preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

Opasnosti od strujnog udara uz prugu

Autor: Administrator , 21. 2. 2018. 12:33

Nedavni tragični događaj u kojem je od strujnogu udara uslijed penjanja na vagon smrtno stradao maloljetnik ponukao je Hrvatske željeznice da tiskaju brošuru s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Brošuru možete preuzeti ovdje.


 

 [više]

Dječji fašnik u Tuhlju

Autor: Administrator , 12. 2. 2018. 11:46

Nasmijano, šareno rasplesano fašničko poslijepodne organizirali su DRUŠTVO “NAŠA DJECA“ TUHELJ i OŠ Lijepa naša. Prostor OŠ Lijepa naša u petak 9. veljače zauzele su vesele maškare koje su se družile uz nasmijano predstavljanje, igre, glazbu i ples. Svaka maska koja se predstavila dobila je nagradu-slatki paketić. Žiri u kojem je bilo troje djece i dva roditelja odabrao je i podijelio nagrade za najoriginalniju, najneprepoznatljiviju, najrasplesaniju i masku po izboru žirija. Cijeli program vedro i snalažljivo vodili su Ronilac (knjižničar Davor Žažar), Harry Potter (Anja) i Skaterica (Lana).  Sve su budno pratili te pljeskom i osmjesima nagradili roditelji. Svi maskirani i nemaskirani osladili su se krafnama i sokovima.

Pripremu i aktivnosti pomogli su organizirati i provesti kao volonteri djelatnici škole i DND TUHELJ.  Aktivnost je financirana iz podrške projektima Općine Tuhelj.

Galerija slika


 

 [više]

Tuheljski osnovci učili o vatrogastvu

Autor: Administrator , 7. 2. 2018. 11:45

Proteklog je petka u prostorijama Vatrogasnog doma u Tuhlju održana edukacija djece o vatrogastvu. Edukaciji su prisustvovali učenici od 1. do 4. te 8.-og razreda OŠ Lijepa naša. Tuheljske školarce su u osnove vatrogastva uputili vatrogasac Kristijan Mustač, vatrogasac 1. klase Filip Horvatin i vatrogasni časnik Ivan Šurina. Učenici su se upoznali sa poviječću tuheljskog vatrogastva, naučili kako se ponašati u situaciji kada dođe do požara, koga nazvati te kako olakšati  posao vatrogascima. Učenici su se također s posebnim zanimanjem upoznala i s vatrogasnom opremom.

(dž)


 

 [više]

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 7. 2. 2018. 11:35

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha predmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

Brošuru za roditelje možete preuzeti ovdje.


 

 [više]

Dječji fašnik

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 13:28


 

 [više]

Posjet učenika DTM grupe Automatskoj meteorološkoj postaji Tuhelj

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 11:41

Ćudljivi  vremenski uvjeti i neobična odstupanja koja nisu baš karakteristična za zimu potaknuli su učenike DTM grupe –članove izvan nastavne aktivnosti za darovite, talentirane i motivirane učenike, od 3. do 5. razreda  da posjete Automatsku meteorološku postaju Tuhelj. Ideja koja je započela od istraživanja ovogodišnjih vremenskih prilika prerasla je u projekt o klimatskim promjena koji  će učenici predstaviti na ovogodišnjoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja. Ljubazni domaćin gdin Josip Dobrovolec koji je voditelj Automatske meteorološke postaje Tuhelj primio je učenike te ih  upoznao s mnogobrojnim grafikonima, skalama, strelicama i snimkama koje su sastavni dijelovi svakodnevnih očitanja meteorološke postaje. U dvorištu smo upoznali mjerne instrumente kao i načine očitavanja vremenskih uvjeta.

            Pedagoginja:
Natalija Knezić-Medvedec
 

 

 [više]

Micro:bit radionice

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 10:40

Za vrijeme zimskih praznika održale su se u našoj školi micro:bit radionice za 6. razred. Na radionicama smo učili kako se radi i programira na tim malim čipovima. Vodile su ih učiteljice Ančica Slaviček, Marija Kožinec i učitelj Muradif Muharemović u informatičkoj učioni. Svi smo se pomalo čudili kako te male spravice mogu napraviti velika čuda. Na kraju radionica bili smo ponosni na sebe i učitelje koji su nam omogućili ovu vrstu učenja programiranja.

Novinarska družina 6.r.


 

 [više]

Tuheljski osmaši na Terenskoj nastavi u Vukovaru

Autor: Administrator , 26. 1. 2018. 13:28

U sklopu projekta „Posjet učenika 8. razreda Vukovaru“, prošlog su tjedna Grad heroj na Dunavu  posjetili i tuheljski osmaši.  Dvodnevna terenska nastava uključivala  je mnoštvo sadržaja zahvaljujući kojima su učenici imali prilike upoznati bogato kulturno-povijesno naslijeđe grada od vremena Vučedolske kulture, Domovinskog rata do današnjih dana.

U pratnji razrednice Mirjane Mišković i knjižničara Davora Žažara prvog su dana Terenske nastave  naši osmaši posjetili Gradski muzej Vukovar  i Muzej vučedolske kulture. U Memorijalnom centru Domovinskog rata učenici su slušali predavanja „Domovinski rat“ i „ „Bitka za Vukovar“. Popodnevni dio programa protekao je u razgledavanju grada, dok je večer bila rezervirana za disko.

Tijekom drugog dana učenici su obišli  memorijalne lokacije na širem području grada Vukovara: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put - Put spasa, Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica '91., izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Masovnu grobnicu Ovčara.

Posjet Vukovaru završio je  Školom mira i kvizom znanja u kojem su učenici Ana Marić i Erik Hercigonja pokazali odlično znanje osvojivši 3. mjesto.  Tijekom dva dana zajedno u grupi s našim osmašima bili su učenici OŠ Side Košutić iz Radoboja i OŠ Antuna Mihanovića iz Petrovskog koje ovom prilikom srdačno pozdravljamo.

Mirjana Mišković, vjeroučiteljica & Davor Žažar, stručni suradnik knjižničar


 

 [više]

Održane zimske radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Autor: Administrator , 23. 1. 2018. 08:21

Tijekom ovogodišnjih zimskih praznika,  nastavilo se s tradicijom održavanja radionica za potencijalno darovitu, talentiranu i motiviranu djecu.   

U našoj školi održane su radionice Male mudrice, Mali znanstvenici i Otkrijmo blaga svijeta.

 

Galerija slika


 

 [više]

Posjet stanarima u Pustodolu

Autor: Administrator , 1. 1. 2018. 11:09

Članovi kajkavske družine pod vodstvom učiteljice Pavice Iveković i mali zbor DND TUHELJ Cool djevojčice koje vodi volonter Krunoslav Zanoški, uz pedagoginju i članicu DND Tuhelj Nataliju Knezić-Medvedec i ravnateljicu škole Snježanu Romić, posjetili su i razveselili stanare Centra za rehabilitaciju Varaždin – podružnicu u Pustodolu. Veseli program, slatkiši i ugodno druženje donijeli su osmijeh na lica štićenika i učenika naše škole.  

Hvala DVD Tuhelj na omogućenom prijevozu.


 

 [više]

Božićna radost u školi

Autor: Administrator , 1. 1. 2018. 10:37

Prigodnu BOŽIĆNU PRIREDBU pripremili smo za drage nam goste: načelnika Općine, općinske vijećnike, roditelje, djedove i bake, u petak 15. prosinca 2017. godine. Prenijeli smo im poruke mira, ljubavi, sreće i dječjeg smijeha. Kolaž dječje radosti pripreman je zadnjih mjesec dana u božićnom ozračju škole s puno pažnje i ljubavi učenika, učitelja, stručnih suradnika i svih djelatnika škole. Svečani i radosni program s oduševljenjem je praćen pljeskom okupljene publike i samih izvođača.

„Božićno svjetlo ulazi u svaki dom i novorođeni Isus donosi mir, ljubav i sreću koja će nas pratiti cijelu godinu. Čestit  blagoslovljen Božić te uspješnu novu 2017.godinu žele vam učenici i djelatnici OŠ Lijepa naša.“

Galerija slika


 

 [više]

Zimske radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Autor: Administrator , 20. 12. 2017. 12:26

Dragi učenici,

zimske praznike možemo provesti u istraživanju i učenju kroz zabavu i igru. Naša škola u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom  i ove godine organizira radionice za darovite, talentirane i motivirane  učenike.

   Budite Mali znanstvenici u radionici učiteljice Ane Šuper 10. siječnja 2018. godine od 9 do 12 sati. Radionica je organizirana za učenike od  1. do 4. razreda.

 Ili istraživači u radionici Otkrijmo blaga svijeta, učitelja Augustina Knežića. U radionicu se mogu uključiti učenici od 5. do 8. razreda. Radionica je 10. siječnja 2018. od 9 do 12 sati.

Ako volite zagonetke, rebuse i logičke igre, uključite se u radionicu Male mudrice, pedagoginje Natalije Knezić-Medvedec, 9. siječnja 2018. godine od 9 do 12 sati. Radionica je za učenike od 3. do 6. razreda.

Molimo Vas da se prijavite voditeljima radionica do petka, 22. prosinca 2017.

                                                                                     Ravnateljica:
                                                                           Snježana Romić, dipl. uč.

 

 [više]

Prvi susret Čitateljskog kluba

Autor: Administrator , 18. 12. 2017. 18:44

Naša škola bila je domaćin prvog susreta Čitateljskog kluba održanog proteklog petka. Čitateljski klub zajednički je projekt OŠ Veliko Trgovišće, OŠ Đure Prejca iz Desinića te OŠ Lijepa naša. Projekt je pokrenut sa ciljem poticanja čitanja, upoznavanja zavičajne kulturne baštine te jačanja suradnje između tri susjedne škole.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice škole Snježane Romić i kulturno-umjetničkog programa uslijedio je natjecateljski dio. U okviru kviza znanja ekipe od po troje učenika odgovarali su na pitanja iz zadane knjige, pitanja o poznavanju života i djela zavičajnih književnika te pitanja o poznavanju škole i mjesta u kojem se održava susret.

Nakon odgovaranja na 45 pitanja najuspješniji su bili učenici OŠ Lijepa naša iz Tuhlja s osvojenih 41,  ispred drugoplasiranih natjecatelja iz Velikog Trgovišća  s 38, dok je 3. mjesto pripalo desinićkim osnovcima s osvojena 34 boda. Svi sudionici Susreta nagrađeni su prigodnim nagradama.

Čestitamo pobjedničkoj ekipi u sastavu Mateja Tušak, Ana Marić, Lana Javorić-Ilić i Antoniji Kralj 8. r. te mentorici Mariji Dijaković, kao i učiteljima Pavici Iveković, Augustinu Knežiću i knjižničaru Davoru Žažaru koji su organizirali cijelo događanje.

Sljedeći susret Čitateljskog kluba održat će se u tijekom veljače 2018. godine u Desiniću. Sudeći prema uspjehu prvog  Susreta Čitateljskog kluba ne treba sumnjati da će događanje postati tradicionalno.

knjižničar Davor Žažar


 

 [više]

Mir i dobro

Autor: Administrator , 14. 12. 2017. 22:31

Akcija će se provoditi od 15. prosinca 2017. godine do 8. siječnja 2018. godine, u suradnji PU krapinsko – zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici KZŽ, koje je osnovano s ciljem provođenja brojnih preventivnih akcija kojima se nastoji spriječiti kriminalitet, ovisnost, ali i svi drugi oblici devijantnog ponašanja. U Vijeću za prevenciju Krapinsko – zagorske županije su predstavnici odgojno – obrazovnih i zdravstvenih institucija, Krapinsko – zagorske županije i Policijske uprave, znači, koji provode različite preventivne programe tijekom cijele godine.


 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Vlašić, 13. 12. 2017. 15:06

Obavijest za prijevoz i nastavu u petak!

 [više]

Božićna priredba

Autor: Ivan Vlašić, 12. 12. 2017. 11:04

Dragi roditelji, pridružite nam se 15.12. u školskoj dvorani na božićnoj priredbi!

 [više]

Održana 4. Večer matematike

Autor: Administrator , 11. 12. 2017. 13:02

U četvrtak, 7. 12. 2017. g. u našoj školi je uz veselo druženje učenika, roditelja, učitelja, ravnateljice te pomoćnika u nastavi održana 4. Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sudionici, njih 58,  su obilazili „matematičke stanice“  i odabirali aktivnosti koje su im bile najzanimljivije. Sadržaji matematičkih igara prate nastavno gradivo Matematike po razredima.

Nakon sudjelovanja u različitim aktivnostima, učenici od 5. – 8. r. u parovima su na računalima odigrali online matematički kviz na Kahoot! platformi. Pitanja su sadržavala gradivo od 5. – 8. r.,a sastavili su ih učenici 8. razreda Karlo Sušec i Antun Slaviček. Pobjednici kviza bili su Nikola Gavrić (8. razred) i Ivana Fekeža (6. razred).

Sudjelovanjem u matematičkim aktivnostima otkriva se ponekad zaboravljena zabavna strana matematike te se potiču kreativne ideje za rješavanje matematičkih problema.

                                         Učiteljica matematike: Ančica Slaviček

 

Galerija slika


 

 

 [više]

Večer matematike

Autor: Administrator , 4. 12. 2017. 10:22


 

 [više]

Uspjesi naših učenika u izvanškolskim aktivnostima

Autor: Administrator , 29. 11. 2017. 11:25

Raduju nas uspjesi naših učenika u izvanškolskim aktivnostima. Na svom prvom velikom natjecanju članovi wushu kluba Wolf Gym VT iz Velikog Trgovišća u Tajlandskom sanda (kineski boks) kupu u Italiji, učenici naše škole osvojili su medalje. Ivan Gašparić osvojio je zlatne medalje u dvije težinske kategorije, Jurica Tušak i Martina Tušak također su se okitili zlatnim medaljama, dok je Luka Barac osvojio srebro.

Čestitke svim natjecateljima i njihovom treneru.


 

 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana izumitelja

Autor: Administrator , 22. 11. 2017. 13:42

Učenici sedmog razreda i DTM grupe (daroviti, talentirani i motivirani učenici)  zajedno su obilježili  Svjetski dan izumitelja. Cilj obilježavanja bio je razvoj opće kulture o stvaralačkom radu čovjeka u prirodnom i tehničkom području.

Na početku sata učenici DTM grupe su se predstavili kroz kviz znanja Najpoznatiji  svjetski izumi koji su pridonijeli razvoju čovječanstva i ljudske civilizacije.

Nakon kviza učenici sedmog razreda u grupnom radu izrađivali su umne mape o nekoliko hrvatskim izumitelja, od  Fausta Vrančića, Marija Puratića, Marcela Keipacha, Ivana Vučetića, Antuna Lučića te Tomislava Uzelca. Navedeni znanstvenici djelovali su u Hrvatskoj i svijetu te zahvaljujući njihovim izumima znatno olakšali našu svakodnevnicu.

Kroz zabavu i interakciju svi učenici osvijestili su važnost izuma u našem svakodnevnom životu te prepoznali značenje naših hrvatskih izumitelja u svjetskim znanstvenim krugovima.

Komentari učenika bili su; nismo znali da su Hrvati toliko toga izumili, naučili smo kako su nastali neki od izuma, naši znanstvenici dali su veliki doprinos svijetu, bez nekih izuma današnji život ne bi bio ovakav kakav jest, bilo nam je zabavno i zanimljivo.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na obilježavanju
Svjetskog dana izumitelja!
 
Učiteljca Fizike Sabina Keliš, prof.
 i voditeljica učeničke DTM skupine Natalija Knezić-Medvedec

 

 [više]

Nagrađen plakat grupe učenica 4. r. pod mentorstvom učiteljice Silvije Ilić na natječaju Foruma za slobodu odgoja „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“

Autor: Administrator , 19. 11. 2017. 16:27

U Muzeju za umjetnost i obrt 16.11.2017. godine povodom Međunarodnog dana tolerancije otvorena je izložba i prezentirani nagrađeni radovi o promoviranju tolerancije u školi i lokalnoj zajednici. Grupni rad – plakat učenica 4. razreda Erike Pie Besednik, Ivone Hercigonja, Eme Iveković, Leonarde Lončarić, Ane Poljak, Lane Supina, Anamarije Švigir, Lucije Tušak i Mihaele Večerić uz mentorstvo Silvije Ilić, izabran je kao jedan od najboljih radova na ovogodišnjem kreativnom natječaju. Čestitamo učenicama i učiteljici Silviji Ilić.

Djeca su odgovarala na pitanje “Što je za vas (ne)tolerancija?” te kako promišljaju o temama nenasilja, mirnog rješavanja sukoba, prihvaćanja različitosti, razumijevanju i prihvaćanju postojanja svakoga pojedinca upravo takav kakav jest, zagovaranju ljudskih i dječjih prava, kao i važnosti vlastitog angažmana i doprinosa zajednicama u kojima živimo. Na natječaj je pristiglo gotovo 700 radova. U natječaju je sudjelovalo preko 1770 učenika i 257 mentora iz 20 županija i inozemstva, iz ukupno 172 odgojno obrazovne ustanove.

Sve nagrađena radove možete pogledati i pročitati na http://www.fso.hr/2017/11/13/nagradeni-radovi-na-natjecaju-oboji-svijet/

Galerija slika


 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: Administrator , 15. 11. 2017. 11:44

U petak, 17.  studenoga 2017. godine nastava je poslijepodne. Toga dana tematskim satovima sjetit ćemo se našeg grada heroja Vukovara i odati počast svim sudionicima obrane Vukovara. Molim roditelje da kupe lampion/lampaš – svijeću koje će njihovo dijete zapaliti i ostaviti da gori u znak počasti i sjećanja.

 

Raspored zvona:

Zvono 17.11.2017. godine

 1. 12.00 – 12.45
 2. 12.50 – 13.35   jelo RN
 3. 13.50 – 14.35   jelo PN   
 4. 14.50 – 15.35    
 5. 15.40 – 16.25
 6. 16.30 – 17.15

 

 

 

 

 

 

 

 

15,40 – paljenje svijeća učenika razredne nastave

17,20 – paljenje svijeća predmetne nastave

 

Red vožnje autobusa:

Polazak autobusa za dolazak učenika na nastavu u  11,30 sati.

Odlazak kućama za razrednu nastavu u 16,00 sati.

Odlazak kućama za predmetnu nastavu u 17,45 sati.


 

 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 8. 11. 2017. 13:00

PREDAVANJE  i  INFORMATIVNI DAN ZA RODITELJE 

13.11.2017. (ponedjeljak) u 17,00 sati

 

Tema predavanja za roditelje koje će održati Obiteljski centar iz Krapine je „Prevencija poremećaja u ponašanju djece i mladih“.

Nakon predavanja organiziramo INFORMATIVNI DAN ZA RODITELJE gdje ćete moći razgovarati s predmetnim učiteljima.


 [više]

PROMJENE U ODLASKU UČENIKA PUTNIKA KUĆAMA

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 08:12

PROMJENE U ODLASKU UČENIKA PUTNIKA KUĆAMA

od ponedjeljka, 6.11.2017. zbog obuke neplivača učenika 3. razreda.

Povratak učenika 1. prijevozom bio bi od 6. do 16.11.2017. godine u 12,45 sati.

Drugi je odlazak kućama ponedjeljkom u 13,35 sati, a ostale dane u 15,00 sati.


 

 [više]

ŽUPANIJSKI KROS

Autor: Administrator , 26. 10. 2017. 10:13

U Krapinskim Toplicama je 25. listopada 2017. godine održano natjecanje u županijskom krosu. U konkurenciji 95 dječaka 5. i 6. razreda iz 25 škola ekipa u sastavu: Alen Javorić Ilić (9. mjesto), Luka Sušec (10. mjesto), Luka Mlinarić (13. mjesto) i Santon Žnidarec (49 mjesto) osvojila je 2. mjesto.

U konkurenciji 26 škola, između 101 dječaka 7. i 8. razreda ekipa u sastavu: Mihael Štih odlično 4. mjesto), , Filip Pavlinić (11 mjesto), Karlo Pavlinić (32. mjesto) i Antun Slaviček (49. mjesto) osvojila je 4. mjesto.

Djevojčice 7. i 8. također su se natjecale i bile uspješne osvajanjem 7. mjesta u konkurenciji između 21 škole i 78 natjecateljica. Bravo za Anu Marić (9. mjesto), Antoniju Kralj (32 mjesto), Eriku Šokota (35.mjesto) i Mateju Tušak (36. mjesto).

Čestitke svim krosašima i krosašicama i učiteljici Mariji Kožinec.


 

 [više]

Volontiranje učenika na Specijalnoj olimpijadi

Autor: Administrator , 25. 10. 2017. 22:25

U Tuheljskim toplicama 24. i 25. listopada volontirali smo na Specijalnoj olimpijadi. Organizator natjecanja bilo je Športsko društvo Specijalni športovi Luč, udruga čija je zadaća promicanje i razvitak športa za osobe s intelektualnim teškoćama. Na otvorenju su u znak dobrodošlice ispred učenika i djelatnika škole sudionike pozdravile Ana Zanoški, Nikolina Tušak, Anja Petrinec i Anamarija Škreblin.

Naši volonteri u organizaciji natjecanja u plivanju bili su: učenice 8. razreda Ana Zanoški, Anamarija Škreblin, Ana Marić, Lana Javorić Ilić, Antonija Kralj, Martina Ptujec, Mateja Tušak, učenice 7. razreda Nikolina Tušak i Anja Petrinec te učenici 7. razreda Antun Šurina i Sven Supina. U pratnji učenika bila je ravnateljica Snježana Romić koja i vodi grupu Mali volonteri. Volontiranje je, kao dobrovoljna aktivnost, prije svega sloboda izbora. Volonterstvo u sebi sadrži potencijal izgradnje suosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima.

Bilo nam je zadovoljstvo što smo kao članovi Malih volontera škole dali svoj doprinos u provođenju ovog natjecanja!


 

 [više]

21. Smotra dječjeg stvaralaštva Saveza DND Hrvatske

Autor: Administrator , 25. 10. 2017. 22:19

Učenici naše škole ujedno i članovi DND TUHELJ uspješno su se predstavli scenskom igrom i likovnim radovima na 21. Smotri dječjeg stvaralaštva pod motom "Radost, igra i stvaralaštvo djece" od 20. do 22.10.2017. u opuštenoj atmosferi i krasnom ambijentu kazališta Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Scenskom igrom KAK SE TEMU NEGDA REKLO pod vodstvom Pavice Iveković nastupili su: Martina Tušak, Mia Horvatin, Dario Glogoški, Darko Haramina, Alen Javorić Ilić i Luka Sušec. Oduševili su publiku i članove stručne komisije pa su osigurali nastup i u revijalnom dijelu Smotre. Djeca Tuhlja, učesnici Smotre, bili su smješteni u obiteljima gdje su naišli na odličan prijem, gostoljubivost i toplinu. Svi su se povezali sa svojim novim prijateljima i izmijenili kontakte. Boravak u Poreču ostat će im u najljepšim uspomenama.

U likovnoj izložbi bilo je izloženo 10 likovnih radova koje je za Smotru s djecom pripremila Silvija Ilić.

Smotra je protekla u odličnoj organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i domaćina DND-a Poreč. Na Smotri  je sudjelovalo oko 250 djece izkoji su se predstavili s 27 točaka. Delegacije su došle iz svih krajeva Lijepe naše, i to iz Bakra, Čakovca, Čazme, Karlovca, Koprivnice, Kutine, Križa, Lekenika, Našica, Ogulina, Požege, Pule, Rajića, Ravne Gore, Stubičkih Toplica, Šibenika, Tuhlja, Umaga, Varaždina i Zaboka.

Galerija slika


 [više]

Kruščići u Kumrovcu

Autor: Administrator , 23. 10. 2017. 10:33

Dana 16. listopada obilježili smo Dan kruha zajedno s gostoljubivim Kumrovčanima. Slasne razredne kruščiće blagoslovio je u kapeli Sv. Roka u Kumrovcu svećenik Odilon Singbo, misionar rodom iz Benina u Africi. Zajedno s našim svećenikom predvodio je misu, a zanimljivo je da nam je svećenik Singbo ispričao nešto i o vremenu kada je on polazio školu. Svi smo s veseljem sudjelovali u misi, a nakon toga se radosno za sa svojim prijateljima i učiteljima počastili blagoslovljenim pecivom.

Novinarska družina


 

 [više]

Prometna učilica

Autor: Administrator , 4. 10. 2017. 07:43

 [više]

Obilježen početak Dječjeg tjedna

Autor: Administrator , 3. 10. 2017. 08:25

Točno u podne, 2. listopada, službeno je započeo Dječji tjedan u Tuhlju.

Učenici od prvog do osmog razreda okupili su se na igralištu, oformili latice cvijeta svojim rukama, sunce je sjalo i dan je bio prekrasan za viknuti na sav glas “Ljubav djeci prije svega!“.

Kratka, ali slatka tradicija pozdravnih riječi ravnateljice, gđe Snježane Romić i načelnika općine, gdina Mladena Hercigonje. Nakon toga zapjevali smo svi zajedno Kad si sretan i time je službeno obilježen početak aktivnosti unutar Dječjeg tjedna.

Galerija slika


 

 [više]

Bivši učenici podijelili svoja iskustva s učenicima 8. razreda

Autor: Administrator , 2. 10. 2017. 11:13

Odabir buduće škole/ zanimanja najvažnija jei najteža odluka koju donose učenici 8. razreda.Kako bismo učenicima olakšali donošenje odluke,potrebno  je dobro ih informirati o vrstama iprogramima srednjih škola i fakulteta.
Prošlog petka na Satu razrednog odjela svoja iskustva iz dosadašnjeg školovanja s učenicima 8. razreda  podijelili  su bivši učenici naše škole, sada uspješni srednjoškolci, studenti i zaposleni.Upoznali su osmaše  sa specifičnostima svojih srednjih škola, fakulteta i zanimanja na vrlo zanimljiv i  veseo način. Bilo je tu puno informacija, praktičnih savjeta i anegdota koje su učenici rado poslušali te postavljali pitanja na tu temu.
Svi sudionici ovog zanimljivog Sata razrednog odjela na kraju su zaključili da je ovakav način prezentiranja srednjih škola/fakulteta/zanimanja vrlo zanimljiv i poučan za obje strane.

Zahvaljujemo Tomislavu Tramišaku, Pauli Petrinec, Valentini Posavec, Luciji Iveković, Edi Krunešu Kunštu , Antoniju Josipu Grebličkom i Davidu Koletiću što su svojim angažmanom pomogli sadašnjim osmašima u izboru buduće srednje škole/ zanimanja.


 

 [više]

Ujedinjeni u akciji “Za Danielove noge“

Autor: Administrator , 27. 9. 2017. 11:41

Humanitarna utrka „Za Danielove noge“ održana  protekle subote okupila je oko 50-ak trkača iz raznih dijelova naše Županije. Dionicu dugu 3,5 km od Tuheljskih Toplica do Tuhlja trkači su pretrčali s plemenitim ciljem prikupljanja sredstava za nabavu robotskog odijela kako bi se  18-godišnjem Danielu Plašću iz Zlatara stradalom u prometnoj nesreći omogućilo hodanje. Za utrku se prijavilo stotinjak trkača koji su uplatom kotizacije u iznosu od 50 kuna, potpomogli nabavu robotskog odjela potrebnog Danielu. U akciju su se uplatama kotizacije uključili djelatnici naše škole, a  učenik 8. razreda Erik Hercigonja i knjižničar Davor Žažar istrčali su humanitarnu utrku od Tuheljskih Toplica do Tuhlja. Podsjećamo, svi koji se žele uključiti u akciju te Danijelu pomoći da prohoda mogu to učiniti putem žiro računa za donacije na:

IBAN HR6123600003510127408

Za uplate iz inozemstva – BIC ZABAHR2X


 

 [više]

Predškola

Autor: Administrator , 25. 9. 2017. 11:10

Program predškole je obavezan za svu djecu
u godini dana prije polaska u osnovnu školu.
 
P O Z I V

Pozivamo roditelje djece rođene od 1.4.2011.do 31.3.2012. godine te roditelje djece kojoj je odgođen upis u 1. razred u 2017./2018. godini, da se jave u školu na dan početka predškole,

u utorak,  3. listopada 2017. godine u 12.00 sati.

Dokumenti potrebni za upis: 
 1. Preslika izvatka iz matice rođenih ili preslika rodnog lista djeteta

(neovisno o datumu izdavanja, mora sadržavati OIB);

 1. Potvrda nadležnog liječnika o zdravstvenom stanju djeteta;

 2. Popunjeni zahtjev za upis objavljen na web stranici škole (dobit će se u školi). 

Što nam treba u predškoli?
(podsjetnik za roditelje)
- crtančica
- jedan fascikl u koji ćemo spremati listiće
- u pernici – naoštrena obična olovka, gumica, oštrilo, drvene bojice, flomasteri, dječje škare, ljepilo u stiku
 
U školu donosimo i ostavljamo – pribor za slikanje (blok papir 4 za crtanje/slikanje, kolaž papir, vodene boje, dva kista – tanji i deblji, čvrsta čašica za vodu, stara majica da se ne umrljaju bojama, plastelin, glinamol - koji je poželjno smjestiti u malu kutiju (od cipela i sl.) ili vrećicu s napisanim imenom.
 
Potrebno je nositi papuče koje se ostavljaju u školi u platnenoj vrećici na kojoj je ime djeteta.
 
            Veselimo se susretu s djecom i roditeljima.

 [više]

Humanitarna utrka "Za Danielove noge "

Autor: Administrator , 20. 9. 2017. 11:41

23.9.2017. - Humanitarna utrka "Za Danielove noge " na relaciji dužine 3.5 km.

OKUPLJANJE od 9,00 u Termama Tuhelj

Start utrke je na lokaciji Terme Tuhelj u 11,00, a cilj utrke je u Tuhlju. 


Link za prijavu : https://stotinka.hr/hrv/utrka/1457/prijava_na_utrku


U ovoj akciji zaista nije bitno tko će biti prvi , vremenskog ograničenja nema tako da se može i prohodati .... Radujemo se vašem odazivu!  

Organizator: Udruga "Zagorje u srcu" 

 [više]

Olimpijski dan

Autor: Administrator , 18. 9. 2017. 11:26

Tradicionalno pješačenje povodom Olimpijskog dana odradili smo u petak, 8. rujna. Destinacija je ove godine bio Kumrovec, a iako postoji više puteva iz Tuhlja do Kumrovca, odabrali smo najsigurniji, ali istovremeno i put gdje smo uživali u prekrasnim pogledima na naše Zagorje.

Osim bijelih majica, sendviča i grickalica, ponijeli smo i kišobrane i kabanice jer je vrijeme bilo poprilično neizvjesno. Međutim, osim lagane rosne kišice na jednom dijelu puta, oblaci su našu šetnju pratili poprilično pasivno. Nasreću.

U Kumrovcu smo imali zasluženi gablec, obišli Staro selo Kumrovec i staru školu koja se nalazi unutar postava muzeja. Tamo smo pogledali i vježbu prve pomoći školske ekipe Crvenog križa.

Složili smo se kako je to bilo odlično provedeno prijepodne, uz aktivno kretanje i druženje na svježem zraku.

Galerija slika


 

 [više]

Odlazak u mirovinu

Autor: Administrator , 18. 9. 2017. 11:23

Kolektiv naše škole 11. rujna 2017. godine zahvalilo je za dane provedene u školi u Tuhlju dugogodišnjoj tajnici Marici Lunko.

Tajnica Marica je stigla u Tuhelj 12.2.1972. godine tu je zasnovala obitelj i postala Zagorka. Na radu u školi provela je punih 45 godina. Dugačko je to razdoblje u radnom vijeku s puno promjena, uzbuđenja, borbe s novinama i promjenama na poslu, izazovima poslovnih obveza, suradnjom s brojnim generacijama učitelja i radnika. U ime svih radnika škole, prošlih ravnatelja i ravnateljica s kojima je usko surađivala, zahvalila joj je sadašnja ravnateljica Snježana Romić i uručila poklon kolektiva.

Želimo da je prati zdravlje, a odlazak u mirovinu da je samo jedno novo skretanje u životu, bogato uspjesima, novim iskustvima, navikama i prijateljstvima.


 

 [više]

POČETAK NASTAVE I PREDSTAVA „EUROPICA“

Autor: Administrator , 12. 9. 2017. 11:07

Naših 16 prvašića dočekali smo radosno prvi nastavni dan ove školske godine 4. rujna 2017. Nakon druženja u razredu s roditeljima i učiteljicom pozdravili su ih ravnateljica i učenici od 2. – 5 razreda. Općina Tuhelj financirala je i inicirala predstavu „Europica“ u izvedbi Alena Katića i Kristijana Ugrine. Gostovanjem ove razigrane predstave počela je nastavna godina. Grčki bog puta Hermes vodio je učenike od 1. do 5. razreda kroz zemlje Europe, upoznavao ih s tipičnim stanovnicima, običajima te učio brojati, pozdravljati na jezicima Europe, upoznaju znamenite ličnosti. Zabava i interaktivno učenje kojim se ukazivalo na prijateljstvo i otvorenost za novo tijekom školskog sata i predstave oduševili su učenike, učitelje i roditelje prvašića koji su nam se pridružili. 

Galerija slika


 

 [više]

Novi red vožnje školskog autobusa

Autor: Administrator , 31. 8. 2017. 22:06


 

 [više]

Obavijest o prvom nastavnom danu u školskoj godini 2017./2018.

Autor: Administrator , 31. 8. 2017. 21:52

 

 

Nastava u novoj školskoj godini 2017./2018. počinje 

4.rujna u 8,15 sati.

 

 

Raspored sati za 1. dan nastave!

Razredna nastava:

 1. SRO
 2. HJ – predstava „Europica“
 3. Matematika
 4. Glazbena kultura

Predmetna nastava:

Razred:

5.

6.

7.

8.

1.

SRO

SRO

SRO

SRO

2.

HJ – predstava „Europica“

Engleski jezik

Tehnička kultura

Matematika

3.

Tehnička kultura

Povijest

Matematika

Hrvatski jezik

4.

Engleski jezik

Tehnička kultura

Povijest

Njemački jezik

 

 

U 11,30 sati je misa za početak školske godine u Župnoj crkvi.

Odlazak učenika kućama je u 12,15 sati s parkirališta škole.


 

 [više]

Sufinanciranje udžbenika od strane KZŽ

Autor: Administrator , 8. 8. 2017. 10:30

Poštovani roditelji,

dopis i obrasce za pravo na sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola možete preuzeti ovdje:

1.Jednokratna novčana pomoć - dopis KZŽ

2.Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć

3.Izjava o članovima kućanstva

 


 

 [više]

Obavijest o početku nastave u novoj školskoj godini

Autor: Administrator , 8. 8. 2017. 10:25

 

NASTAVA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI POČINJE 4. RUJNA 2017. GODINE U 8,15 sati.

Autobusi kreću s polazišta u 7,45 sati.

Do promjene u početku početka nastave došlo je zbog organizacije prijevoza učenika.

Točan raspored polaska autobusa bit će objavljen u tjednu prije početka nastave.

 


 

 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 8. 8. 2017. 10:21

Dragi učenici i roditelji!

Kućnim redom je propisano u školskim prostorima obvezno nošenje školskih platnenih papuča te vas uoči nabave opreme za sljedeću školsku godinu na to podsjećamo.

Želimo vam ugodan ostatak ljetnog odmora!

 


 

 [više]

Projekt Baltazar

Autor: Administrator , 30. 7. 2017. 06:16

Kratki film posvećen provedbi projekta Baltazar 3, koji su snimili učenici ŠUDIGO Zabok u šk. god. 2016/2017. i koji je premijerno prikazan za završnom događanju projekta Baltazar 3 u OŠ Zabok, 10.6.2017. godine. (http://www.kzz.hr/projekt-baltazar/zavrsnica-projekta-baltazar3) dostupan je na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=36iYV-rQkbo 

 


 

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 22. 6. 2017. 09:38

 

 

Poštovani roditelji i učenici...

 ovdje

možete preuzeti popis odabranih udžbenika

za školsku godinu 2017./2018.

 

 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju