preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

Obilježen Svjetski dan izumitelja

Autor: Administrator , 3. 12. 2019. 22:35

Već tradicionalno učenici sedmog razreda i DTM grupe (daroviti, talentirani i motivirani učenici)  zajedno su obilježili  Svjetski dan izumitelja.

Cilj obilježavanja bilo je podsjećanje na velike izume i izumitelje koji su poboljšali naš svakodnevni ljudski život kao i poziv učenicima da kroz kreativni rad daju svoj doprinos razvoju kvalitetnije ljudske budućnosti.

Galerija slika


 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Snježana Romić, 2. 12. 2019. 18:05

PREKID ŠTRAJKA!

Štrajk u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske je završio.

NASTAVA i svi ostali oblici odgojno-obrazovnog rada sutra, u utorak 3.12.2019. godine ODRŽAVAJU SE  PREMA VAŽEĆEM RASPOREDU !

Prijevoz učenika se organizira prema postojećem voznom redu.

Veselimo se nastavku našeg zajedničkog rada!

 Ravnateljica:

Snježana Romić

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Snježana Romić, 28. 11. 2019. 11:04

Od petka, 29.11.2019. godine

održava se nastava

za učenike 2., 3., i 4. razreda.

Molim učenike da donose udžbeničke komplete za Hrvatski jezik, Prirodu i društvo i Matematiku te opremu za Tjelesnu i zdravstvenu kulturu.

Štrajk ostalih učitelja se nastavlja.

Vezano uz to, u školi do daljnjeg nije moguće organizirati nastavu za učenike predmetne nastave i 1. razreda.

Prijevoz učenika do škole je prema redovnom voznom redu.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz štrajk možete mi se slobodno obratiti telefonom na 091/4541377.

Sutra je zadnji dan obuke neplivača i završna provjera. Učenici odlaze na plivanje u pratnji učiteljice školskim autobusom. Molim roditelje da dođu po djecu na bazene kao i do sada oko 14:30 sati.

 

 [više]

30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta

Autor: Administrator , 26. 11. 2019. 21:49

30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta obilježili smo poučavajući učenike u svim razredima o pravima i obvezama. Slobodno i originalno izražavali smo svoje mišljenje vezano je uz dječja prava. Pisali smo poruke i sve prenijeli na dva platna koja smo izložili u školi. Provodili su se izbori za Dječje vijećnike od 3. do 7 razreda i naše su predstavnice članice Dječjeg foruma i Dječjeg vijeća sudjelovale u Saboru na sjednici sa saborskim zastupnicima 20. studenoga.

Galerija slika


 

 [više]

Gradovi i općine prijatelji djece

Autor: Administrator , 26. 11. 2019. 21:46

 

U Zagrebu je 19. studenoga održana svečanost povodom 20 godina akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” u organizaciji Saveza DND Hrvatske. Tom prilikom dobili smo pohvalu za akciju Sagradimo novi veseliji svijet.

Našu delegaciju činile su Erika i Lucija u pratnji Ivane Cvetko ispred Općine Tuhelj i predsjednica DND Tuhelj Snježana Romić.

 

 


 

 [više]

Obuka neplivača

Autor: Snježana Romić, 21. 11. 2019. 14:54

Obuka neplivača za učenike 2. i 3. razreda traje do 29. studenoga 2019. godine. Provodi se u Termama Tuhelj u organizaciji Plivačkog kluba Olimp -Terme Tuhelj od 13,30 do 14,30 sati. Nakon provjere plivanja na obuci je ostalo 13-14 neplivača.

Učitelji škole pridružuju se štrajku do daljnjega (okončanja). Zbog toga neće biti nastave u školi. Obuka plivanja se nastavlja. Vaše dijete može doći autobusom u školu gdje će biti organizirano čuvanje ili ga možete sami dovesti na bazen. Za one koji dođu u školu prijevoz je na plivanje osiguran školskim prijevoznikom u 12,50 sati u pratnji do ulaska u bazen.

 [više]

Obavijest

Autor: Snježana Romić, 21. 11. 2019. 14:49

OBAVIJEST!

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Obavještavamo vas da se ŠTRAJK nastavlja do daljnjega.

U školi neće biti nastave.

Ujedno vas pozivamo da pratite web stranice naše škole i informacije u medijima  o daljnjim  aktivnostima. 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: 

snjezana.romic@skole.hr 

Ravnateljica:

Snježana Romić

 

 [više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Snježana Romić, 18. 11. 2019. 14:51

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obilježen je 18. studenoga u OŠ Lijepa naša u Tuhlju. Svi učitelji i učenici okupili su prvog sata nastave i s velikom pozornošću slušali potresnu prezentaciju o žrtvi Vukovara koju su priredili Martina, Lorena i Petar, učenici 7. razreda uz učitelja Augustina Knežića. Po završetku prezentacije zapalili su lampione i ostavili ih da svijetle u počast svim stradalima, nestalima, žrtvama i gradu Heroju.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Snježana Romić, 18. 11. 2019. 10:24

ZBOG ODLASKA NA OBUKU NEPLIVAČA

OD 18 DO 29. STUDENOGA ODLAZAK AUTOBUSIMA IZ ŠKOLE JE:

PONEDJELJAK u 12:50 i 13:35

UTORAK DO PETAK u 12:50 i 15:00

 [više]

Pozivnica za sudjelovanje u upitniku Prometne Učilice

Autor: Administrator , 15. 11. 2019. 22:18

 
Vaše mišljenje je važno!
 

Molimo da odvojite 4-6 minuta za upitnik jer će nam Vaše povratne informacije pomoći da bolje razumijemo što na PROMETNOJ UČILICI radimo dobro i što još možemo poboljšati.
 
 
 
 
 
 

 

 [više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU 12.11.2019.

Autor: Ivan Vlašić, 11. 11. 2019. 13:46

OBAVIJEST!

U utorak, 12.11.2019.g. nastavlja se štrajk radnika u osnovnim i srednjim školama. Vezano uz to, u školi nije moguće organizirati nastavu.

Za vas koji ne možete organizirati ostanak djece kod kuće škola je otvorena, djeca će imati organizirano čuvanje i prehranu. Prijevoz učenika do škole je prema redovnom voznom redu, a odlazak kućama prilagodit će se broju učenika koji su u školi.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz štrajk, možete se obratiti tajniku škole

na broj 049 556 -218 ili elektroničkom poštom na adresu: ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: Snježana Romić, 8. 11. 2019. 11:44

ČITANJE JE ZAKON

ČESTITAMO UČENICIMA I UČITELJICI NA USPJEŠNOM SUDJELOVANJU U NATJECANJU ČITANJE NAGLAS!

Učenice Mihaela Medvedec iz petog razreda i Nika Horvat iz sedmog razreda sudjelovale su u županijskom natjecanju u čitanju naglas. Natjecanje se održalo u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Natjecanje ima dvije kategorije: mlađu (3. - 5. r.) i stariju (6. - 8.r.). Učenice su vrlo lijepo prezentirale i interpretirale odabrane knjige. Mihaela je čitala iz knjige Harry Potter i kamen mudraca, autorice J. K. Rowling, a Nika je čitala roman Lola Rose, Autorice J. Wilson. Učenice su pohvaljene i dobile su vrlo dobre kritike.

Učiteljica Katarina Kanceljak

 [više]

Za roditelje učenika od 5. do 8. razreda

Autor: Snježana Romić, 7. 11. 2019. 07:44

POZIV NA SASTANAK RODITELJA

učenika od 5. do 8. RAZREDA

7.11.2019. u 17.00 SATI

Tema razgovora je: Škola i školske obveze

Vrijeme od 15:00 do 17:00 sati možete iskoristiti za razgovor/informacije s predmetnim učiteljima o napretku djeteta.

 [više]

OBAVIJEST!

Autor: Snježana Romić, 5. 11. 2019. 14:55

OBAVIJEST!

U srijedu, 6.11.2019.g. nastavlja se štrajk radnika u osnovnim i srednjim školama. Vezano uz to, u školi nije moguće organizirati nastavu.

Za vas koji ne možete organizirati ostanak djece kod kuće škola je otvorena, djeca će imati organizirano čuvanje i prehranu. Prijevoz učenika do škole je prema redovnom voznom redu, a odlazak kućama prilagodit će se broju učenika koji su u školi.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz štrajk, možete se obratiti tajniku škole

na broj 049 556 -218 ili elektroničkom poštom na adresu: ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr.

 [više]

Međunarodni projekt JEZIK GRANICE BRIŠE I POVEZUJE NAS VIŠE

Autor: Snježana Romić, 2. 11. 2019. 18:44

Uspješno smo odradili prvu aktivnost – radni dogovor projektnog tima, u sklopu provođenja projekta Jezik granice briše i povezuje nas više. Bili smo gosti partnerskoj školi u Tržišču i dogovorili detalje provedbe projekta.

Prijavom na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja OŠ Lijepa naša odobreno je 14.425 kn za provođenje međunarodnog projekta Jačanja prekogranične suradnje učenika i učitelja OŠ Lijepa naša i Tržišće iz Republike Slovenije JEZIK GRANICE BRIŠE I POVEZUJE NAS VIŠE.

Cilj projekta je upoznavanje sličnosti u jezičnom izričaju, pronaći jezične različnosti i sličnosti hrvatskog i slovenskog jezika te ih objediniti na engleskom jeziku koji je jezik sporazumijevanja današnjih mladih generacija.

 [više]

VOLONTIRALI SMO

Autor: Snježana Romić, 27. 10. 2019. 10:49

Volontiranje na Specijalnoj olimpijadi

U Tuheljskim toplicama 22. i 23. listopada volontirali smo na Specijalnoj olimpijadi. Savjesno i odgovorno dva dana smo se družili i pomagali u provođenju natjecanja u plivanju. Organizator natjecanja bilo je Športsko društvo Specijalni športovi Luč, udruga čija je zadaća promicanje i razvitak športa za osobe s intelektualnim teškoćama. Na otvorenju su sudionike pozdravili, izveli recitaciju te zasvirali učenici naše škole.

Bilo nam je zadovoljstvo što smo dali svoj doprinos u provođenju ovog natjecanja!


 

 [više]

JUMICAR U OŠ LIJEPA NAŠA

Autor: Snježana Romić, 27. 10. 2019. 10:35

Učenici drugih razreda učili o prometnoj kulturi

U utorak, 22. listopada naša škola bila je domaćin preventivne akcije „Program prometne kulture za najmlađe”.

Program su činile interaktivne radionice: predavanja-teorijski dio, mala škola prve pomoći u izvedbi Gradskog društva Crvenog križa Klanjec, protupožarna zaštita u izvedbi dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhelj, prometni poligon u radionici „Jumicar“ i prometna policija-praktični dio. U aktivnostima su osim škole domaćina sudjelovale i  gostujuće škole OŠ Krapinske Toplice i OŠ Pavla Štoosa, Kraljevec na Sutli.

Učenici su se najviše razveselili vožnji malih automobila na prometnom poligonu za što su dobili i prigodnu „vozačku dozvolu“. Učenici naše škole aktivno su sudjelovali u programu kao volonteri pomažući učenicima 2. razreda u vožnji te kao članovi podmlatka HCK kroz radionice pružanja prve Pomoći.

Organizator edukacije je udruga PPSP i Jumicar Hrvatska sa svojim partner službama: Policijska uprava Krapinsko-zagorska, Policijska postaja Klanjec, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuhelj i OŠ Lijepa naša, Tuhelj.

http://jumicar.net/domacin-osnovna-skola-lijepa-nasa-tuhelj-i-gosti-os-pavla-stoosa-kraljevec-na-sutli-i-os-krapinske-toplice/  

Galerija slika


 

 [više]

23. smotra stvaralaštva Saveza DND Hrvatske

Autor: Snježana Romić, 27. 10. 2019. 10:31

23. Smotra dječjeg stvaralaštva Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske je iza nas. Vrata OŠ Lijepa naša i Tuhlja širom smo otvorili. Otvorenog srca s dobrodošlicom primili smo djecu i odrasle iz raznih dijelova Hrvatske. Programa otvorenja 23. Smotre stvaralaštva Saveza DND Hrvatske organizirali smo u suradnji s djecom i učiteljicama OŠ Lijepa naša, učiteljima sviranja GŠ Pregrada i GŠ Zabok, trenericama Mažoretkinja Dubrovčan i Desinićkih mažoretkinja.

Dali smo sve od sebe kako bi u našem malom mjestu srdačno ugostili više od 400 djece i njihovih voditelja iz 19 društava „Naša djeca“. Nadamo se da smo ispunili njihova očekivanja te da  su zadovoljni nastupom, novim iskustvima i prijateljstvima te da su ponijeli lijepe uspomene iz Tuhlja i Zagorja.

Hvala roditeljima koji su ugostili djecu Bakra, Šibenika i Našica u svojim domovima i pokazali svoje veliko srce i ljubaznost. Veliko hvala svim volonterima i volonterkama. Bilo ih je preko 30 i bez njih se ovo događanje ne bi moglo organizirati. Uložili su veliki trud i svoje slobodno vrijeme u pripremi, organizaciji i održavanju Smotre. Družili su se s gostima, odraslima i djecom. Bili su dobri domaćini.

Pokrovitelji Smotre bili su Krapinsko-zagorska županija, Općina Tuhelj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Hvala sponzorima: OŠ Lijepa naša, AGS-u Hrvatska, DND-u Koprivnica, Dragici Pavlinić-Ciglenečki, Termama Tuhelj, DVD-eu Tuhelj, Udruzi umirovljenika Tuhelj, Lovačkoj udruzi „Srndać“ Tuhelj, Udruzi vinara „TRS“ Tuhelj, KUD-u „Naša Lipa“ Tuhelj.

Galerija slika


 

 [više]

DJEČJI TJEDAN

Autor: Snježana Romić, 16. 10. 2019. 15:58

Dječji tjedan obilježili smo razgovarajući o dječjim pravima i Konvenciji o pravima djeteta koja obilježava 30 godina od kad je usvojena. Pisali smo poruke odraslima, djeci vezane uz prava. U četvrta 10. listopada učenici predškole, 1. i 4. razreda bili su Klanjcu na predstavi Učimo zeleno. U petak, 11. listopada delegacija djece (Dječje vijeće i Vijeće učenika) bila je u posjetu načelniku općine Tuhelj. Razgovarali smo o potrebama djece u našoj općini.

 [više]

Svjetski dan pješečanja

Autor: Snježana Romić, 27. 10. 2019. 10:44

Svjetski dan pješačenja učiteljice i učenici razredne nastave proveli su priredi. Šetnjom do Zelenjaka i nazad, odravanjem nastave u prirodi na najbolji su način obilježili ovaj dan.

 [više]

Učenje kao učenje kroz diobe stanica i potencije

Autor: Administrator , 24. 10. 2019. 12:08

Učenici 7. razreda imali su zanimljiv i malo drugačiji sat ponavljanja nastavnog gradiva Matematike i Biologije. Njihove učiteljice Ančica Slaviček i Tanja Ljubić korelirale su nastavno gradivo Razmnožavanje mitozom i mejozom i potencije.

Kroz ppt prezentaciju i te traženjem odgovora na pitanja povezali su diobe stanice koje se razmnožavaju po matematičkom principu potencija. Učenicima su bili zanimljivi primjeri iz svakodnevnog života, a posebno ih je iznenadila brzina i količina  razmnožavanje bakterija i virusa. Sat je bio ogledni primjer kako u Školi za život primijeniti vrednovanje kroz učenje kao učenje.

Galerija slika


 

 [više]

Važna obavijest o štrajku!

Autor: Snježana Romić, 22. 10. 2019. 16:44

OBAVIJEST!

U srijedu, 23.10.2019.g. nastavlja se štrajk radnika u osnovnim i srednjim školama. Vezano uz to, u školi nije moguće organizirati nastavu.

Za vas koji ne možete organizirati ostanak djece kod kuće škola je otvorena, djeca će imati organizirano čuvanje i prehranu. Prijevoz učenika do škole je prema redovnom voznom redu, a odlazak kućama prilagodit će se broju učenika koji su u školi.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz štrajk, možete se obratiti u radno vrijeme tajniku škole na broj 049 556 -218 ili elektroničkom poštom na adresu: ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Snježana Romić, 19. 10. 2019. 10:07

U ponedjeljak, 21.10.2019.g.

nastavlja se štrajk radnika u osnovnim i srednjim školama.

Vezano uz to, u školi nije moguće organizirati nastavu.

Za vas koji ne možete organizirati ostanak djece kod kuće škola je otvorena, djeca će imati organizirano čuvanje i prehranu. Prijevoz učenika do škole je prema redovnom voznom redu, a odlazak kućama prilagodit će se broju učenika koji su u školi.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz štrajk, možete se obratiti tajniku škole

na broj 049 556 -218 ili elektroničkom poštom na adresu: ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr.

 

 [više]

DANI MALOPRODAJE TVRTKE AGS

Autor: Snježana Romić, 16. 10. 2019. 16:01

Tvrtka AGS je na benziskoj postaji u Dubrovčanu organizirala sportske aktivnosti prilagođene djeci povodom obilježavanja Dana maloprodaje. U aktivnostima su sudjelovali i učenici naše škole. Djecu su posebno razveselili pokloni i maskota Happy Gepi koji ih je dijelio. 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Snježana Romić, 11. 10. 2019. 15:55

U ponedjeljak, 14.10.2019.g. nastavlja se

štrajk radnika u osnovnim i srednjim školama u našoj Županiji.

Obavještavam Vas da su se učitelji naše škole odlučili pridružiti štrajku koji će započeti u ponedjeljak 14.10.2019.

Vezano uz to, u školi nije moguće organizirati nastavu prema redovnome rasporedu. Za vas koji ne možete organizirati ostanak djece kod kuće  škola je otvorena, djeca će imati organizirano čuvanje i prehranu. Prijevoz učenika do škole je prema redovnom voznom redu, a odlazak kućama prilagodit će se broju učenika koji su u školi.

Učenici koji  dođu u školu bit će zbrinuti. Sve informacije o tijeku štrajka i organizaciji nastave bit će dostupne na mrežnoj stranici škole.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz štrajk, možete se obratiti tajniku škole na broj 049 556 -218 ili elektroničkom poštom na adresu: ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr.

 [više]

Knjižničar Davor Žažar među 510 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj

Autor: Administrator , 11. 10. 2019. 12:57

Povodom Svjetskog dana učitelja ove je godine Ministarstvo obrazovanja po prvi puta nagradilo najboljih 510 odgojno-obrazovnih djelatnika.  U subotu je na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici nagrade uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Među nagrađenima je i stručni suradnik knjižničar naše škole Davor Žažar koji se nagrađuje za mentorstvo učenicima na državnom natjecanju, održana predavanja i radionice, rad u strukovnim udrugama, izvannastavni rad s darovitima, objavljivanje stručnoga članka, organiziranje javnih događaja te sudjelovanje u eksperimentalnom programu.

Iskrene čestitke kolegi Davoru!

 


 

 [više]

Dan učitelja

Autor: Administrator , 11. 10. 2019. 12:51

 

 

Povodom Dana učitelja učenici su odmarali, a učitelji su bili na stručnoj ekskurziji. Upoznali su Muzej Radboa u Radoboju i družili se u Krapini.

 

  

 [više]

Sveta Katarina u Zagorskim selima

Autor: Administrator , 11. 10. 2019. 12:48

Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada članice Kajkavske družine s učiteljicom Pavicom Iveković i ravnateljicom posjetile su Dom za starije i nemoćne Sv. Katarina u Zagorskim Selima.

Nakon sudjelovanja u veselom programu družili smo se s korisnicima doma.

 


 

 [više]

Jesenska zelena čistka

Autor: Administrator , 11. 10. 2019. 12:47

 

Lijepo vrijeme iskoristili smo za čišćenje okoliša.

Tražili smo i koševe za smeće u koje bi bacali papiriće.

 

  

 [više]

HAK u 1. razredu

Autor: Administrator , 11. 10. 2019. 12:44

Vidi i klikni! Program prometne kulture za učenike 1. i 2. razreda, suradnja s HAK-om.

Veselo, zanimljivo i poučno.

Hvala edukatorima.

 

 


 

 [više]

Policajac u 1. razredu

Autor: Administrator , 2. 10. 2019. 09:12

Pri polasku u školu važno je dobro naučiti kako se snalaziti  u prometu!

Zbog toga je učenike prvog razreda u četvrtak posjetio policajac, g. Nenad Špiljar te im objasnio pravila ponašanja u prometu koja će im pomoći da sretno i sigurno dolaze u školu i odlaze kući. Učenici su se posebno razveselili poklonima koje je donio, reflektirajućim kabanicama.
 

 

 [više]

Članovi DTM grupe posjetili 8. Znanstveni piknik

Autor: Administrator , 30. 9. 2019. 21:27

Znanstveni piknik najveća je manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj, a održava se pod geslom Znanost je zabavna!

Cilj piknika je približavanje i popularizacija znanosti ponajprije djeci i učenicima. Želja je organizatora podići svijesti  o važnosti znanosti koja treba dobiti svoje zasluženo mjesto u društvu te biti dostupna svima od najmanje do najstarije životne dobi.

Uz organizatora CARNET, Udrugu Profesor Baltazar, Institut Ruđer Bošković, manifestaciju je popratila Krapinsko-zagorska županija kao i velik broj srednjih i osnovnih škola na području naše Županije koji su se predstavili kao animatori i prezentatori.

Članovi DTM grupe posjetili su većinu prezentacija, okušali se u raznim pokusima od miješanja boja do izazivanja prirodnih pojava, brojnim kvizovima, crtanju 3D olovkom, a sve nas je oduševio  nastup robotice Viktorije te mađioničara Magic Leona.

          Natalija Knezić-Medvedec

Galerija slika


 

 [više]

SKUPNI RODITELJSKI SASTANAK

Autor: Administrator , 15. 9. 2019. 20:25

POŠTOVANI RODITELJI,

DOĐITE I INFORMIRAJTE SE O ORGANIZACIJI RADA OVE ŠKOLSKE GODINE.

OČEKUJEMO VAS U SRIJEDU, 18.9.2019. GODINE U 18 SATI.

  

 [više]

Četiri čarobne riječi uz Luku Vidovića

Autor: Administrator , 13. 9. 2019. 21:25

U vedrom raspoloženju, bučno i nasmijano završili smo treći dan nastave. Luka Vidović gostovao je u školi s mađioničarskom predstavom "Četiri čarobne riječi". Gostovanje su organizirali DRUŠTVO "NAŠA DJECA" TUHELJ I OŠ LIJEPA NAŠA.

 

Galerija slika

 [više]

Olimpijski dan – 10.9.2019. i pješačenje na Cesargrad

Autor: Snježana Romić, 13. 9. 2019. 09:41

Nadamo se da ste i vi aktivno proveli Olimpijski dan!

Ako niste, nikad nije kasno

– iskoristite lijepo vrijeme i zaputite se u prirodu.

Ali ako ste mislili da se radi samo o pješačenju – prevarili ste se!

 

Galerija slika

 

 [više]

DOBORO DOŠLI ĐACI PRVACI!

Autor: Snježana Romić, 9. 9. 2019. 20:51

Prvog dana nastave u školu je krenulo 17 učenika prvog razreda. Veselimo se njihovim otkrićima na putu druženja, aktivnosti i novih spoznaja.

Đake prvake i njihove roditelj kratkim programom pozdravili su učenici drugog razreda  te Marta i Sebastijan članovi recitatorske družine. Srdačno su ih pozdravile pedagoginja Natalija Knezić-Medvedec i ravnateljica Snježana Romić.

Vedre đačke dane poželio im je i načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja. Hvala općini koja je za rad u 1. razredu školi nabavila interaktivnu ploču.

Učenike su na stolovima dočekali poklončići koji su ih razveselili, a pripremila ih je njihova učiteljica Ana Šuper.

Želimo im svima sreću i puno lijepih trenutaka i radosti uz usvajanje novih znanja.

Galerija slika


 

 [više]

DOBRO DOŠLI U NOVU ŠKOLSKU GODINU!

Autor: Snježana Romić, 8. 9. 2019. 16:17

 

Dragi naši učenici i roditelji!

S radošću vas obavještavam da nastava počinje u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine 8:15.

Zbog problema sa serverom tijekom proteklog tjedna nije bilo moguće pristupiti našoj mrežnoj stranici, ali ste informacije o početku nastave mogli pronaći na mrežnoj stranici općine Tuhelj i na facebook stranicama DND Tuhelj. Zahvaljujem na razumijevanju.

 

utobusni prijevoz isti je kao i prošle godine. Autobusi ujutro kreću s uobičajenih autobusnih stajališta:

T.Toplice - Mihalić - Koletić – Tuhelj                     7:50

Vidikovec - Črešnjevec -Tuhelj                             7:45

M. Erpenja - B.Gorica - Trsteno – Tuhelj              8:00

Glogovec                                                               7:55

Prosenik(Seljački dom)-(Totić) - Ratkajec-Tuhelj  7:50

Pristava- (odvojak Ilići)-Tuhelj                               8:00

U ponedjeljak će učenici razredne nastave imati 4 sata, a predmetne 5 sati nastave. Odlazak kućama je autobusima u 12 i 13 sati.

Prijem prvašića i roditelja je u učionici 1. razred u 8:15 sati, a kratak program dobrodošlice u 9:00.

Učenici trebaju prvog dana donijeti bilježnicu, informativku i pribor za pisanje te školsku torbu i papuče kako bi pristigle udžbenike i radne bilježnice mogli odnijeti kući. Ne morate biti zabrinuti zbog težine školskog kompleta jer se u dogovoru s razrednikom/učiteljem knjige mogu djelomično ostaviti u školskom ormariću.

Ako nas posluži lijepo vrijeme u utorak ćemo pješačiti na Cesargrad.

U srijedu povodom početka školske godine DND organizira mađioničarsku predstavu Luke Vidovića „Četiri čarobne riječi“. Za učenike 1. razreda predstava je besplatna, a ostali plaćaju 10,00 kn.

Sve informacije o radu u prvom tjednu dobit ćete od razrednika u školi.

Očekujemo vas s radošću!

Ravnateljica:

Snježana Romić

 [više]

Početak nove školske godine

Autor: Snježana Romić, 30. 8. 2019. 19:06

U ponedjeljak 9.rujna 2019. počinje nastava u 8:15. 

Sveta misa za početak školske godine je u nedjelju, 8.rujna 2019. godine u 11:00.

Prvi nastavni dan učenike od 1. do 4. razreda razreda dočekat će na klupama udžbenici i radne bilježnice.

Učenici od 5. do 8. razreda dobit će udžbenike i radne bilježnice od predmetnih učitelja na pravom satu predmeta. 

Svima želimo uspješan rad i vesele trenutke tijekom školske godine 2019./2020.

Kolektiv OŠ Lijepa naša

 [više]

Natječaj za pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju - Baltazar 4

Autor: Snježana Romić, 7. 8. 2019. 19:10

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA

ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI/STRUČNOG KOMUNIKACIJSKOG POSREDNIKA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA – PARTNERIMA U PROJEKTU „BALTAZAR 4“ ZA ŠK. GOD. 2019/2020.

Natječaj je objavljen na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje https://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx
 

U OŠ LIjepa naša poslove pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju obavljat će 1 osoba. Kandidati prijave dostavljaju na adresu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Rok za prijavu: 16.8.2019.

Privolu radi obrade osobnih podataka kandidati mogu preuzeti s web stranice KZŽ http://www.kzz.hr/javni-poziv-zaposljavanje-pomocnika-u-nastavi-baltazar-2019-2020

 

 [više]

Popis obveznih i izbornih udžbenika te pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 15. 7. 2019. 12:45

Poštovani roditelji,

ovdje se nalazi popis obveznih i izbornih udžbenika te pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2019./2020.

U I. i V. razredu te za predmete Kemija, Fizika i Biologija u VII. Razredu koristit će se novi udžbenici.

2.razred     3.razred     4.razred     6.razred   8.razred

1.razred     5.razred     7.razred

Sve obvezne udžbenike nabavlja škola iz sredstava koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Radni materijali (radne bilježnice, radne zbirke – ako nema radne bilježnice) nabavljaju se sredstvima Krapinsko-zagorske županije i Općine Tuhelj, a atlasi za Povijest i Geografiju u 5. razredu te radne kutije za Tehničku kulturu od 5. do 8. razreda osigurava Općina Tuhelj.

Svi udžbenički kompleti dočekat će učenike na klupama prvog dana nastave, 9. rujna 2019. godine.

Skrećemo pozornost da udžbenike, tablete, ostala dopunska i pomoćna sredstva koje kupuje/osigurava škola, učenici od 1. - 8. razreda  su dužni na kraju školske godine vratiti u školu. 

Naputak za uporabu i vraćanje


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju