preuzeti popis odabranih udžbenika

za školsku godinu 2018./2019.

 

 
 
NAPOMENA: U školskoj godini 2018./19. koristit će se dosadašnji udžbenici, osim Informatike. Stari udžbenici iz Informatike  više nisu u upotrebi zbog uvođenja novog kurikuluma u nastavu Informatike. 
Molimo roditelje da do daljnjega ne kupuju udžbenike iz Informatike. O novim udžbenicima i pripadajućim radnim bilježnicama biti ćete pravodobno obaviješteni. 
 

 [više]

Obuća za školu

Autor: Administrator , 28. 6. 2018. 20:48

STARTAS OBUĆA ZA ŠKOLARCE - U svojoj boji školu osvoji!

Borovo je razvilo liniju Startasa pod nazivom Back to School, namijenjenu školarcima.

Startas Back to School izrađene su ručno, od prirodnih materijala,  stopostotnog pamuka i prirodne gume od kaučuka, koja se izrađuje u tvornici BOROVO u Vukovaru.

Cvičke razlikuje od klasičnih Startas tenisica je elastična traka postavljena umjesto vezica, rasteže se prilikom obuvanja i formira prema dječjoj nozi. Dostupne su u brojevima od 30 – 42 po cijeni od 89,00 KN/Par u bijeloj, crnoj, plavoj, rozoj, ljubičastoj i crvenoj boji.

U ponudi su i tenisice u plavoj, crnoj, crvenoj i bijeloj boji od 42 do 47 po cijeni od 119,00 KN/Par.

Treba izmjeriti dužinu uložne tabanice na nekoj postojećoj obući ili usporediti kojoj dužini i broju odgovara Startasu ili u najbližoj Borovo trgovini ustanoviti odgovarajuću veličinu.

Ako ste zainteresirani za nabavu takve obuće/papuča za školu molimo da se javite u upravu škole do 5.7.2018. godine. Uplata u tajništvu škole do 20.8.2018.


 

 [više]

PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: Administrator , 24. 6. 2018. 22:12

 

 

Podjela svjedodžbi za učenike od 1. – 7. razreda bit će 29.6. 2018. u 9,00 sati.

Oproštaj učitelja od učenika 8. razreda uz podjelu svjedodžbi je 29.6.2018. godine u 9,30 sati.

 

 


 

 [više]

IZLET NAGRAĐENIH

Autor: Snježana Romić, 21. 6. 2018. 11:12

VAŽNA OBAVIJEST - Izlet u Bašku za nagrađene učenike

Općina Tuhelj nagrađuje učenike i učitelje-mentore za postignute rezultate na natjecanjima i smotrama izletom 26.6.2018. godine.

Polazak u 7,30 s parkirališta kod dvorane.

Vrijeme za druženje i kupanje u Baškoj na otoku Krku.

Povratak u večernjim satima (između 22 i 23 sata) ovisno o vremenskim uvjetima.


 

 [više]

Upisi u 1. razred srednje škole za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 20. 6. 2018. 22:42

Obavještavaju se učenici i roditelji 8. razreda da su na službenim web stranicama Krapinsko-zagorske županije, link http://www.kzz.hr/upis-ucenika-srednje-skole-natjecaj objavljeni natječaji za obrazovne programa svih srednjih škola na području naše županije.

Također objavljen je i popis deficitarnih srednjoškolskih programa.

Podsjećamo učenike koji uz propisane dokumente trebaju priložiti  potvrdu nadležnog školskog liječnika, da svoj dolazak školskoj liječnici dr. Marici Gredičak obavezno najave u vremenu od 2. do 6. srpnja 2018. do 10 sati na broj telefona:  049/264-047.

Molimo sve učenike i roditelje da se pridržavaju vremenika ljetnog upisnog roka te redovito prate aplikaciju upisi.hr, link https://www.upisi.hr/upisi/.

Termini ljetnog upisnog roka!

Svim našim osmašima zahvaljujemo na dosadašnjim iznimno uspješnim rezultatima kao i promicanju imena Škole i Tuhlja te želimo puno sreće i uspjeha u odabiru željenog zanimanja/škole. 

Upisno povjerenstvo Škole


 

 [više]

Dan škole

Autor: Administrator , 7. 6. 2018. 10:23


 

 [više]

Dječaci naše škole zauzeli 1. mjesto na Trči, skoči, baci

Autor: Administrator , 7. 6. 2018. 10:20

 

Na atletskom mitingu Trči, skoči, baci održanom 29. 6. 2018. u Razvoru dječaci naše škole zauzeli su 1. mjesto u konkurenciji četiriju škola (OŠ A. Mihanović Klanjec, OŠ J. Broz Kumrovec, OŠ Kraljevec na Sutli i OŠ Lijepa naša, Tuhelj) osvojivši pri tome 6 medalja, dok su djevojčice osvojile 3 medalje. 

 
Medalje su osvojili u sljedećim kategorijama:
Dječaci: skok u vis – zlato
             skok u dalj – zlato
             trčanje 600 m – srebro i bronca
             trčanje 100 m – srebro
             bacanje kugle – bronca
Djevojčice: skok u dalj – srebro i bronca
                trčanje 300 m - bronca
 
Kao šećer na kraju natjecanja, osvojili su 1. mjesto i u trčanju štafete 4 x 100 m.
 

 

 [više]

Naše učenice koje su članice Mažoretkinja Dubrovčan osvojile Kup Hrvatske na 5. Državnom prvenstvu mažoret timova u Vodicama!

Autor: Administrator , 31. 5. 2018. 23:04

U Vodicama se održavalo 26. i 27.05.2018. godine održavalo 5. Državno prvenstvo mažoret timova. Sudjelovalo je ukupno 16 timova sa preko 500 mažoretkinja u preko 150 koreografija. Mažoretkinje Dubrovčan predstavile su se sa 15 koreografija u tri skupine, kadeti, juniori i seniori. Od ukupno 15 koreografija osvojeno je 15 medalja. Osim osvojenih medalja seniorke Mažoretkinja osvojile su dugo očekivani Kup Hrvatske osvojivši tri prva mjesta u tri kategorije; defile, tradicionalna i moderna koreografija.

Veseli nas i čestitamo našim učenicama na osvojenim medaljama. Želimo im daljnji uporan i marljiv rad te njima i Mažoretkinjama Dubrovčan nove uspješne nastupe.


 

 [više]

Gostovanja u školi

Autor: Administrator , 31. 5. 2018. 23:00

Krajem prošlog tjedna 24. i 25. svibnja ugostili smo „Chorus angelicus“ iz Varaždina, Glazbenu školu Pregrada i Društvo sportskih igara KZŽ sa Zagorskim vognjem.

Zbor „Chorus angelicus“ gostovao je u sklopu projekta Ruksak pun kulture. Tom prigodom poučili su nas baroku, renesansi te osnovama pjevanja. Uživali smo u njihovom zborskom pjevanju.

Profesori i učenici Glazbene škole Pregrada motivirali su učenike da se dodatno uključe u njihovu školu i nauče svirati željeni instrument.

Društvo sportskih igara Krapinsko-zagorske županije i ove je godine organizirao igranje Zagorskog vognja u našoj školi. U igri su uživali učenici razredne nastave na čemu im zahvaljujemo. 


 

 [više]

Projekt Klimava klima na državnoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Administrator , 28. 5. 2018. 12:31

Učenici 5. razreda uspješno su predstavili  projekt iz Građanskog odgoja i obrazovanja pod naslovom Klimava klima. Projekt je rezultat istraživanja učenika od 3. do 5. razreda, članova DTM grupe na temu klimatskih promjena i zagađenja. Ovogodišnja smotra projekata Građanskog odgoja održana je u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti.

 

 [više]

Catalin Taranu, profesionalni igrač igre GO 5. dana, posjetio našu školu

Autor: Administrator , 23. 5. 2018. 13:48

U našoj školi dana 22. 5. 2018.g. Catalin Taranu, profesionalni igrač 5. dana održao je zanimljivo predavanje "Go - igra (bez) granica". Catalin Taranu rođen je 1973. godine u rumunjskom gradu Gura Humurului. U njegovoj pratnji bili su i Zoran Mutabžija, predsjednik Hrvatske Igo udruge i dvostruki prvak Europe: 1967. i 1971. godine, te prof. dr. sc. Damir Medak, dekan Geodetskog fakulteta, tajnik Igo udruge, koji je već jednom posjetio našu školu i također na jako zanimljiv način pokazao učenicima igru go.

 [više]

Majčin dan i Dan obitelji

Autor: Administrator , 17. 5. 2018. 10:04

Povodom Majčinog dana i Dana obitelji DRUŠTVO “NAŠA DJECA" TUHELJ u suradnji s OŠ Lijepa naša 11. svibnja organiziralo je priredbu "Dijete je srce obitelji" za mame, bake, obitelji i sve drage goste. Prostor osnovne škole odzvanjao je veselom pjesmom, igrom, recitacijama posvećenim majci i obitelji. U programu su sudjelovali članovi recitatorske i kajkavske družine OŠ Lijepa naša, Predškola, mladi članovi puhačkog orkestra“ Lipa“, trubači Glazbene škole Pregrada, učenice 4. razreda, mali zbor DND-a „Cool djevojčice“ i igraonica DND TUHELJ. Gošće priredbe bile su kadetkinje mažoretkinja iz susjednog Dubrovčana te najmanja grupa Desinićkih mažoretkinja u čijem su sastavu i djeca iz Tuhlja. Nakon uživanja u dječjoj kreativnosti, djeca i roditelji nastavili su druženje uz slatkiše i sokove.

Mali volonteri, članovi Dječjeg foruma i Dječjeg vijeća osmislili su akciju razmjene stvari. Prikupljeni razni predmeti prodavali su se - SVE PO 10 KUNA. Sakupljeni prihod namijenjen je za ovogodišnji projekt Djeca za Aziju (za djecu Bangladeša).

Dječja mašta i kreativnost dolaze do punog izražaja kad ih se organizirano vodi. Zato zahvaljujemo svim volonterkama i volonterima, učiteljima i učiteljicama koji ulažu napor da bi djeca rasla u veselom i sretnom okruženju.

Galerija slika


 

 [više]

Priredba povodom Majčinog dana i Dana obitelji

Autor: Administrator , 9. 5. 2018. 11:27

Mali volonteri, članovi Dječjeg foruma i Dječjeg vijeća na osmislili su akciju razmjene stvari. Zato su se prikupili razni predmeti koji će se prodavati - SVE PO 10 KUNA.

Sakupljeni prihod namijenili smo Učeničkoj zadruzi "Kotaček", a dio će se odvojiti za ovogodišnji projekt Djeca za Aziju (za djecu Bangladeša).


 

 [više]

Za veseliji Tuhelj

Autor: Administrator , 9. 5. 2018. 11:24

Općina Tuhelj, DND TUHELJ i OŠ Lijepa naša provode zajedničku volontersku akciju Za veseliji Tuhelj.

U sklopu aktivnosti do sad su realizirane radionice za iznošenje kreativnih ideja oslikavanja potpornih zidova u Tuhlju i Tuheljskim Toplicama te s volonterima OŠ Lijepa naša naslikane igre školice za djecu na prilazu školi.

Akcija se financira iz dobivenih sredstava na natječaju LAG Zagorje-Sutla za volonterske akcije.

 

 


 

 [više]

Kiki film festival u Zaboku

Autor: Administrator , 7. 5. 2018. 11:14

Od 23. do 27. travnja u Zaboku se održao 7. KIKI, međunarodni festival dječjeg filma. Prisustvovali smo projekcijama organiziranima po uzrastu u dva dana. U programu su se našli raznovrsni filmovi, od igranih, dokumentarnih i animiranih do eksperimentalnih kratkometražnih. Filmovi koje smo gledali bili su kvalitetni, a prije svega drukčiji od tipičnih filmova namijenjenih djeci.

Veselimo se odlasku u KIKI kino i iduće godine!


 

 [više]

Zelena čistka

Autor: Snježana Romić, 5. 5. 2018. 07:52

Aktivnostima čišćenja okoliša 23. travnja obilježili smo Dan planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja. To je ujedno i najmasovniji eko datum koji je podsjetnik na neodgovorno ponašanje čovjeka prema okolišu.

U razredima su održani edukativni satovi o važnosti čistoće okoliša.

U suradnji s Općinom Tuhelj organizirali smo čišćenje i uređenje okoliša. Taj dan učenici su iz škole odlazili pješice ili biciklom ako su na taj način i došli u školu. Tako smo ih potaknuli da se više kreću što nas čini zdravijima i ne zagađuju okoliš.

Galerija slika


 

 [više]

Festival znanosti

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 11:15

Dana 18.4.2018.održan je festival znanosti u našoj školi. Učenici 3., 4. i 5.razreda imali su priliku vidjeti nekoliko zanimljivih praktičnih pokusa na temu "Otkrića".

Pokuse su prezentirali i pokušali približiti učenici 8.razreda pod mentorstvom učiteljice Julije Jurin. Učenici su mogli vidjeti kako izgleda molekula DNA koju su izolirali iz banane(otkrice Watson i Crick), kako napraviti kompas(otkriće Gilbert) i kako su nastali puhački instrumenti i udaraljke,te kako se prenosi zvuk.I učenici i mentorica su bili iznimno zadovoljni radionicama. Djeca su mogla vidjeti što ih čeka u višim razredima i da znanost može biti jako zanimljiva. Nadamo se da će i u budućnosti biti prilike da se ovakvi događaji i radionice ponove.

Galerija slika


 

 [više]

PROMICANJE ISTINE O DOMOVINSKOM RATU

Autor: Administrator , 20. 4. 2018. 13:30

Gosti učenika 8. razreda 16.4.2018. godine na dva školska sata bili su branitelji Krapinsko-zagorske županije. O  Domovinskom ratu govorili su dopredsjednik UDVR (Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata) KZŽ-a Josip Horvatin, Niaz Mulalić, pripadnik 5. gardijske brigade i zabočke HVIDRA-e te predsjednik Kluba branitelja Tuhelj, Krešo Šurina. 

 [više]

Terenska nastava 4. razreda

Autor: Administrator , 17. 4. 2018. 08:43

U petak, 13.4.2014., učenici četvrtog razreda iskoristili su prekrasan dan za terensku nastavu Sisak-Lonjsko polje. Najprije su posjetili Sisak, grad na tri rijeke. Tvrđava Sisak ili Stari grad Sisak najviše se svidjela dječacima. Vidjeli su topovske otvore, puškarnice, a posebno ih se dojmila maketa Sisačke bitke. U Muzeju grada Siska imali su zanimljivog vodiča, koji im je kroz interaktivno predavanje prikazao povijest grada Siska. Zanimljivo je bilo kada su se sama djeca našla u ulozi prvog gradonačelnika Siska, Ivana Lovrića. Već na samom ulazu u prvo Europsko selo roda Čigoč dočekala ih je roda. Naučili su puno o životu roda  i promatrali njihova staništa. Veseli i raspjevani vratili u se svojim kućama, bila je to zanimljiva i poučna terenska nastava.

Galerija slika


 

 [više]

Tuhlju srebrna medalja

Autor: Administrator , 16. 4. 2018. 12:32

Protekle je subote na X. Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog crvenog križa održanom u Lepoglavi, Gradsko društvo CK Klanjec predstavljala ekipa OŠ Lijepa naša iz Tuhlja. U kategoriji Podmlatka, u jakoj konkurenciji 11 osnovnih škola iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije tuheljska je ekipa sa osvojenih 102, 16 bodova osvojila odlično drugo mjesto.

Ekipu pod mentorstvom Davora Žažara čine učenici: Ana Marić, Antonija Kralj, Mateja Tušak, Lana Javorić Ilić,  Anja Petrinec, Ivana Fekeža, Marija Gavrić, Laura Žlender i Daria Škreblin.

Ovim rezultatom potvrđen je kvalitetan rad tuheljskog Podmlatka HCK budući da se  u posljednjih 9 godina tuheljska škola čak 8 plasirala na regionalno natjecanje osvojivši dva srebrna odličja.


 

 [više]

Poziv na pregled utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta

Autor: Administrator , 12. 4. 2018. 09:49

Poštovani roditelji!

Pozivate se da dovedete svoje dijete na pregled utvrđivanja psihofizičkog stanja radi upisa u 1. razred osnovne škole, prema dobiveno rasporedu (18., 19. i 20.4.2018) u OŠ Lijepa naša, Tuhelj.

Prije pregleda dijete treba obaviti pregled usta i zubi u nadležnoj stomatološkoj ambulanti te laboratorijske pretrage u laboratoriju Doma zdravlja u Klanjcu. Za pregled u laboratoriju potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu, a urin je moguće donijeti i od kuće (u posudici kupljenoj u ljekarni).

Na pregled za utvrđivanje psihofizičkog stanja  potrebno je donijeti:

 • zdravstvenu iskaznicu djeteta
 • medicinsku dokumentaciju, ako je dijete bolovalo
 • cjepnu knjižicu ili ispis –podatke o cijepljenju od nadležnog liječnika
 • potvrdu djetetovog zubnog liječnika o pregledu zubiju – nalaz stomatologa
 • laboratorijski nalaz krvi i urina test trakom ( ako dijete  posjeduje laboratorijski nalaz ne stariji od 6 mjeseci, ne treba vaditi novi)
 • ispunjeni upitni listić – za liječnicu

Veselimo se Vašem dolasku!


 

 [više]

Uskrsna čestitka

Autor: Administrator , 28. 3. 2018. 13:39


 

 [više]

Projekt Klimava klima na županijskoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Administrator , 28. 3. 2018. 13:38

Članovi DTM  grupe, koju čine učenici od 3. do 5. razreda na ovogodišnjoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja  predstavili su  projekt naše Škole“ Klimava klima“.

Povod za istraživanje i izradu projekta bile su česte i nagle vremenske promjene kojima smo svakodnevni svjedoci. Projekt se javio kao posljedica učeničkih propitkivanja zašto vrlo rijetko pada snijeg u vrijeme zimskih praznika?

U sklopu izrade projekta posjetili smo Automatsku meteorološku stanicu u Tuhlju te istraživali vremenske prilike. Zaključak učenika bio je da je uzrok klimatskim promjenama u zagađenju okoliša. S tim ciljem bit će organizirane edukativne radionice te, iako u školi postoji svijest o važnosti očuvanja okoliša,  još ćemo se malo  više angažirati na razvrstavanju otpada i akcijama vanjskog uređenja okoliša.

Na županijskoj smotri u Stubičkim Toplicama projekt su predstavili učenici 5. razreda Sandra Bednjanec i Petar Marić i 3. razreda Vito Žlender i Mihaela Medvedec.

Stručno Povjerenstvo nakon prezentacije projekta pohvalilo je ideje i nastojanja učenika te projekt predložilo za državnu smotru Građanskog odgoja i obrazovanja koja će biti krajem svibnja u Zagrebu.

Pedagoginja:
Natalija Knezić-Medvedec

 

 [više]

NA HRVATSKOJ SMOTRI LIDRANO 2018. U PRIMOŠTENU

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 08:34

Članice Kajkavske družine, učenice 2.r. naše osnovne škole, Sara Fekeža, Lucija Haramina, Sara Koprivnjak, Gabriela Lepej, Viktorija Telišman i Lorena Tkalec s mentoricom Pavicom Iveković sudjelovale su na Hrvatskoj smotri Lidrano 2018. u Primoštenu s dramsko-scenskom igrom De se zbudi, bratec Martin. Na državnu smotru pozvane su kao predstavnice Krapinsko-zagorske županije u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva (skupni nastupi).

Hrvatska smotra LiDraNo 2018. održavala  se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike,  Kolinde Grabar-Kitarović koja je čestitala svim sudionicima smotre svjesna da već samo sudjelovanje na smotri u ovako velikoj konkurenciji predstavlja priznanje njihovom talentu i radu.

Ove godine Agencija za odgoj i obrazovanje je po 27. puta organizirala LiDraNo. U Primoštenu su učenici pokazali svoju kreativnost i darovitost u šest izraza: literarnom, dramskom (pojedinačni i skupni scenski nastupi) i novinarskom (samostalni novinarski radovi, školski listovi i radio emisije).

Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima, članovima školskih družina, održali su članovi prosudbenih povjerenstava među kojima su se nalazili poznati književnici, filmski i kazališni redatelji, glumci, dramski pedagozi i novinari.

Dramsko-scenska igra De se zbudi, bratec Martin koja na kajkavskom dijalektu progovara o lijepom ponašanju za stolom, u društvu i u raznim životnim situacijama, pohvaljena je od strane prosudbenog povjerenstva. Ponajprije  zbog edukativnog sadržaja, dobre igre na sceni, zaokruženoj priči i proživljenom kajkavskom govoru kojeg su članice Kajkavske družine tečno i izražajno govorile.

Našim djevojčicama iz 2.r. će boravak u Primoštenu ostati u lijepom sjećanju.

Galerija slika


 

 [više]

Obilježavanje Dana hrvatskog jezika

Autor: Administrator , 23. 3. 2018. 11:49

Ove smo školske godine u Osnovnoj školi Lijepa naša u Tuhlju na poseban način obilježili Dane hrvatskoga jezika. Cijeli je tjedan bio posvećen kreativnim radionicama na kojima su sudjelovali svi učenici i u svom radu bili vrlo uspješni. Učenici petoga razreda krasnoslovili su liriku s temom materinskog jezika, sastavljali priče i pjesme te upozoravali na poštivanje pravopisa isticanjem riječi s glasovima u kojima se često griješi. Bašćanska ploča, Poljički statut, Vinodolski zakonik i Misal po zakonu rimskoga dvora okupirali su naše šestaše koji su kao detektivi „odgonetali“ poruke napisane glagoljicom te ih pridruživali spomenutim spomenicima hrvatske pismenosti. U sedmom smo razredu povezali novinske vrste s poviješću jezika te su tako nastali zanimljivi intervjui s jezikoslovcima koji su utjecali na oblikovanje našega jezika. Kreativnost je na poseban način došla do izražaja u osmom razredu koji je tjednima prije sakupljao različite frazeme da bi mogao složiti razredni rječnik te najzanimljivijima istražiti i porijeklo. Posebno su oduševili dramskim improvizacijama koje su se temeljile isključivo na frazemima. Rezultate rada učenici su uobličili plakatima i prezentacijama te ih predstavili jedni drugima na završnoj svečanosti 17. ožujka. 

Galerija slika


 

 [više]

Nogometaši osvojili 2. mjesto u futsalu

Autor: Administrator , 21. 3. 2018. 13:21

U četvrtak 15. ožujka 2018. godine održano je završno natjecanje iz futsala za učenike osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije u školskoj sportskoj dvorani Srednje škole Krapina. U polufinalu je ekipa Tuhlja pobijedila Zabok i izborila finale natjecanja. U finalu ih je dočekala OŠ Zlatar Bistrica koja je u  vrlo napetoj i borbenoj utakmici pobijedila. Osvajanjem drugog mjesta naši nogometaši opravdali su i potvrdili prošlogodišnji uspjeh.  

Ekipu čine učenici: Filip Pavlinić, Karlo Pavlinić, Mihael Štih, Antun Slaviček, Erik Hercigonja, Ivan Žnidarec, Karlo Sušec, Silvio Trnjar, Alen Javorić-Ilić.


 

 [više]

ZA RODITELJE

Autor: Snježana Romić, 19. 3. 2018. 13:06

OPĆINA TUHELJ

Općinsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova

Osnovna škola Lijepa naša

Općinsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova, Koordinacijski odbor akcije Općina Tuhelj prijatelj djece i OŠ Lijepa naša povodom Međunarodnog dana žena 8. ožujka i Dana očeva 19. ožujka, organiziraju

TRIBINU „OBITELJ NEKAD I DANAS“

srijeda, 21. ožujka 2018. godine u 17,00 sati u OŠ Lijepa naša

  Program:

„Kako očuvati zdravu obitelj“, Centar za socijalnu skrb, Podružnica Obiteljski centar

 „Roditeljski stilovi“, Natalija Knezić-Medvedec, pedagoginja OŠ Lijepa naša

 „Obitelj nekad i danas“, Snježana Romić, predsjednica PRS Općine Tuhelj

 [više]

PREZENTACIJA SREDNJOŠKOLSKIH ZANIMANJA I PROGRAMA

Autor: Snježana Romić, 16. 3. 2018. 06:26

Krapinsko-zagorska županija s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, PU Krapina, HGK Krapina, OK KZŽ      u suradnji sa srednjim školama naše Županije organiziraju 16. ožujka 2018. g. s početkom u 18:30 sati  prezentaciju  srednjoškolskih zanimanja i programa za učenike  7. i 8. razreda te njihove roditelje. Prezentacija učenicima i roditeljima nudi niz informacija važnih za profesionalni odabir budućeg zanimanja.

Prezentacija obuhvaća teme:

1.           Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ-a PU Krapina

2.           Prikaz deficitarnih zanimanja u Krapinsko-zagorskoj županiji – kratki film

3.           Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – Udruženje  obrtnika Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije

4.           Prezentacije programa srednjih škola KZŽ

5.           Pitanja roditelja i učenika

Nakon prezentacije, organizirani  su info-pultovi izlagača na kojima  se učenici i roditelji mogu detaljnije  informirati, dobiti promotivne  materijale, letke i odgovore na svoja pitanja.                                     

 [više]

Natjecanje mladeži HCK

Autor: Administrator , 13. 3. 2018. 11:02

Prvo mjesto Tuhljanima

Protekle subote održano je gradsko natjecanje podmlatka Hrvatskog Crvenog križa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Klanjec. Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupili su: domaćini iz OŠ Pavla Štoosa te ekipe OŠ Lijepa naša iz Tuhlja i OŠ Josipa Broza iz Kumrovca. Natjecanje se odvijalo na 6 radilišta na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje na teorijskim i praktičnim zadacima o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pružanju prve pomoći. Najbolji su bili predstavnici OŠ Lijepa naša, Tuhelj, drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Pavla Štoosa, a treće mjesto pripalo je OŠ Josipa Broza.

Ekipu pod mentorstvom Davora Žažara čine učenici: Ana Marić, Antonija Kralj, Mateja Tušak, Lana Javorić Ilić (8.r.),  Anja Petrinec (7.r.) Ivana Fekeža, Marija Gavrić i  Laura Žlender (6.r.). Pobjednička ekipa iz Tuhlja predstavljat će Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec na Međužupanijskom natjecanju mladeži HCK koje će se održati 14. travnja u Lepoglavi.


 

 [više]

Održano 6. izdanje županijskog natjecanja za poticanje čitanja za učenike osnovnih škola „Čitanjem do zvijezda“

Autor: Administrator , 13. 3. 2018. 10:46

Osvojeno prvo mjesto!

U petak, 23. veljače u OŠ Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama održano je županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za učenike osnovnih škola. U ovogodišnjem natjecanju čiji je cilj potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje, sudjelovala su 34 učenika iz devet zagorskih škola.

Natjecanje se sastojalo od dva dijela: od kviza znanja (ekipno) i prezentacije plakata (pojedinačno). U kvizu znanja ekipnu pobjedu ostvarila je OŠ Lijepa naša, Tuhelj dok je drugo mjesto zauzela ekipa OŠ Zlatar Bistrica. U kategoriji izrade plakata prvo mjesto osvojio je učenica Gita Vlahek iz OŠ Zlatar Bistrica, a drugo mjesto zauzela je  Matea Ljubić iz OŠ Stubičke Toplice.

Pobjedničku ekipu čine učenice 8. razreda: Ana Marić, Mateja Tušak i Antonija Kralj. U kategoriji plakata Lana Javorić Ilić (8.r.) zauzela je 6. mjesto.

Na Državno natjecanje plasirale su se prve dvije ekipe u kvizu znanja i dva najbolja plakata. Ani, Mateji, Antoniji i mentorici Mariji Dijaković čestitamo na izvrsnim rezultatima i želimo puno sreće na državnom natjecanju koje će se održati 4. svibnja u Čakovcu.

Knjižničar Davor Žažar


 

 [više]

Brončani odbojkaši!

Autor: Administrator , 9. 3. 2018. 13:33

U ponedjeljak, 5. ožujka 2018., održana je završnica Županijskog natjecanja u odbojci. Natjecanje se održalo u Srednjoj školi u Pregradi. Sudjelovale su ekipe iz Belca, Zaboka, Kumrovca i Tuhlja. Prvo mjesto pripalo je odbojkašima iz OŠ Belec, a drugo odbojkašima iz OŠ Kumrovec. Dobrom igrom i glasnom podrškom navijačica sa tribina naši odbojkaši osvojili su treće mjesto ostavivši iza sebe ekipu iz OŠ Zabok. Čestitke našim borbenim odbojkašima koji su u školu donijeli prvi pehar s natjecanja u odbojci.


 

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Administrator , 9. 3. 2018. 13:29

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja. Obilježava se posljednje srijede u veljači, a u našoj školi ružičaste majice nosile su se u petak, 2. ožujka.

Ideja o ružičastim majicama nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Žrtva nasilja bio je dječak koji je na prvi dan škole došao u ružičastoj majici u znak podrške svojoj bolesnoj majci. Nakon što je zbog toga bio izložen vršnjačkom nasilju, njegovi školski kolege su iz solidarnosti počeli nositi ružičaste majice koje su postale prepoznatljiv simbol cjelokupne kampanje. Kasnije se ta akcija proširila na međunarodni pokret prevencije nasilja. 

Galerija slika


 

 [više]

Srcolovke i srcolovci

Autor: Administrator , 5. 3. 2018. 12:50

Dan zaljubljenih u našoj školi obilježen je  tradicionalnom „Srcolovkom“ koja je do suza nasmijala i zabavila okupljene učenike i učitelje.

Ova igra sastoji se u tome da jedan srcolovac bira između tri natjecateljice. Srcolovac i natjecateljice se međusobno ne mogu vidjeti jer je između njih paravan, pa su za odabir idealne partnerice presudni odgovori na maštovita pitanja poput: „Jel bi se vozila sa mnom na traktoru?“, „Jel bi išla sa mnom kopati u vinograd?“, „Što bi mi skuhala za večeru?“ i brojna druga. Srcolovke su također potencijalnim partnerima postavljale praktična pitanja poput: „Koji auto misliš voziti?“, „Kojim poslom se misliš baviti?“, „Kamo bi me odveo na ljetovanje?“  i sl.

U biranju partnera odnosno partnerica, okušali su se učenici od 5. do 8. razreda, a novopečeni parovi su potom na plesnom podiju iskazali svoje umijeće plesa s balonima. Srcolovku su svojim zabavnim komentarima začinile voditeljice, učenice 8. razreda Ana Marić i Antonija Kralj.

Davor Žažar, stručni suradnik knjižničar

 

Galerija slika


 

 [više]

Razglednicama za solidarniji svijet

Autor: Administrator , 4. 3. 2018. 21:11

Učenici i učenice 8. razreda naše škole pridružili su se svojim europskim kolegama u obilježavanju Dana eliminacije rasne diskriminacije i postali dio kampanje P.S. Pokreni solidarnost!, u sklopu koje će svojim sugrađanima slati poruke solidarnosti. Zato, ako dobijete razglednicu s porukom nekog od osnovnoškolaca, svakako im uzvratite vlastitom porukom solidarnosti!

Na razglednicama se nalaze fotografije koje govore o različitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje, a koje su rad fotografa i fotografkinja iz Francuske, Poljske, Španjolske i Hrvatske. Kampanja je dio projekta u kojem će učenici iz ove četiri zemlje naučiti kako analizirati sliku i poruke skrivene u njima, ali i drugim vizualnim materijalima kojima su svakodnevno okruženi u suvremenome društvu.

Ovaj projekt ima dvostruke temelje: u građanskom odgoju te umjetničkom i kulturnom odgoju i obrazovanju. Nastao je na tragu projekta kojeg francuska organizacija La Ligue de l’enseignement provodi već 15 godina i u kojoj svake godine sudjeluje oko 100 000 učenika i učenica diljem Francuske. Ovaj međunarodni projekt traje dvije godine i u prvoj godini sudjeluje 13 osnovnih škola u Hrvatskoj, a provodi ga nevladina organizacija Centar za mirovne studije.

Učitelji Augustin Knežić i Ljiljana Žegrec započeli su s radionicama u osmom razredu i tako se zaputili u ovu zanimljivu pustolovinu dopisivanja na malo drugačiji način. Nastavak slijedi! 

Galerija slika


 

 [više]

Hippo natjecanje

Autor: Administrator , 4. 3. 2018. 21:08

U petak, 23. veljače u našoj školi održan je prvi krug međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika pod nazivom Hippo, English Without Borders. Sudjelovalo je petnaest učenika od 5. do 8. razreda u tri kategorije testova čitanja i slušanja s razumijevanjem. Hippo natjecanje promovira suradnju i natjecateljski duh među učenicima, interkulturalno učenje i prijateljstvo. 


 

 [više]

Martina Tušak zauzela 5. mjesto

Autor: Administrator , 2. 3. 2018. 13:17

Na županijskom natjecanju iz Matematike održanom 28. 2. 2018. u našoj školi Martina Tušak, učenica 5. razreda, zauzela je odlično 5. mjesto u kategoriji 5. razreda, pod vodstvom učiteljice Ančica Slaviček.

Martina kaže kako su neki zadaci bili lagani, a neki teški, no ona će i dalje strpljivo vježbati Matematiku kako bi se i sljedeće godine plasirala na županijsko natjecanje na kojem je upoznala i nekoliko prijateljica.

Čestitka Martini i njenoj učiteljici.

 

 


 

 [više]

Održano županijsko natjecanje iz Matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 2. 3. 2018. 12:38

OŠ Lijepa naša iz Tuhlja  28. 2. 2018. bila je domaćin  županijskog natjecanje iz Matematike u organizaciji  Agencije za odgoj i obrazovanje. Program dobrodošlice izveli su učenica Sara Fekeža (2. r.) pozdravnim govorom Lepo bi pozdravil  te učenice  Mihaela Medvedec (3. r.) i Erika Pia Besednik i Lana Supina (4. r.) prigodnom recitacijom o matematici pod vodstvom učiteljica Pavice Iveković i Tanje Šurine. Tople riječi dobrodošlice prisutnima je uputila i ravnateljica Snježana Romić.

Ove godine na natjecanju iz Matematike sudjelovao je 41 učenik iz 17 osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije koje su pripremala 32 mentora. Ove godine su se odlukom županije ponovno priključili učenici 4. razreda, koji su na zadnjem županijskom natjecanju bili 2011. g. Zahvaljujemo  izdavačkim kućama  Alfi, Profilu i Školskoj  knjizi koje su, uz Krapinsko-zagorsku županiju i OŠ Lijepa naša, osigurale  sredstva za nagrade učenicima.

Povjerenstvo za provedbu županijskog natjecanja iz Matematike ove godine činile su učiteljice Matematike: Dragica Šalković, Andreja Drašković, Ivana Severin, Ivančica Hopek-Kramar, Vesna Kunštek, Ančica Slaviček, učiteljica razredne nastave Tanja Šurina te ravnateljica Snježana Romić  i tajnik škole Ivan Vlašić.

U kategoriji 4. razreda:
1. mjesto – Martin Vrček, OŠ K. Š. Gjalski Zabok (mentori Irena Puškar i Višnja Škreblin Valić)
2. mjesto – Borna Puclin, OŠ A. Cesarec Krapina (mentorica Ružica Hršak)
3. mjesto – Petar Žukina, OŠ Donja Stubica (mentorica Jasminka Repar).
 
U kategoriji 5. razreda:
1. mjesto – Otto Brezak, OŠ K. Š. Gjalski Zabok (mentorica Irena Ivanuš),
2. mjesto – Nikola Daković, OŠ A. Cesarec Krapina (mentor Nikolina Grbić)
3. mjesto – Veronika Krsnik, OŠ A. Kovačića Zlatar (mentori Tihana Hudi i Željka Sente).
 
U kategoriji 6. razreda:
1. mjesto – Ivona Kurtoić, OŠ V. Nazor Budinščina (mentor Sebastijan Kocijan)
2.mjesto – Hrvoje Pongračić, OŠ V. Kovačića Hum na Sutli (mentorica Vesna Kunštek
3. mjesto – Nika Majsec, OŠ LJ. Gaj Krapina (mentorica Andreja Drašković)
 
U kategoriji 7. razreda:
1. mjesto – Lucija Svrtan, OŠ V. Nazora Budinščina (mentorica Željka Vajdić)
2. mjesto – Domagoj Gavranić, OŠ K. Š. Gjalski Zabok (mentor Nino Koncul)
3. mjesto – Marko Majstorović,  OŠ K. Š. Gjalski Zabok (mentor Nino Koncul)
 
U kategoriji 8. razreda:
1. mjesto - Anamarija Kic, OŠ Bedekovčina (mentorica Zdenka Šipek)
2. mjesto -  Hrvoje Žlepalo, OŠ A. Cesarca Krapina (mentorica Tanja Poslon)
3. mjesto – Nika Macan, OŠ Lj. Gaj Krapina (mentorice Dragica Šalković i Vesna Kunštek)

Unatoč niskim temperaturama i promjenama u provedbi natjecanja (17 učenika testove je pisalo u svojim školama), natjecanje se uspješno provelo.

Službene ljestvice poretka i Poziv na 59. državno Natjecanje objavit ćemo od ponedjeljka, 12. ožujka 2018. godine.

Državno natjecanje iz matematike bit će od 12. do 14. travnja 2018. godine u Poreču.

Svim učenicima kao i njihovim mentorima čestitamo na postignutim rezultatima.

Predsjednica Povjerenstva: Ančica Slaviček, prof.

Galerija slika


 

 [više]

Kak se negda živelo (bake i djed gosti u 3. razredu)

Autor: Administrator , 2. 3. 2018. 12:28

Učenici 3. razreda upravo uče o prošlosti i zato smo odlučili  pozvati u goste djedove i bake. Oni najbolje znaju kak se negda živelo.

Taj utorak ujutro s veseljem smo dočekali Petrinu prabaku Anku, Patricijinu baku Milkicu i Vitinog djeda Rudu. Oni su nam ispričali puno priča o svom djetinjstvu, a učenike je najviše zanimalo kako je izgledalo školovanje prije 50 godina. Saznali smo da je prije sve bilo drugačije, od velikog broja učenika u jednom razredu, strožih učiteljica, do toga da nisu postojale knjige nego pločice za pisanje. Prisjetili su se i „packi“ koje su se u školi dobivale za kaznu. Djeca su tada trebala više raditi kod kuće i pomagati svojim obiteljima.

Prabaka Anka i baka Milkica s veseljem su se kroz priče vraćale u svoje djetinjstvo, a djed Ruda koji izrađuje drvene predmete i igračke te njeguje stare običaje kroz svoju Etno udrugu „Kolovrat“ donio je starinske igračke za djecu, ručno rađene košarice i cvjetove od krep papira. Objasnio je da su djeca nekada sama sebi izrađivala igračke od materijala koji su imali kod kuće i da su u tome bili jako vješti. U vremenu kada nisu postojali mobiteli i računala ljudi su se puno više družili.

U ugodnom druženju i igranju brzo su nam proletjela dva školska sata. Hvala našim gostima što su nam približili svoje djetinjstvo i podsjetili nas da moramo čuvati i cijeniti svoju prošlost i pretke.

Galerija slika


 

 [više]

PRIVREMENI REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ MATEMATIKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Vlašić, 28. 2. 2018. 14:21

Objavljeni privremeni rezultati županijskog natjecanja iz matematike. Žalbeni rok teče od 14:25-14:55.

Rezultati i obrazac za žalbu u prilogu.

 [više]

Na županijskoj smotri Lidrano 2018.

Autor: Administrator , 27. 2. 2018. 21:07

U Krapini se u petak, 16. veljače 2018. godine održavala županijska smotra Lidrano 2018. Lidrano je otvorio župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako se radi o najvećoj manifestaciji na području Krapinsko – zagorske županije, što se tiče učeničkog literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.

Prosudbu nastupa učenika vršili su članovi stručnog povjerenstva, za dramski izraz dramski umjetnici Stephany Jamnicky, Marija Borić i Mirela Videk Vranjec, a literarne radove procjenjivali su Hrvoje Kovačević i Vlasta Horvatić Gmaz. Novinarsko stvaralaštvo ove godine ocjenjivale su  Biserka Jakšić (Radio Kaj) i Jelena Jazbec (Zagorje International). Domaćin susreta za osnovne škole bila je OŠ “Ljudevit Gaj” Krapina.

Učenici naše škole sudjelovali su na Lidranu u sljedećim kategorijama:

 • Lana Zanoški, 7.r. s literarnim radom Moja autobiografija, mentorica Marija Dijaković
 • članice Kajkavske družine, učenice 2.r., Sara Fekeža, Lucija Haramina, Sara Koprivnjak, Gabriela Lepej, Viktorija Telišman i Lorena Tkalec s dramsko-scenskom igrom De se zbudi, bratec Martin, mentorica Pavica Iveković

Dramsko-scenska igra De se zbudi, bratec Martin predložena je od strane stručnog povjerenstva za državnu smotru. Konačan izbor učesnika državne smotre Lidrano 2018. izvršit će se početkom ožujka i bit će objavljen na stranicama  AZOO.


 

 [više]

Opasnosti od strujnog udara uz prugu

Autor: Administrator , 21. 2. 2018. 12:33

Nedavni tragični događaj u kojem je od strujnogu udara uslijed penjanja na vagon smrtno stradao maloljetnik ponukao je Hrvatske željeznice da tiskaju brošuru s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Brošuru možete preuzeti ovdje.


 

 [više]

Dječji fašnik u Tuhlju

Autor: Administrator , 12. 2. 2018. 11:46

Nasmijano, šareno rasplesano fašničko poslijepodne organizirali su DRUŠTVO “NAŠA DJECA“ TUHELJ i OŠ Lijepa naša. Prostor OŠ Lijepa naša u petak 9. veljače zauzele su vesele maškare koje su se družile uz nasmijano predstavljanje, igre, glazbu i ples. Svaka maska koja se predstavila dobila je nagradu-slatki paketić. Žiri u kojem je bilo troje djece i dva roditelja odabrao je i podijelio nagrade za najoriginalniju, najneprepoznatljiviju, najrasplesaniju i masku po izboru žirija. Cijeli program vedro i snalažljivo vodili su Ronilac (knjižničar Davor Žažar), Harry Potter (Anja) i Skaterica (Lana).  Sve su budno pratili te pljeskom i osmjesima nagradili roditelji. Svi maskirani i nemaskirani osladili su se krafnama i sokovima.

Pripremu i aktivnosti pomogli su organizirati i provesti kao volonteri djelatnici škole i DND TUHELJ.  Aktivnost je financirana iz podrške projektima Općine Tuhelj.

Galerija slika


 

 [više]

Tuheljski osnovci učili o vatrogastvu

Autor: Administrator , 7. 2. 2018. 11:45

Proteklog je petka u prostorijama Vatrogasnog doma u Tuhlju održana edukacija djece o vatrogastvu. Edukaciji su prisustvovali učenici od 1. do 4. te 8.-og razreda OŠ Lijepa naša. Tuheljske školarce su u osnove vatrogastva uputili vatrogasac Kristijan Mustač, vatrogasac 1. klase Filip Horvatin i vatrogasni časnik Ivan Šurina. Učenici su se upoznali sa poviječću tuheljskog vatrogastva, naučili kako se ponašati u situaciji kada dođe do požara, koga nazvati te kako olakšati  posao vatrogascima. Učenici su se također s posebnim zanimanjem upoznala i s vatrogasnom opremom.

(dž)


 

 [više]

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 7. 2. 2018. 11:35

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha predmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

Brošuru za roditelje možete preuzeti ovdje.


 

 [više]

Dječji fašnik

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 13:28


 

 [više]

Posjet učenika DTM grupe Automatskoj meteorološkoj postaji Tuhelj

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 11:41

Ćudljivi  vremenski uvjeti i neobična odstupanja koja nisu baš karakteristična za zimu potaknuli su učenike DTM grupe –članove izvan nastavne aktivnosti za darovite, talentirane i motivirane učenike, od 3. do 5. razreda  da posjete Automatsku meteorološku postaju Tuhelj. Ideja koja je započela od istraživanja ovogodišnjih vremenskih prilika prerasla je u projekt o klimatskim promjena koji  će učenici predstaviti na ovogodišnjoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja. Ljubazni domaćin gdin Josip Dobrovolec koji je voditelj Automatske meteorološke postaje Tuhelj primio je učenike te ih  upoznao s mnogobrojnim grafikonima, skalama, strelicama i snimkama koje su sastavni dijelovi svakodnevnih očitanja meteorološke postaje. U dvorištu smo upoznali mjerne instrumente kao i načine očitavanja vremenskih uvjeta.

            Pedagoginja:
Natalija Knezić-Medvedec
 

 

 [više]

Micro:bit radionice

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 10:40

Za vrijeme zimskih praznika održale su se u našoj školi micro:bit radionice za 6. razred. Na radionicama smo učili kako se radi i programira na tim malim čipovima. Vodile su ih učiteljice Ančica Slaviček, Marija Kožinec i učitelj Muradif Muharemović u informatičkoj učioni. Svi smo se pomalo čudili kako te male spravice mogu napraviti velika čuda. Na kraju radionica bili smo ponosni na sebe i učitelje koji su nam omogućili ovu vrstu učenja programiranja.

Novinarska družina 6.r.


 

 [više]

Tuheljski osmaši na Terenskoj nastavi u Vukovaru

Autor: Administrator , 26. 1. 2018. 13:28

U sklopu projekta „Posjet učenika 8. razreda Vukovaru“, prošlog su tjedna Grad heroj na Dunavu  posjetili i tuheljski osmaši.  Dvodnevna terenska nastava uključivala  je mnoštvo sadržaja zahvaljujući kojima su učenici imali prilike upoznati bogato kulturno-povijesno naslijeđe grada od vremena Vučedolske kulture, Domovinskog rata do današnjih dana.

U pratnji razrednice Mirjane Mišković i knjižničara Davora Žažara prvog su dana Terenske nastave  naši osmaši posjetili Gradski muzej Vukovar  i Muzej vučedolske kulture. U Memorijalnom centru Domovinskog rata učenici su slušali predavanja „Domovinski rat“ i „ „Bitka za Vukovar“. Popodnevni dio programa protekao je u razgledavanju grada, dok je večer bila rezervirana za disko.

Tijekom drugog dana učenici su obišli  memorijalne lokacije na širem području grada Vukovara: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - Put spasa, Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica '91., izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Masovnu grobnicu Ovčara.

Posjet Vukovaru završio je  Školom mira i kvizom znanja u kojem su učenici Ana Marić i Erik Hercigonja pokazali odlično znanje osvojivši 3. mjesto.  Tijekom dva dana zajedno u grupi s našim osmašima bili su učenici OŠ Side Košutić iz Radoboja i OŠ Antuna Mihanovića iz Petrovskog koje ovom prilikom srdačno pozdravljamo.

Mirjana Mišković, vjeroučiteljica & Davor Žažar, stručni suradnik knjižničar


 

 [više]

Održane zimske radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Autor: Administrator , 23. 1. 2018. 08:21

Tijekom ovogodišnjih zimskih praznika,  nastavilo se s tradicijom održavanja radionica za potencijalno darovitu, talentiranu i motiviranu djecu.   

U našoj školi održane su radionice Male mudrice, Mali znanstvenici i Otkrijmo blaga svijeta.

 

Galerija slika


 

 [više]

Posjet stanarima u Pustodolu

Autor: Administrator , 1. 1. 2018. 11:09

Članovi kajkavske družine pod vodstvom učiteljice Pavice Iveković i mali zbor DND TUHELJ Cool djevojčice koje vodi volonter Krunoslav Zanoški, uz pedagoginju i članicu DND Tuhelj Nataliju Knezić-Medvedec i ravnateljicu škole Snježanu Romić, posjetili su i razveselili stanare Centra za rehabilitaciju Varaždin – podružnicu u Pustodolu. Veseli program, slatkiši i ugodno druženje donijeli su osmijeh na lica štićenika i učenika naše škole.  

Hvala DVD Tuhelj na omogućenom prijevozu.


 

 [više]

Božićna radost u školi

Autor: Administrator , 1. 1. 2018. 10:37

Prigodnu BOŽIĆNU PRIREDBU pripremili smo za drage nam goste: načelnika Općine, općinske vijećnike, roditelje, djedove i bake, u petak 15. prosinca 2017. godine. Prenijeli smo im poruke mira, ljubavi, sreće i dječjeg smijeha. Kolaž dječje radosti pripreman je zadnjih mjesec dana u božićnom ozračju škole s puno pažnje i ljubavi učenika, učitelja, stručnih suradnika i svih djelatnika škole. Svečani i radosni program s oduševljenjem je praćen pljeskom okupljene publike i samih izvođača.

„Božićno svjetlo ulazi u svaki dom i novorođeni Isus donosi mir, ljubav i sreću koja će nas pratiti cijelu godinu. Čestit  blagoslovljen Božić te uspješnu novu 2017.godinu žele vam učenici i djelatnici OŠ Lijepa naša.“

Galerija slika


 

 [više]

Zimske radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Autor: Administrator , 20. 12. 2017. 12:26

Dragi učenici,

zimske praznike možemo provesti u istraživanju i učenju kroz zabavu i igru. Naša škola u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom  i ove godine organizira radionice za darovite, talentirane i motivirane  učenike.

   Budite Mali znanstvenici u radionici učiteljice Ane Šuper 10. siječnja 2018. godine od 9 do 12 sati. Radionica je organizirana za učenike od  1. do 4. razreda.

 Ili istraživači u radionici Otkrijmo blaga svijeta, učitelja Augustina Knežića. U radionicu se mogu uključiti učenici od 5. do 8. razreda. Radionica je 10. siječnja 2018. od 9 do 12 sati.

Ako volite zagonetke, rebuse i logičke igre, uključite se u radionicu Male mudrice, pedagoginje Natalije Knezić-Medvedec, 9. siječnja 2018. godine od 9 do 12 sati. Radionica je za učenike od 3. do 6. razreda.

Molimo Vas da se prijavite voditeljima radionica do petka, 22. prosinca 2017.

                                                                                     Ravnateljica:
                                                                           Snježana Romić, dipl. uč.

 

 [više]

Prvi susret Čitateljskog kluba

Autor: Administrator , 18. 12. 2017. 18:44

Naša škola bila je domaćin prvog susreta Čitateljskog kluba održanog proteklog petka. Čitateljski klub zajednički je projekt OŠ Veliko Trgovišće, OŠ Đure Prejca iz Desinića te OŠ Lijepa naša. Projekt je pokrenut sa ciljem poticanja čitanja, upoznavanja zavičajne kulturne baštine te jačanja suradnje između tri susjedne škole.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice škole Snježane Romić i kulturno-umjetničkog programa uslijedio je natjecateljski dio. U okviru kviza znanja ekipe od po troje učenika odgovarali su na pitanja iz zadane knjige, pitanja o poznavanju života i djela zavičajnih književnika te pitanja o poznavanju škole i mjesta u kojem se održava susret.

Nakon odgovaranja na 45 pitanja najuspješniji su bili učenici OŠ Lijepa naša iz Tuhlja s osvojenih 41,  ispred drugoplasiranih natjecatelja iz Velikog Trgovišća  s 38, dok je 3. mjesto pripalo desinićkim osnovcima s osvojena 34 boda. Svi sudionici Susreta nagrađeni su prigodnim nagradama.

Čestitamo pobjedničkoj ekipi u sastavu Mateja Tušak, Ana Marić, Lana Javorić-Ilić i Antoniji Kralj 8. r. te mentorici Mariji Dijaković, kao i učiteljima Pavici Iveković, Augustinu Knežiću i knjižničaru Davoru Žažaru koji su organizirali cijelo događanje.

Sljedeći susret Čitateljskog kluba održat će se u tijekom veljače 2018. godine u Desiniću. Sudeći prema uspjehu prvog  Susreta Čitateljskog kluba ne treba sumnjati da će događanje postati tradicionalno.

knjižničar Davor Žažar


 

 [više]

Mir i dobro

Autor: Administrator , 14. 12. 2017. 22:31

Akcija će se provoditi od 15. prosinca 2017. godine do 8. siječnja 2018. godine, u suradnji PU krapinsko – zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici KZŽ, koje je osnovano s ciljem provođenja brojnih preventivnih akcija kojima se nastoji spriječiti kriminalitet, ovisnost, ali i svi drugi oblici devijantnog ponašanja. U Vijeću za prevenciju Krapinsko – zagorske županije su predstavnici odgojno – obrazovnih i zdravstvenih institucija, Krapinsko – zagorske županije i Policijske uprave, znači, koji provode različite preventivne programe tijekom cijele godine.


 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Vlašić, 13. 12. 2017. 15:06

Obavijest za prijevoz i nastavu u petak!

 [više]

Božićna priredba

Autor: Ivan Vlašić, 12. 12. 2017. 11:04

Dragi roditelji, pridružite nam se 15.12. u školskoj dvorani na božićnoj priredbi!

 [više]

Održana 4. Večer matematike

Autor: Administrator , 11. 12. 2017. 13:02

U četvrtak, 7. 12. 2017. g. u našoj školi je uz veselo druženje učenika, roditelja, učitelja, ravnateljice te pomoćnika u nastavi održana 4. Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sudionici, njih 58,  su obilazili „matematičke stanice“  i odabirali aktivnosti koje su im bile najzanimljivije. Sadržaji matematičkih igara prate nastavno gradivo Matematike po razredima.

Nakon sudjelovanja u različitim aktivnostima, učenici od 5. – 8. r. u parovima su na računalima odigrali online matematički kviz na Kahoot! platformi. Pitanja su sadržavala gradivo od 5. – 8. r.,a sastavili su ih učenici 8. razreda Karlo Sušec i Antun Slaviček. Pobjednici kviza bili su Nikola Gavrić (8. razred) i Ivana Fekeža (6. razred).

Sudjelovanjem u matematičkim aktivnostima otkriva se ponekad zaboravljena zabavna strana matematike te se potiču kreativne ideje za rješavanje matematičkih problema.

                                         Učiteljica matematike: Ančica Slaviček

 

Galerija slika


 

 

 [više]

Večer matematike

Autor: Administrator , 4. 12. 2017. 10:22


 

 [više]

Uspjesi naših učenika u izvanškolskim aktivnostima

Autor: Administrator , 29. 11. 2017. 11:25

Raduju nas uspjesi naših učenika u izvanškolskim aktivnostima. Na svom prvom velikom natjecanju članovi wushu kluba Wolf Gym VT iz Velikog Trgovišća u Tajlandskom sanda (kineski boks) kupu u Italiji, učenici naše škole osvojili su medalje. Ivan Gašparić osvojio je zlatne medalje u dvije težinske kategorije, Jurica Tušak i Martina Tušak također su se okitili zlatnim medaljama, dok je Luka Barac osvojio srebro.

Čestitke svim natjecateljima i njihovom treneru.


 

 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana izumitelja

Autor: Administrator , 22. 11. 2017. 13:42

Učenici sedmog razreda i DTM grupe (daroviti, talentirani i motivirani učenici)  zajedno su obilježili  Svjetski dan izumitelja. Cilj obilježavanja bio je razvoj opće kulture o stvaralačkom radu čovjeka u prirodnom i tehničkom području.

Na početku sata učenici DTM grupe su se predstavili kroz kviz znanja Najpoznatiji  svjetski izumi koji su pridonijeli razvoju čovječanstva i ljudske civilizacije.

Nakon kviza učenici sedmog razreda u grupnom radu izrađivali su umne mape o nekoliko hrvatskim izumitelja, od  Fausta Vrančića, Marija Puratića, Marcela Keipacha, Ivana Vučetića, Antuna Lučića te Tomislava Uzelca. Navedeni znanstvenici djelovali su u Hrvatskoj i svijetu te zahvaljujući njihovim izumima znatno olakšali našu svakodnevnicu.

Kroz zabavu i interakciju svi učenici osvijestili su važnost izuma u našem svakodnevnom životu te prepoznali značenje naših hrvatskih izumitelja u svjetskim znanstvenim krugovima.

Komentari učenika bili su; nismo znali da su Hrvati toliko toga izumili, naučili smo kako su nastali neki od izuma, naši znanstvenici dali su veliki doprinos svijetu, bez nekih izuma današnji život ne bi bio ovakav kakav jest, bilo nam je zabavno i zanimljivo.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na obilježavanju
Svjetskog dana izumitelja!
 
Učiteljca Fizike Sabina Keliš, prof.
 i voditeljica učeničke DTM skupine Natalija Knezić-Medvedec

 

 [više]

Nagrađen plakat grupe učenica 4. r. pod mentorstvom učiteljice Silvije Ilić na natječaju Foruma za slobodu odgoja „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“

Autor: Administrator , 19. 11. 2017. 16:27

U Muzeju za umjetnost i obrt 16.11.2017. godine povodom Međunarodnog dana tolerancije otvorena je izložba i prezentirani nagrađeni radovi o promoviranju tolerancije u školi i lokalnoj zajednici. Grupni rad – plakat učenica 4. razreda Erike Pie Besednik, Ivone Hercigonja, Eme Iveković, Leonarde Lončarić, Ane Poljak, Lane Supina, Anamarije Švigir, Lucije Tušak i Mihaele Večerić uz mentorstvo Silvije Ilić, izabran je kao jedan od najboljih radova na ovogodišnjem kreativnom natječaju. Čestitamo učenicama i učiteljici Silviji Ilić.

Djeca su odgovarala na pitanje “Što je za vas (ne)tolerancija?” te kako promišljaju o temama nenasilja, mirnog rješavanja sukoba, prihvaćanja različitosti, razumijevanju i prihvaćanju postojanja svakoga pojedinca upravo takav kakav jest, zagovaranju ljudskih i dječjih prava, kao i važnosti vlastitog angažmana i doprinosa zajednicama u kojima živimo. Na natječaj je pristiglo gotovo 700 radova. U natječaju je sudjelovalo preko 1770 učenika i 257 mentora iz 20 županija i inozemstva, iz ukupno 172 odgojno obrazovne ustanove.

Sve nagrađena radove možete pogledati i pročitati na http://www.fso.hr/2017/11/13/nagradeni-radovi-na-natjecaju-oboji-svijet/

Galerija slika


 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: Administrator , 15. 11. 2017. 11:44

U petak, 17.  studenoga 2017. godine nastava je poslijepodne. Toga dana tematskim satovima sjetit ćemo se našeg grada heroja Vukovara i odati počast svim sudionicima obrane Vukovara. Molim roditelje da kupe lampion/lampaš – svijeću koje će njihovo dijete zapaliti i ostaviti da gori u znak počasti i sjećanja.

 

Raspored zvona:

Zvono 17.11.2017. godine

 1. 12.00 – 12.45
 2. 12.50 – 13.35   jelo RN
 3. 13.50 – 14.35   jelo PN   
 4. 14.50 – 15.35    
 5. 15.40 – 16.25
 6. 16.30 – 17.15

 

 

 

 

 

 

 

 

15,40 – paljenje svijeća učenika razredne nastave

17,20 – paljenje svijeća predmetne nastave

 

Red vožnje autobusa:

Polazak autobusa za dolazak učenika na nastavu u  11,30 sati.

Odlazak kućama za razrednu nastavu u 16,00 sati.

Odlazak kućama za predmetnu nastavu u 17,45 sati.


 

 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 8. 11. 2017. 13:00

PREDAVANJE  i  INFORMATIVNI DAN ZA RODITELJE 

13.11.2017. (ponedjeljak) u 17,00 sati

 

Tema predavanja za roditelje koje će održati Obiteljski centar iz Krapine je „Prevencija poremećaja u ponašanju djece i mladih“.

Nakon predavanja organiziramo INFORMATIVNI DAN ZA RODITELJE gdje ćete moći razgovarati s predmetnim učiteljima.


 [više]

PROMJENE U ODLASKU UČENIKA PUTNIKA KUĆAMA

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 08:12

PROMJENE U ODLASKU UČENIKA PUTNIKA KUĆAMA

od ponedjeljka, 6.11.2017. zbog obuke neplivača učenika 3. razreda.

Povratak učenika 1. prijevozom bio bi od 6. do 16.11.2017. godine u 12,45 sati.

Drugi je odlazak kućama ponedjeljkom u 13,35 sati, a ostale dane u 15,00 sati.


 

 [više]

ŽUPANIJSKI KROS

Autor: Administrator , 26. 10. 2017. 10:13

U Krapinskim Toplicama je 25. listopada 2017. godine održano natjecanje u županijskom krosu. U konkurenciji 95 dječaka 5. i 6. razreda iz 25 škola ekipa u sastavu: Alen Javorić Ilić (9. mjesto), Luka Sušec (10. mjesto), Luka Mlinarić (13. mjesto) i Santon Žnidarec (49 mjesto) osvojila je 2. mjesto.

U konkurenciji 26 škola, između 101 dječaka 7. i 8. razreda ekipa u sastavu: Mihael Štih odlično 4. mjesto), , Filip Pavlinić (11 mjesto), Karlo Pavlinić (32. mjesto) i Antun Slaviček (49. mjesto) osvojila je 4. mjesto.

Djevojčice 7. i 8. također su se natjecale i bile uspješne osvajanjem 7. mjesta u konkurenciji između 21 škole i 78 natjecateljica. Bravo za Anu Marić (9. mjesto), Antoniju Kralj (32 mjesto), Eriku Šokota (35.mjesto) i Mateju Tušak (36. mjesto).

Čestitke svim krosašima i krosašicama i učiteljici Mariji Kožinec.


 

 [više]

Volontiranje učenika na Specijalnoj olimpijadi

Autor: Administrator , 25. 10. 2017. 22:25

U Tuheljskim toplicama 24. i 25. listopada volontirali smo na Specijalnoj olimpijadi. Organizator natjecanja bilo je Športsko društvo Specijalni športovi Luč, udruga čija je zadaća promicanje i razvitak športa za osobe s intelektualnim teškoćama. Na otvorenju su u znak dobrodošlice ispred učenika i djelatnika škole sudionike pozdravile Ana Zanoški, Nikolina Tušak, Anja Petrinec i Anamarija Škreblin.

Naši volonteri u organizaciji natjecanja u plivanju bili su: učenice 8. razreda Ana Zanoški, Anamarija Škreblin, Ana Marić, Lana Javorić Ilić, Antonija Kralj, Martina Ptujec, Mateja Tušak, učenice 7. razreda Nikolina Tušak i Anja Petrinec te učenici 7. razreda Antun Šurina i Sven Supina. U pratnji učenika bila je ravnateljica Snježana Romić koja i vodi grupu Mali volonteri. Volontiranje je, kao dobrovoljna aktivnost, prije svega sloboda izbora. Volonterstvo u sebi sadrži potencijal izgradnje suosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima.

Bilo nam je zadovoljstvo što smo kao članovi Malih volontera škole dali svoj doprinos u provođenju ovog natjecanja!


 

 [više]

21. Smotra dječjeg stvaralaštva Saveza DND Hrvatske

Autor: Administrator , 25. 10. 2017. 22:19

Učenici naše škole ujedno i članovi DND TUHELJ uspješno su se predstavli scenskom igrom i likovnim radovima na 21. Smotri dječjeg stvaralaštva pod motom "Radost, igra i stvaralaštvo djece" od 20. do 22.10.2017. u opuštenoj atmosferi i krasnom ambijentu kazališta Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Scenskom igrom KAK SE TEMU NEGDA REKLO pod vodstvom Pavice Iveković nastupili su: Martina Tušak, Mia Horvatin, Dario Glogoški, Darko Haramina, Alen Javorić Ilić i Luka Sušec. Oduševili su publiku i članove stručne komisije pa su osigurali nastup i u revijalnom dijelu Smotre. Djeca Tuhlja, učesnici Smotre, bili su smješteni u obiteljima gdje su naišli na odličan prijem, gostoljubivost i toplinu. Svi su se povezali sa svojim novim prijateljima i izmijenili kontakte. Boravak u Poreču ostat će im u najljepšim uspomenama.

U likovnoj izložbi bilo je izloženo 10 likovnih radova koje je za Smotru s djecom pripremila Silvija Ilić.

Smotra je protekla u odličnoj organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i domaćina DND-a Poreč. Na Smotri  je sudjelovalo oko 250 djece izkoji su se predstavili s 27 točaka. Delegacije su došle iz svih krajeva Lijepe naše, i to iz Bakra, Čakovca, Čazme, Karlovca, Koprivnice, Kutine, Križa, Lekenika, Našica, Ogulina, Požege, Pule, Rajića, Ravne Gore, Stubičkih Toplica, Šibenika, Tuhlja, Umaga, Varaždina i Zaboka.

Galerija slika


 [više]

Kruščići u Kumrovcu

Autor: Administrator , 23. 10. 2017. 10:33

Dana 16. listopada obilježili smo Dan kruha zajedno s gostoljubivim Kumrovčanima. Slasne razredne kruščiće blagoslovio je u kapeli Sv. Roka u Kumrovcu svećenik Odilon Singbo, misionar rodom iz Benina u Africi. Zajedno s našim svećenikom predvodio je misu, a zanimljivo je da nam je svećenik Singbo ispričao nešto i o vremenu kada je on polazio školu. Svi smo s veseljem sudjelovali u misi, a nakon toga se radosno za sa svojim prijateljima i učiteljima počastili blagoslovljenim pecivom.

Novinarska družina


 

 [više]

Prometna učilica

Autor: Administrator , 4. 10. 2017. 07:43

 [više]

Obilježen početak Dječjeg tjedna

Autor: Administrator , 3. 10. 2017. 08:25

Točno u podne, 2. listopada, službeno je započeo Dječji tjedan u Tuhlju.

Učenici od prvog do osmog razreda okupili su se na igralištu, oformili latice cvijeta svojim rukama, sunce je sjalo i dan je bio prekrasan za viknuti na sav glas “Ljubav djeci prije svega!“.

Kratka, ali slatka tradicija pozdravnih riječi ravnateljice, gđe Snježane Romić i načelnika općine, gdina Mladena Hercigonje. Nakon toga zapjevali smo svi zajedno Kad si sretan i time je službeno obilježen početak aktivnosti unutar Dječjeg tjedna.

Galerija slika


 

 [više]

Bivši učenici podijelili svoja iskustva s učenicima 8. razreda

Autor: Administrator , 2. 10. 2017. 11:13

Odabir buduće škole/ zanimanja najvažnija jei najteža odluka koju donose učenici 8. razreda.Kako bismo učenicima olakšali donošenje odluke,potrebno  je dobro ih informirati o vrstama iprogramima srednjih škola i fakulteta.
Prošlog petka na Satu razrednog odjela svoja iskustva iz dosadašnjeg školovanja s učenicima 8. razreda  podijelili  su bivši učenici naše škole, sada uspješni srednjoškolci, studenti i zaposleni.Upoznali su osmaše  sa specifičnostima svojih srednjih škola, fakulteta i zanimanja na vrlo zanimljiv i  veseo način. Bilo je tu puno informacija, praktičnih savjeta i anegdota koje su učenici rado poslušali te postavljali pitanja na tu temu.
Svi sudionici ovog zanimljivog Sata razrednog odjela na kraju su zaključili da je ovakav način prezentiranja srednjih škola/fakulteta/zanimanja vrlo zanimljiv i poučan za obje strane.

Zahvaljujemo Tomislavu Tramišaku, Pauli Petrinec, Valentini Posavec, Luciji Iveković, Edi Krunešu Kunštu , Antoniju Josipu Grebličkom i Davidu Koletiću što su svojim angažmanom pomogli sadašnjim osmašima u izboru buduće srednje škole/ zanimanja.


 

 [više]

Ujedinjeni u akciji “Za Danielove noge“

Autor: Administrator , 27. 9. 2017. 11:41

Humanitarna utrka „Za Danielove noge“ održana  protekle subote okupila je oko 50-ak trkača iz raznih dijelova naše Županije. Dionicu dugu 3,5 km od Tuheljskih Toplica do Tuhlja trkači su pretrčali s plemenitim ciljem prikupljanja sredstava za nabavu robotskog odijela kako bi se  18-godišnjem Danielu Plašću iz Zlatara stradalom u prometnoj nesreći omogućilo hodanje. Za utrku se prijavilo stotinjak trkača koji su uplatom kotizacije u iznosu od 50 kuna, potpomogli nabavu robotskog odjela potrebnog Danielu. U akciju su se uplatama kotizacije uključili djelatnici naše škole, a  učenik 8. razreda Erik Hercigonja i knjižničar Davor Žažar istrčali su humanitarnu utrku od Tuheljskih Toplica do Tuhlja. Podsjećamo, svi koji se žele uključiti u akciju te Danijelu pomoći da prohoda mogu to učiniti putem žiro računa za donacije na:

IBAN HR6123600003510127408

Za uplate iz inozemstva – BIC ZABAHR2X


 

 [više]

Predškola

Autor: Administrator , 25. 9. 2017. 11:10

Program predškole je obavezan za svu djecu
u godini dana prije polaska u osnovnu školu.
 
P O Z I V

Pozivamo roditelje djece rođene od 1.4.2011.do 31.3.2012. godine te roditelje djece kojoj je odgođen upis u 1. razred u 2017./2018. godini, da se jave u školu na dan početka predškole,

u utorak,  3. listopada 2017. godine u 12.00 sati.

Dokumenti potrebni za upis: 
 1. Preslika izvatka iz matice rođenih ili preslika rodnog lista djeteta

(neovisno o datumu izdavanja, mora sadržavati OIB);

 1. Potvrda nadležnog liječnika o zdravstvenom stanju djeteta;

 2. Popunjeni zahtjev za upis objavljen na web stranici škole (dobit će se u školi). 

Što nam treba u predškoli?
(podsjetnik za roditelje)
- crtančica
- jedan fascikl u koji ćemo spremati listiće
- u pernici – naoštrena obična olovka, gumica, oštrilo, drvene bojice, flomasteri, dječje škare, ljepilo u stiku
 
U školu donosimo i ostavljamo – pribor za slikanje (blok papir 4 za crtanje/slikanje, kolaž papir, vodene boje, dva kista – tanji i deblji, čvrsta čašica za vodu, stara majica da se ne umrljaju bojama, plastelin, glinamol - koji je poželjno smjestiti u malu kutiju (od cipela i sl.) ili vrećicu s napisanim imenom.
 
Potrebno je nositi papuče koje se ostavljaju u školi u platnenoj vrećici na kojoj je ime djeteta.
 
            Veselimo se susretu s djecom i roditeljima.

 [više]

Humanitarna utrka "Za Danielove noge "

Autor: Administrator , 20. 9. 2017. 11:41

23.9.2017. - Humanitarna utrka "Za Danielove noge " na relaciji dužine 3.5 km.

OKUPLJANJE od 9,00 u Termama Tuhelj

Start utrke je na lokaciji Terme Tuhelj u 11,00, a cilj utrke je u Tuhlju. 


Link za prijavu : https://stotinka.hr/hrv/utrka/1457/prijava_na_utrku


U ovoj akciji zaista nije bitno tko će biti prvi , vremenskog ograničenja nema tako da se može i prohodati .... Radujemo se vašem odazivu!  

Organizator: Udruga "Zagorje u srcu" 

 [više]

Olimpijski dan

Autor: Administrator , 18. 9. 2017. 11:26

Tradicionalno pješačenje povodom Olimpijskog dana odradili smo u petak, 8. rujna. Destinacija je ove godine bio Kumrovec, a iako postoji više puteva iz Tuhlja do Kumrovca, odabrali smo najsigurniji, ali istovremeno i put gdje smo uživali u prekrasnim pogledima na naše Zagorje.

Osim bijelih majica, sendviča i grickalica, ponijeli smo i kišobrane i kabanice jer je vrijeme bilo poprilično neizvjesno. Međutim, osim lagane rosne kišice na jednom dijelu puta, oblaci su našu šetnju pratili poprilično pasivno. Nasreću.

U Kumrovcu smo imali zasluženi gablec, obišli Staro selo Kumrovec i staru školu koja se nalazi unutar postava muzeja. Tamo smo pogledali i vježbu prve pomoći školske ekipe Crvenog križa.

Složili smo se kako je to bilo odlično provedeno prijepodne, uz aktivno kretanje i druženje na svježem zraku.

Galerija slika


 

 [više]

Odlazak u mirovinu

Autor: Administrator , 18. 9. 2017. 11:23

Kolektiv naše škole 11. rujna 2017. godine zahvalilo je za dane provedene u školi u Tuhlju dugogodišnjoj tajnici Marici Lunko.

Tajnica Marica je stigla u Tuhelj 12.2.1972. godine tu je zasnovala obitelj i postala Zagorka. Na radu u školi provela je punih 45 godina. Dugačko je to razdoblje u radnom vijeku s puno promjena, uzbuđenja, borbe s novinama i promjenama na poslu, izazovima poslovnih obveza, suradnjom s brojnim generacijama učitelja i radnika. U ime svih radnika škole, prošlih ravnatelja i ravnateljica s kojima je usko surađivala, zahvalila joj je sadašnja ravnateljica Snježana Romić i uručila poklon kolektiva.

Želimo da je prati zdravlje, a odlazak u mirovinu da je samo jedno novo skretanje u životu, bogato uspjesima, novim iskustvima, navikama i prijateljstvima.


 

 [više]

POČETAK NASTAVE I PREDSTAVA „EUROPICA“

Autor: Administrator , 12. 9. 2017. 11:07

Naših 16 prvašića dočekali smo radosno prvi nastavni dan ove školske godine 4. rujna 2017. Nakon druženja u razredu s roditeljima i učiteljicom pozdravili su ih ravnateljica i učenici od 2. – 5 razreda. Općina Tuhelj financirala je i inicirala predstavu „Europica“ u izvedbi Alena Katića i Kristijana Ugrine. Gostovanjem ove razigrane predstave počela je nastavna godina. Grčki bog puta Hermes vodio je učenike od 1. do 5. razreda kroz zemlje Europe, upoznavao ih s tipičnim stanovnicima, običajima te učio brojati, pozdravljati na jezicima Europe, upoznaju znamenite ličnosti. Zabava i interaktivno učenje kojim se ukazivalo na prijateljstvo i otvorenost za novo tijekom školskog sata i predstave oduševili su učenike, učitelje i roditelje prvašića koji su nam se pridružili. 

Galerija slika


 

 [više]

Novi red vožnje školskog autobusa

Autor: Administrator , 31. 8. 2017. 22:06


 

 [više]

Obavijest o prvom nastavnom danu u školskoj godini 2017./2018.

Autor: Administrator , 31. 8. 2017. 21:52

 

 

Nastava u novoj školskoj godini 2017./2018. počinje 

4.rujna u 8,15 sati.

 

 

Raspored sati za 1. dan nastave!

Razredna nastava:

 1. SRO
 2. HJ – predstava „Europica“
 3. Matematika
 4. Glazbena kultura

Predmetna nastava:

Razred:

5.

6.

7.

8.

1.

SRO

SRO

SRO

SRO

2.

HJ – predstava „Europica“

Engleski jezik

Tehnička kultura

Matematika

3.

Tehnička kultura

Povijest

Matematika

Hrvatski jezik

4.

Engleski jezik

Tehnička kultura

Povijest

Njemački jezik

 

 

U 11,30 sati je misa za početak školske godine u Župnoj crkvi.

Odlazak učenika kućama je u 12,15 sati s parkirališta škole.


 

 [više]

Sufinanciranje udžbenika od strane KZŽ

Autor: Administrator , 8. 8. 2017. 10:30

Poštovani roditelji,

dopis i obrasce za pravo na sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola možete preuzeti ovdje:

1.Jednokratna novčana pomoć - dopis KZŽ

2.Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć

3.Izjava o članovima kućanstva

 


 

 [više]

Obavijest o početku nastave u novoj školskoj godini

Autor: Administrator , 8. 8. 2017. 10:25

 

NASTAVA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI POČINJE 4. RUJNA 2017. GODINE U 8,15 sati.

Autobusi kreću s polazišta u 7,45 sati.

Do promjene u početku početka nastave došlo je zbog organizacije prijevoza učenika.

Točan raspored polaska autobusa bit će objavljen u tjednu prije početka nastave.

 


 

 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 8. 8. 2017. 10:21

Dragi učenici i roditelji!

Kućnim redom je propisano u školskim prostorima obvezno nošenje školskih platnenih papuča te vas uoči nabave opreme za sljedeću školsku godinu na to podsjećamo.

Želimo vam ugodan ostatak ljetnog odmora!

 


 

 [više]

Projekt Baltazar

Autor: Administrator , 30. 7. 2017. 06:16

Kratki film posvećen provedbi projekta Baltazar 3, koji su snimili učenici ŠUDIGO Zabok u šk. god. 2016/2017. i koji je premijerno prikazan za završnom događanju projekta Baltazar 3 u OŠ Zabok, 10.6.2017. godine. (http://www.kzz.hr/projekt-baltazar/zavrsnica-projekta-baltazar3) dostupan je na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=36iYV-rQkbo 

 


 

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 22. 6. 2017. 09:38

 

 

Poštovani roditelji i učenici...

 ovdje

možete preuzeti popis odabranih udžbenika

za školsku godinu 2017./2018.

 

 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju