preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

POSJETIO NAS JE SVETI NIKOLA

Autor: Snježana Romić, 10. 12. 2018. 06:37

Sveti Nikola nije nas zaobišao ni ove godine. S pjesmom smo ga dočekali, i nismo se bojali. Navratio je u pratni Krampusa i djeci podijelio slatke pakete za koje su se pobrinuli Općina Tuhelj i škola.

 [više]

NAŠA GOŠĆA - književnica Sonja Zubović

Autor: Snježana Romić, 10. 12. 2018. 06:36

Književnica Sonja Zubović gostovala je u našoj školi 6. prosinca 2018. godine.

Posebno su joj draga djeca i mnogo stvara upravo za njih. Učenicima od predškole do 4. razreda predstavila je slikovnicu Kako se gleda abeceda. Ova vesela slikovnica dobila je pohvalu u Bruxellesu kao jedina slikovnica koju su ilustrirala sama djeca. U vedrom raspoloženju književnica je s djecom razgovarala zašto je čitanje važno i zanimljivo.

 [više]

Mir i dobro

Autor: Administrator , 5. 12. 2018. 12:13

Akcija će se provoditi u mjesecu prosincu 2018. godine i siječnju 2019. godine, u suradnji PU krapinsko – zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici KZŽ, koje je osnovano s ciljem provođenja brojnih preventivnih akcija kojima se nastoji spriječiti kriminalitet, ovisnost, ali i svi drugi oblici devijantnog ponašanja. U Vijeću za prevenciju Krapinsko – zagorske županije su predstavnici odgojno – obrazovnih i zdravstvenih institucija, Krapinsko – zagorske županije i Policijske uprave, znači, koji provode različite preventivne programe tijekom cijele godine.


 

 [više]

Večer matematike

Autor: Administrator , 3. 12. 2018. 11:42


 

 [više]

Brkovi potpore

Autor: Snježana Romić, 2. 12. 2018. 20:38

Ovaj smo petak jedni drugima mamili osmijeh čim bismo se pogledali – lica svih naših učenika, učitelja, ravnateljice i osoblja bilo je prekriveno brkovima!

Unatoč dobroj zabavi i svim vrstama brkova i brada – kovrčavih, dugih i dalijevskih, glavno značenje iza toga bilo je obilježavanje potpore “No Shave November” – mjeseca koji je posvećen svim muškarcima oboljelima od raka, te pravovremenoj provjeri i prevenciji.

Možda neki od nas još nemaju prave brkove, ali to i nije bitno. Računa se potpora i pozitivni duh. Vidimo se s brkovima i dogodine!

Galerija slika

Novinarska sekcija


 

 [više]

POZIV RODITELJIMA NA INFORMATIVNI DAN 28.11.2018.

Autor: Snježana Romić, 26. 11. 2018. 05:49

Otvoreno poslijepodne, INFORMATIVNI DAN, za roditelje održat će se u srijedu 28. studenoga 2018. godine od 15,00 do 18,00 sati u prostorima škole. U tom periodu učitelji predmetne nastave bit će na raspolaganju za sve informacije i pitanja vezana uz rad i napredak vašeg djeteta. 

 [više]

"I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI"

Autor: Snježana Romić, 26. 11. 2018. 05:46

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obilježen je 16. studenoga u OŠ Lijepa naša u Tuhlju tematskim satovima i paljenjem svijeća. Tijekom dana učenici predmetne nastave imali su satove povijesti posvećene gradu heroju, Vukovaru. Za učenike razredne nastave učenice 8. razreda održale su predavanje uz ppt prezentaciju. Po završetku nastave svi su učenici i učitelji zapalili lampione i ostavili ih da svijetle u počast svim stradalima, nestalima, žrtvama i gradu Heroju.

DA SE NIKAD NE ZABORAVI!

 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana izumitelja

Autor: Snježana Romić, 12. 11. 2018. 19:18

Već tradicionalno, sredinom studenog učenici 8. razreda i DTM grupe (daroviti, talentirani i motivirani učenici)  zajedno su obilježili  Svjetski dan izumitelja. Cilj obilježavanja bio je razvoj opće kulture o stvaralačkom radu čovjeka u prirodnom i tehničkom području.

Na početku sata članovi DTM grupe (učenici 3. i 4. razreda) su predstavili našeg najmlađeg izumitelja Matu Rimca, da bi se kratko vratili na početak 20. stoljeća kroz izume Slavoljuba Penkale te naše najpoznatije izumiteljice „tete Vegete“ Zlate Bartl.

Učenici 8. razreda prema svojim interesima pripremili su prezentacije o najpoznatijim izumiteljima i dostignućima, od Nikole Tesle, Marie Skłodowski-Curi, Thomasa Alve Edisona, a sve nas je svojom izlaganjem oduševila prezentacija o Andriji Mohorovičiću.

Prezentacijama su bili nazočni i učenici 3. i 4. razreda koji nisu krili svoje zadovoljstvo o zanimljivim biografijama i dostignućima, posebno naših izumitelja.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na obilježavanju Svjetskog dana izumitelja!

Galerija slika

Učitelj Fizike Nikica Orač, prof.
i pedagoginja Natalija Knezić-Medvedec


 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Snježana Romić, 12. 11. 2018. 14:40

Tijekom iduća dva tjedna (od 12. do 23. studenoga) mijenja se vozni red odlaska učenika kućama zbog obuke neplivača u Tuheljskim Toplicama.

1. odlazak kućama je u 12,50 sati                           2. odlazak kućama je u 15,00 sati

Dan sjećanja na Vukovar obilježavamo tematskim satovima i paljenjem svijeća te nastavom POSLIJEPODNE u petak 16.11.2018. s početkom u 12,00 sati

Autobusi kreću s polaznih stanica u 11,30 sati.

Odlazak kućama za razrednu nastavu u 16,45

Odlazak kućama predmetne nastave u 17,30

 

 [više]

Mali aktivisti volontirali na Specijalnoj olimpijadi

Autor: Snježana Romić, 27. 10. 2018. 08:18

U Tuheljskim toplicama 23. i 24. listopada volontirali smo na Specijalnoj olimpijadi. Organizator natjecanja bilo je Športsko društvo Specijalni športovi Luč, udruga čija je zadaća promicanje i razvitak športa za osobe s intelektualnim teškoćama. Na otvorenju su sudionike pozdravili i otpjevali dvije pjesme učenici naše škole.

Bilo nam je zadovoljstvo što smo dali svoj doprinos u provođenju ovog natjecanja!

 [više]

Učenici drugog razreda sudjelovali na JUMICAR-u 2018.

Autor: Snježana Romić, 27. 10. 2018. 08:15

U osnovnoj školi OŠ Josipa Broza, Kumrovec 23.listopada dan je protekao u duhu preventivne akcije „Program prometne kulture za najmlađe” u organizaciji udruge PPSP i Jumicar Hrvatska sa svojim partner službama: Policijska uprava Krapinsko-zagorska,  Policijska postaja Klanjec, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kumrovec.
U 2. razreda prošli su interaktivne radionice: Mala škola prve pomoći u izvedbi učenika članova izvannastavne aktivnosti naše škole, članica Gradskog društva Crvenog križa Klanjec pod vodstvom knjižničara Davora Žažara, protupožarna zaštita u izvedbi dobrovoljnog vatrogasnog društva Kumrovec te prometni poligon u radionici „Sigurno u prometu“.

 [više]

Predškola

Autor: Administrator , 21. 10. 2018. 23:23

 
 
Početkom listopada naša škola je postala bogatija za 18 učenika predškole. 
Nastava predškole organizirana je tri puta tjedno, a voditeljica je učiteljica Ana Šuper.
 
 
 

 

 
 
 
 [više]

Škola u prirodi

Autor: Administrator , 21. 10. 2018. 23:09

 

Početkom rujna učenici 4. razreda proveli su četiri dana u Školi u prirodi u primorskom kraju. Bili su smješteni u Vodicama, a posjetili su Šibenik, NP Krku, Zlarin, Nin, Vrse i Zadar. Kako je bilo možete vidjeti u foto galeriji.

 

 


 

 [više]

Dan kravate

Autor: Administrator , 19. 10. 2018. 00:49

Hrvatska – domovina kravate. Ne radi se samo o nazivu zajedničkog projekta brojnih institucija naše države i ustanove Academia Cravatica, već i o nečemu na što smo kao učenici naše škole jako ponosni.

Danas ste se lako mogli zabuniti i pomisliti da ste zalutali u nekakvu poslovnu tvrtku, ali ne! Svi su učenici, pa tako i učitelji i osoblje škole, obilježili današnji službeni Dan kravate, 18. listopada, noseći taj povijesni dodatak oko vrata. Od predugih do onih sa šljokicama, naši su učenici nosili različite dizajne i kreacije. U svakom slučaju, dobra tema za razgovor uz užinu.

S obzirom na veliku uspješnost i dobar izgled, ovaj bi se trend lako mogao nastaviti i u drugim danima.

Laura Žlender

Galerija slika


 

 [više]

Dani kruha

Autor: Administrator , 19. 10. 2018. 00:36

Dana 16. listopada 2018. godine Osnovna škola Lijepa naša obilježila je ne samo Svjetski dan hrane već također i Dan kruha. Zazubice su nam svima rasle od ranog jutra dok se školom širio miris raznih pekarskih proizvoda koje su ispekli naši učenici sa svojim obiteljima. Lijepo ukrašene košare pune hrane i bogatih plodova jeseni krasile su svaku učionicu.

Galerija slika


 

 [više]

I naši učenici sudjelovali na 1. MathTreku KZŽ-a

Autor: Administrator , 15. 10. 2018. 11:26

Učenici naše škole: Anja, Antun, Mia i Gita sudjelovali su 29. 9. 2018. na 1. MathTreku KZŽ-a koje je organizirala udruga MathKaj  u Kumrovcu.  MathTrek je matematičko natjecanje u prirodi gdje se uz pomoć orijentacijske karte pronalaze stanice na kojima se nalaze matematički zadaci.

Od 26 ekipa, naši učenici zauzeli su 8. i 9. mjesto.

Čestitke učenicima koji su se hrabro borili, brzo trčali, spretno se snalazili na karti i pronalazili stanice te pažljivo rješavali zadatke.

učiteljica matematike: Ančica Slaviček


 

 [više]

SVJETSKI DAN UČITELJA

Autor: Snježana Romić, 13. 10. 2018. 09:22

 

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. To je bio nenastavni dan za učenike, ali radni i edukativni za djelatnike škole. Posjetili smo i razgledali Park znanosti Oroslavje. Kroz eksponate postavljene u parku vodio nas je gospodin Luka Veverec kojemu zahvaljujemo na zanimljivom vođenju.

„Ljepota učiteljskog poziva

           dar je bogova.“

                                                                                 (Grčka)        

 [više]

DAN ZAMIJENJENIH ULOGA

Autor: Snježana Romić, 13. 10. 2018. 08:54

Dan zamijenjenih uloga u Dječjem tjednu postao je naša tradicija. Učenici su se okušali u ulogama kuharice, domara, spremačica i naravno, učitelja. Satovi su poprimili malo drugačiji oblik, a učenici su pokazali svoju kreativnost i snalažljivost u učiteljskoj ulozi. Posebno nas veseli i suradnja dolazak mame Martine Zanoški koja je u 3. razredu održala je sat Matematike. Mama je izjavila: „Nije to lako. Treba na toliko toga paziti i puno pripremiti.“

Po završetku nastave učenika razredne nastave, Mali aktivisti organizirali su učenje i igranje starih igara. U vedrom ozračju igralo se: Lončić, Brusim, brusim škarice, Rinčicu tolam, Gumi-gumi, Bacanje kamena s ramena, Stara košara…

Organizirani dan je bio pozitivan, motivirajući, veseli, ali nimalo lak, poticaj da nastavimo ovakvom organizacijom bar jednog nastavnog sata u Danu zamijenjenih uloga.

Galerija slika


 

 [više]

DJEČJI TJEDAN 1. – 7. LISTOPADA 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 2. 10. 2018. 12:27

Ljubav djeci prije svega!

U ponedjeljak su započele aktivnosti Dječjeg tjedna u organizaciji DND TUHELJ, OŠ Lijepa naša i Općine Tuhelj. Okupljenu djecu na školskom igralištu točno u podne pozdravila je dječja načelnica Anja Petrinec. Predstavila je sve aktivnosti za djecu u tijekom tjedna i svima zaželila vesela druženja.

 [više]

POZIV ZA POČETAK PREDŠKOLE

Autor: Snježana Romić, 2. 10. 2018. 06:44

P O Z I V

Pozivamo roditelje djece rođene od 1.4.2012.do 31.3.2013. godine te roditelje djece kojoj je odgođen upis u 1. razred u 2018./2019. godini, da se jave u školu na dan početka predškole,

u srijedu,  10. listopada 2018. godine u 11.30 sati.

Program predškole je obavezan za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu.

Dokumenti potrebni za upis: 

  1. OIB djeteta
  2. Potvrda nadležnog liječnika o zdravstvenom stanju djeteta;
  3. Popunjeni zahtjev za upis objavljen na web stranici škole (u privitku poziva). 

Što nam treba u predškoli?

(podsjetnik za roditelje)

- crtančica

- jedan fascikl u koji ćemo spremati listiće

- u pernici – naoštrena obična olovka, gumica, oštrilo, drvene bojice, flomasteri, dječje škare, ljepilo u stiku

U školu donosimo i ostavljamo – pribor za slikanje (blok papir 4 za crtanje/slikanje, kolaž papir, vodene boje, dva kista – tanji i deblji, stara majica da se ne umrljaju bojama, plastelin - pribor je poželjno smjestiti u malu kutiju (od cipela i sl.).

Potrebno je nositi papuče koje se ostavljaju u školi u platnenoj vrećici na kojoj je ime djeteta.

            Veselimo se susretu s djecom i roditeljima.

 [više]

Europski školski sportski dan

Autor: Snježana Romić, 2. 10. 2018. 06:38

Vježbama za razgibavanje na početku nastave koje je vodila učiteljica Anja Dragićević za učenike i učitelje obilježili smo Europski školski sportski dan. Nasmijana lica i veselo raspoloženje potaknuli su sve na odluku da se takvo zajedničko kratko vježbanje organizira više puta u mjesecu.

 [više]

Volonterska akcija #ajmoLAG

Autor: Snježana Romić, 2. 10. 2018. 06:36

Kraj ljeta/početak proljeća obilježili smo završetkom volonterske akcije #ajmoLAG. Oslikan je još jedan potporni zid – u Bolničkoj ulici u Tuheljskim Toplicama, nasuprot starih bazena. Općina Tuhelj izvršila je pripremu zida, a 16 volontera/ki DND TUHELJ i OŠ Lijepa naša oslikalo je zid. Osnovna zajednička ideja bila je natpis dobrodošlice svim posjetiteljima naše općine Dobro mi došel prijatel, a motivi koji krase zid zajednički su dogovor volontera/ki i Ane Medvedec, volonterke DND TUHELJ koja je usmjeravala djecu volontere u oslikavanju zida. Aktivnosti je koordinirala predsjednica DND TUHELJ Snježana Romić.

Akcija je provedena u partnerstvu  Općine Tuhelj, DND i OŠ Lijepa naša, a financirana je iz sredstava dobivenih na natječaju LAG Zagorje-Sutla za volonterske akcije.

 [više]

Olimpijski dan

Autor: Administrator , 23. 9. 2018. 21:50

Olimpijski dan, ponedjeljak, 10. rujna obilježili smo tradicionalnim pješačenjem Zagorskim bregima. Ove godine razredna nastava uputila se u Glogovec Zagorski gdje je toplo dočekana u obitelji Švigir. Hvala im na dobrodošlici i pokazivanju svog imanja i druženju djece s domaćim životinjama. Nastavili su put prema Banskoj Gorici, Trstenu i vratili se u Tuhelj. Prošli su gotovo 10 km bez kukanja da im je teško hodati.
Učenici predmetne nastave nakon odrađenih satova u školi uputili su se putem Trsteno uz brijeg prema Haraminima, Turčinima, spuštanje prema Poljakima u Črešnjevec, desno prema Tušakima - po poljskom putu  do Trstena i cestom do škole. Njihov put bio je 9 km i prošli su ga za 2 sata.
Složili smo se kako je to bilo odlično proveden nastavni dan, uz aktivno kretanje i učenje te druženje na svježem zraku. Svima treba više kretanja.
 

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA!

Autor: Snježana Romić, 10. 9. 2018. 06:20

 [više]

Sigurnost djece u prometu

Autor: Snježana Romić, 10. 9. 2018. 06:14

Tijekom prvih dana škole naše prvašiće je posjetio predstavnik PU Klanjec, g.  Nenad Špiljar koji je učenicima govorio o pravilima ponašanja u prometu u sklopu akcije Sigurnost djece u prometu.

Na kraju veselog sata dobili su reflektirajuće prsluke koji će im pomoći da budu uočljivi u prometu.

 [više]

Brojni prvi razred

Autor: Snježana Romić, 10. 9. 2018. 06:12

Prvog dana nastave u školu je krenulo 22 učenika prvog razreda. Veselimo se njihovim otkrićima na putu učenja i školovanja u novom poglavlju svojega života.

Učenici dramske duružine škole priredili su prvašićima i roditeljima dobrodošlicu dramsko-scenskom igrom. Učenike su na stolovima dočekali poklonići koji su ih razveselili.

Želimo im svima sreću i puno lijepih trenutaka te prije svega mnogo radosti prilikom stjecanja novih znanja.

 [više]

Vozni red školskih autobusa u 1. tjednu nastave

Autor: Snježana Romić, 2. 9. 2018. 18:34

POLAZAK ŠKOLSKOIH AUTOBUSA

7,45  Vidikovec

7.55   Gornji Sveti Križ (okretište)

– Tuheljske Toplice

7,55  M.Erpenja

Banska Gorica

Trsteno  (trgovina)

7,55 Glogovec

7.55 Ratkajec - Prosenik – (prema Ivekovićima)

7.55 Pristava  (odvojak Ilići)

- Razdrto

 

Polazak s početnih stanica je određen,

a s ostalih usputnih stanica ovisi o prometu.

U prvom tjednu nastave odlazak kućama je:

1. odlazak u 12,50

2. odlazak u 13,35

Molimo učenike da dolaze 5 minuta ranije na stanice.

Primjedbe na prijevoz molimo javiti u tajništvo škole.

 [više]

Obavijest o prvom nastavnom danu u školskoj godini 2018./2019.

Autor: Snježana Romić, 30. 8. 2018. 19:53

Dragi učenici i roditelji!

Nakon ugodnih praznika počinjemo s nastavom. Veseli nas druženje, rad i zajednička suradnja u novoj školskoj godini.
početak nastave u 8,15 sati

Polazak školskih autobusa je od 7,45 do 8 sati prema prošlogodišnjem redu vožnje.

Svi razredi imat će organiziranu nastavu do 9,50 sati.

Prijem i priredba za učenike prvog razreda i njihove roditelje je u učionici 1. razreda. 

U 10,30 sati je u župnoj crkvi sv. misa za početak školske godine.

 

Odlazak kućama je školskim autobusima koji polaze iz centra mjesta u 11,15 sati.

 

Molimo učenike razredne nastave da donesu kupljeni pribor za nastavu.

 

Papuče (NE TENISICE) su obvezne za sve učenike.

 

SVIMA ŽELIM USPJEŠNU ŠKOLSKU GODINU!

 [više]

Dani Općine Tuhelj

Autor: Administrator , 17. 8. 2018. 15:21

Na danima Općine Tuhelj sudjelovali su i naši učenici. Na kulturnoj večeri svoje je pjesme pročitala Marija Gavrić. Čestitke Mariji na prvoj javnoj prezentaciji njenih pjesama.

Kajkavska družina pod vodstvom učiteljice Pavice Iveković uspješno se predstavila na Sajmenom danu.

 

Na štandu koji je uredila učiteljica Lucija Šimunić prodavali su se proizvodi naše Učeničke zadruge „Kotaček“.

Dječja načelnica Anja Petrinec uručila na svečanoj sjednici Općinskog vijeća priznanje Dječjeg vijeća za Naj-prijateljicu Anamariji Penezić.

Galerija slika


 

 [više]

PLAKETA OPĆINE TUHELJ EKIPI PODMLATKA CRVENOG KRIŽA

Autor: Snježana Romić, 17. 8. 2018. 11:19

Rad s pomlatkom Crvenog križa u Tuhlju ima dugu tradiciju. Prvi zapisi o aktivnom radu podmlatka potiču iz početka 30-ih godina 20. stoljeća. Zadnjih desetak godina rad ekipe prve pomoći pod vodstvom knjižničara Davora Žažara je vrlo intenzivan i uspješan. Stalno najuspješnija ekipa prve pomoći na natjecanjima Gradske organizacije Crvenog križa Klanjec te u samom vrhu na međužupanijskim natjecanjima Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije. Ekipa prve pomoći OŠ Lijepa naša uspješno sudjeluje u promociji važnosti Crvenog križa i pružanja prve pomoći na raznim aktivnostima Gradske organizacije crvenog križa Klanjec. Posebno veliki uspjeh postignut je ove godine kad se obilježava 140 godina postojanja i djelovanja Hrvatskog Crvenog križa. Ekipa podmlatka Crvenog križa OŠ Lijepa naša sudjelovanjem na ovogodišnjem državnom natjecanju najuspješnijih 10 ekipa iz cijele Hrvatske promovirala je Tuhelj i Hrvatsko zagorje. Čestitamo članicama ekipe OŠ Lijepa naša Ani Marić, Antoniji Kralj, Mateji Tušak, Anji Petrinec, Ivani Fekeža i Lauri Žlender te njihovom voditelju Davoru Žažaru. Podmlatku Crvenog križa OŠ Lijepa naša i njihovom voditelju želimo daljnji uspješan rad

 [više]

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ OBITELJIMA ZA SUFINANCIRANJE TROŠKOVA NABAVE UDŽBENIKA U ŠK. GOD. 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivan Vlašić, 7. 8. 2018. 12:46

Uvjeti za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć.

 [više]

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019. – REDOVNI PROGRAM Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 9. 7. 2018. 13:04

Poštovani roditelji i učenici...

 ovdje

možete preuzeti popis odabranih udžbenika

za školsku godinu 2018./2019.

 

 
 
NAPOMENA: U školskoj godini 2018./19. koristit će se dosadašnji udžbenici, osim Informatike. Stari udžbenici iz Informatike  više nisu u upotrebi zbog uvođenja novog kurikuluma u nastavu Informatike. 
Molimo roditelje da do daljnjega ne kupuju udžbenike iz Informatike. O novim udžbenicima i pripadajućim radnim bilježnicama biti ćete pravodobno obaviješteni. 
 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju