preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

Organizacija nastave od 18. siječnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 15. 1. 2021. 09:32

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nastava u drugom polugodištu počinje 18. siječnja 2021. godine (ponedjeljak).

Prema stavu MZO-a i  Odluci Župana KZŽ (u privitku),  učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) imat će nastavu prema modelu C, odnosno na daljinu, u svojim Microsoft Teams virtualnim učionicama.

Učenici razredne nastave (od 1. do 4. razreda) imat će nastavu prema modelu A, odnosno učenici dolaze u školu. Nastava počinje u 8:15 prema ranijem rasporedu sati.

Prijevoz učenika organiziran je u dolasku kao u 1. polugodištu (polazak sa početnih stanica je od 7:45 do 8:00 prema ranijem rasporedu. Odlazak učenika iz škole je nakon 5. sata u 12:35 s parkirališta škole.

Sve daljnje informacije svi će učenici dobiti od svojih razrednih i predmetnih učitelja.

Svima želim uspješan rad uz puno radosnih trenutaka suradnje i zajedništva u stvarnom i virtualnom svijetu! 

Ravnateljica

 [više]

Publikacije i edukativni filmovi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 15. 1. 2021. 09:54

Poštovani roditelji i učenici,

kako smo u zadnje vrijeme suočeni s prirodnim pojavama, potresima, koji su za odrasle i djecu uznemirujući.  

Publikacije Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba,  brošuru Civilne zaštite s uputama kako postupati prije, tijekom i nakon potresa kao i još neke korisne letke možete naći pod VIŠE. Sadrže smjernice i savjete, posebno za one koji imaju potrebu saznati kako se bolje nositi u nastalim okolnostima te kako svojoj djeci objasniti što se događa i pružiti im podršku.

Preporučamo pogledati:

Edukativni video "Ponašanje u slučaju potresa", Grad Zagreb, Ured za upravljanje u hitnim situacijama i

Kvizotres - edukativni video o postupanju u slučaju potresa, Hrvatski Crveni križ i Kazalište Tvornica lutaka na https://www.youtube.com/watch?v=7XUxZd0rVWE, i Antistres potres - tri tajne kako ostati smiren na https://www.youtube.com/watch?v=IiWMN8r3s44

 [više]

Po čemu pamtimo 2020.godinu?

Autor: Administrator , 7. 1. 2021. 21:53

Vjerojatno su prve dvije misli koje nam svima padaju na pamet, korona virus i potresi. Godina je bila teška, gruba, neizvjesna, okrutna. Međutim, odlučili smo potražiti ono što je u njoj bilo dobro: nekad sitnice, a nekad velike stvari. Pronašli smo lijepo u teškim trenucima, otkrili nove vrijednosti i pritom, postali zreliji.

Ovo je tek sažetak lijepih stvari iz prošle godine naših učenika predmetne nastave. 

Medijska grupa

 


 

 [više]

Obavijest nakon potresa

Autor: Snježana Romić, 29. 12. 2020. 17:46

Dragi učenici i roditelji,

tijekom današnjeg potresa naša škola dobila nova oštećenja, napukline, a stara su se proširila. U trenutku potresa bilo je djelatnika, radnika koji su sanirali napukline prethodnog potresa i bojali hodnike u školi. Svi su dobro. Nadam se da ste svi vi i vaše obitelji dobro. Uvijek smo uz vas, a osobito u ovim teškim vremenima. Čuvajte sebe i druge.

Ravnateljica Snježana Romić

 [više]

Čestitka

Autor: Administrator , 23. 12. 2020. 00:05

Božićne želje, čestitke i radove učenika 1.- 8. razreda

pogledajte na poveznici


 

 [više]

Nastava po Modelu C - nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 18. 12. 2020. 20:25

Dragi učenici, poštovani roditelji!

 

Odlukom Župana Krainsko-zagorske županije, a sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mišljenju epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, nastava u osnovnim školama kojih je osnivač KZŽ, od 21. prosinca 2020. godine do 23. prosinca 2020. godine, odvijat će se po Modelu C - nastava na daljinu.

 

Roditelje učenika od 1. do 4. razreda razrednice će obavijestiti preko ranije dogovorenih komunikacijskih kanala na koji način će se raditi na daljinu, tj. koje sadržaje učenici trebaju pratiti, te načine na koje  će dobivati materijale, s jasnim uputama, zadacima i terminima vezanim za nastavne sadržaje. Ako žele (nije obavezno) mogu pratiti program Škola na Trećem na HRT 3 u sljedećim terminima:

1. razred u 8:00 sati (repriza u 14:00 sati)

2. razred u 9:00 sati (repriza u 15:00 sati)

3. razred  u 10:00 sati (repriza u 16:00 sati)

4. razred  u 11:00 sati (repriza u 17:00 sati)

Učenici od 5. do 8. razreda dobivat će upute za rad od predmetnih učitelja u virtualnim učionicama putem Microsoft Teams-a. Nastava će se održavati u realnom vremenu prema redovnom rasporedu sati. O točnom vremenu uključenja (u Teams ili Zoom) učenici će biti pravovremeno obaviješteni, dobiti poveznicu u predmetni kanal virtualne učionice.

Učenici potvrđuju prisustvo/sudjelovanje na nastavi javljanjem/uključenjem u nastavu uživo, ili javljanjem predmetnom učitelju porukom/znakom „Like“/porukom.

Nepojavljivanje/nejavljanje učenika u virtualnu učionicu smatra se izostankom kojeg je potrebno opravdati.

 [više]

PROMJENA U KALENDARU RADA ŠKOLE

Autor: Snježana Romić, 18. 12. 2020. 10:52

Temeljem članka 59. Statuta Osnovne škole Lijepa naša, Odluke o izmjeni odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. (MZO, 6.12.2020.) i Odluke župana Krapinsko-zagorske županije od 16.12.2020. godine, Školski odbor na 33. sjednici od  17.12.2020. god. donosi

O D L U K U o izmjenama i dopunama

Godišnjeg plana i programa rada za školsku godinu 2020./2021.

 [više]

Dodjela nagrada povodom Večeri matematike

Autor: Administrator , 15. 12. 2020. 22:22

U našoj školi se 4. prosinca održala Večer matematike na malo drugačiji način. Tražila se najmatematička obitelj na sljedeći način: učenicima su podijeljeni zadaci koje su rješavali kod kuće tijekom popodneva zajedno sa članovima svoje obitelji. Pobijedila je ona obitelj koja je imala najviše bodova tj. najviše točnih odgovora.

Zbrojem bodova dobili smo pobjednike! Tako su najmatematičke obitelji u petom razredu obitelji Marka Penezića i Lucije Haramina, najmatematičke obitelji u šestom razredu su obitelji Petre Franceković i Nadje Gorupiuć, a najmatematička obitelj u sedmom razredu je obitelj Ivana Balaškovića.

Pobjednici su od ravnateljice škole uz čestitke i priznanja primili i posebne poklone.

Čestitke svim učenicima kao i njihovim obiteljima na trudu i angažiranosti!

učiteljica Matematike: Ančica Slaviček

Galerija slika


 

 [više]

Sveti NIkola nas iznenadio

Autor: Snježana Romić, 7. 12. 2020. 14:15

Sveti NIkola u suradnji s Općinom Tuhelj, Društvom "Naša djeca" Tuhelj i  školom i ove se godine pobrinuo da sve razveseli.

Donosimo pismo koje smo dobili iz Općine Tuhelj.

Draga djeco,

Zbog dosadnog koronavirusa, Sveti Nikola malo kašlje i bole ga kosti.

Zato je zamolio Općinu da mu pomogne dostaviti i podijeliti Vam pakete, što smo mi s veseljem prihvatili.

No, kako bi poštovali epidemiološke mjere, pakete smo dostavili Vašim učiteljima koji će Vam ih podijeliti.

Sveti Nikola Vam poručuje da i dalje budete dobri,

slušate roditelje i učitelje te da marljivo skupljate petice!

 [više]

Božićne radionice

Autor: Administrator , 7. 12. 2020. 10:28

Unatoč teškoj godini i posebnim pravilima ponašanja i življenja koja je obilježavaju, ipak nas pri njezinom kraju dočekuje Božić.

Drugačiji od prethodnih, ali u nečemu jedinstven – željama punih zdravlja za sve nas i toplinom u obiteljskom krugu.

I mi smo u petak ukrasili našu školu u Božićnom ugođaju u svojim razredima.

Bjelina snježnih pahulja oko nas preslikala se na naše prozore.

Galerija slika


 

 [više]

Sudjelujemo u projektu P.S. Pokreni solidarnost

Autor: Administrator , 23. 11. 2020. 09:21

Veseli nas da smo i ove godine dio projekta p.s. Pokreni solidarnost koji u Hrvatskoj provodi Centar za mirovne studije u sklopu trogodišnjeg Erasmus+ programa pod nazivom “Build European Solidarity Today-Let's replay the fraternity card in Europe“ s partnerskim organizacijama iz Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije i Poljske.

Cilj projekta je s učenicima obraditi teme solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava i suvremenih globalnih problema kroz analizu fotografija i pisanje osvrta.

Učenici i učenice sedmog i osmog razreda pisat će ove godine razglednice svojim mještanima u Tuhlju, a više o samom projektu možete saznati na ovoj poveznici: https://www.fraternity-card.eu/.

Mi ćemo kroz zimu raditi na ovim temama, promatrati i analizirati fotografije, raspravljati, debatirati, pisati… A vi već s prvim danima proljeća možete očekivati u svojim sandučićima malo drugačiju poštu – naše misli na poleđini razglednica! Napišite nam svoj odgovor!


 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN DJEČJIH PRAVA

Autor: Snježana Romić, 20. 11. 2020. 15:01

Danas 20. 11. obilježavamo Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta, odnosno Međunarodni dan dječjih prava… 💪👍

Radionicima tijekom tjedna obilježeni su datumi značajni u životu djece, a pisane su i poruke o prijateljstvu, roditeljima, o pravima.

Cilj je obilježavanja Međunarodnog dana djeteta bolje razumijevanje, prihvaćanje i dobrobit sve djece. Na taj dan je, 1989., Glavna Skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju o pravima djeteta. Taj međunarodni dokument sadrži univerzalne standarde koje svaka država koja je Konvenciju ratificirala, mora jamčiti svakom djetetu! 🧒👧

 [više]

I u mom gradu Vukovar svijetli

Autor: Snježana Romić, 18. 11. 2020. 10:55

 [više]

NEŠTO DRUGAČIJA NASTAVA

Autor: Snježana Romić, 18. 11. 2020. 10:50

Mrak u razredu, upaljene svijeće na svakoj klupi, glazba iz daleke prošlosti, velika aktivnost učenika, crtanje ornamenata, pisanje glagoljicom. To su obilježja zanimljivog i „drugačijeg“ sata Hrvatskog jezika na kojem su učiteljica Marija Dijaković i učenici putem raznih osjetila prenijeli srednji vijek u učionicu 6. razreda. Pročitajte tekst kad kliknete na VIŠE.

 [više]

RAT STRUJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 18. 11. 2020. 10:45

Ovogodišnji Svjetski dan izumitelja obilježili su učenici 8. razreda te ga posvetili znanstveniku i izumitelju Nikoli Tesli.

Životni i profesionalni put Nikole Tesle prožet je stalnim borbama i suprotstavljanjima poznatom američkom znanstveniku i izumitelju Tomasu Alvi Edisonu, koji je želio učiniti sve kako bi zaustavio Nikolu Teslu u namjeri da svijetu približi izmjeničnu struju.

Taj znanstveni sukob dvojice izumitelja poznat je pod nazivom Rat struja.

Pročitajte priloge klikom na "više". 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Autor: Snježana Romić, 19. 11. 2020. 08:01

Pogledajte videospot „Budi tolerantan“ Ministarstva unutarnjih poslova koji je dostupan na Youtube kanalu Ministarstva unutarnjih poslova je: https://youtu.be/bsnK8igfeUc

 [više]

REZULTATI NATJECANJA „Klokan bez granica“

Autor: Snježana Romić, 4. 11. 2020. 10:41

Ponosni smo što se ponovno među nagrađenim natjecateljima na Međunarodnom natjecanju „Klokan bez granica“ nalaze i učenice naše škole. U kategoriji ECOLIERS (4. i 5. razred OŠ) nagrađena je učenica 4. razreda Sara Koprivnjak (učiteljica Pavica Iveković) i Hana Šurina, 6. razreda (učiteljica Ančica Slaviček).

Čestitke učiteljicama i učenicama na postignutim rezultatima!

 [više]

Pješačenje

Autor: Snježana Romić, 1. 11. 2020. 19:45

 

Svjetski dan pješačenja, 15. listopada obilježili smo na prigodan način - pješačenjem. Još jedan izlazak iz učionica u okoliš škole, mjesto, šetnja, promatranje boja jeseni. Svaki je razred razredne nastave našao sa svojom učiteljicom prigodan trenutak za izlazak u prirodu.

Učenici predmetne nastave pješačili su na satu tjelesne i zdravstvene kulture uživajući u tolom i sunčanom danu (22. listopada jer je 15. kišilo). 

Galerija slika

 

 


 

 [više]

Jesenski odmor učenika

Autor: Snježana Romić, 1. 11. 2020. 19:38

Poštovani roditelji, dragi učenici,

sukladno Godišnjem planu i programu rada te Kalendaru rada Osnovne škole Lijepa naša u ponedjeljak, 2. studenoga i utorak, 3. studenoga 2020. godine nema nastave, odnosno učenici imaju jesenski odmor.

S redovnom nastavom nastavljamo u srijedu, 4. studenog 2020., prema ustaljenom rasporedu sati. 

Svim učenicima želimo miran i dobar odmor! 


 

 [više]

VAŽNO! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 30. 10. 2020. 13:43

Dragi roditelji i učenici!

COVID je svuda oko nas. Zato budimo odgovorni, poštujmo upute i preporuke Stožera. Donosimo pravila rada i ponašanja u školi u novim uvjetima te upute HZJZ vezane uz samoizalaciju u slučaju potrebe. Pogledajte i proučite kad otvorite "više".

Svaku promjenu zdravstvenog stanja u vašoj obitelji molimo da odmah javite u školu.

Čuvajmo sebe i druge, ostanimo zdravi!


 

 [više]

Osmaši volonteri

Autor: Snježana Romić, 30. 10. 2020. 13:25

U petak, 23.10.2020., učenici 6. i 8. naše škole uključili su se u volontersku akciju u sklopu projekt DND Tuhelj i OŠ Lijepa naša "Zid i stepenice nose poruke". Projekt je financiran s 3.000 kn iz sredstava LAG Zagorje-Sutla i nastavak je projekta "VolontirAJMO - jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje".

Akcija je trajala 3 sata, dovršeno je bojanje jednog zida u školi i obojane su stepenice-tribine vanjskog školskog igrališta. Voditelji volontera bili su predsjednica DND Tuhelj Snježana Romić i učitelj, voditelj programa Građanskog odgoja i obrazovanja Augustin Knežić. Svi volonteri dobili su majice i osvježenje. U pripremi tribina za bojanje pomogli su domar Josip i spremačica Marina.


 [više]

Dan kravate

Autor: Snježana Romić, 19. 10. 2020. 20:06

Hrvatska – domovina kravate. Ne radi se samo o nazivu zajedničkog projekta brojnih institucija naše države i ustanove Academia Cravatica, već i o nečemu na što smo kao učenici naše škole jako ponosni.

Učenici, učitelji i osoblje škole, obilježili su službeni Dan kravate, 18. listopada dan kasnije, u ponedjeljak, noseći taj povijesni dodatak oko vrata. Nosili smo različite dizajne i kreacije.


 [više]

Dan kruha

Autor: Snježana Romić, 16. 10. 2020. 09:42

 

 

Danas je Svjetski dan hrane, a mi obilježavamo i Dan kruha.

Ove godine svatko u svom razrednom odjelu razgovara o kruhu i važnosti hrane.

Grupa izvannastavne aktivnosti Kreativni kutić uredila je kutić u školi koji dočarava raskoš jeseni i plodova koje nam donosi.

 

 

 


 

 [više]

SOLIDARNOST NA DJELU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 13. 10. 2020. 13:44

I ove godine aktivni smo sudionici akcije "Solidarnost na djelu". Prilagođavajući se uputama za novi način organiziranja akcije sakupljali smo:

namirnice - mlijeko, ulje, brašno, riža, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja i mesna konzerva, mesni doručak, pašteta, marmelada

higijenski artikli: sapun za ruke, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube

Pogledajte u priloženom dokumentu što smo sakupili.

Hvala svima koji su dali svoj prilog za pakete onima kojima je pomoć potrebna.


 [više]

POČETAK PREDŠKOLE

Autor: Snježana Romić, 13. 10. 2020. 13:41

 

Veseli nas početak rada nove generacije predškole. U pratnji roditelja stigli su 6. listopada u našu školu puni radosnog očekivanja.

U uvjetima novog načina rada i uz pridržavanje propisanih mjera krenuli su putem druženja, učenja i radosti sa svojom učiteljicom Tanjom.

Neka su im vedri predškolski dani ispunjeni osmjesima i novim spoznajama.

 

 

 

 


 

 [više]

INFORMACIJE ZA RODITELJE

Autor: Snježana Romić, 7. 10. 2020. 14:43

Poštovani roditelji!

Odabrano je Croatia osiguranje preko kojeg će se osigurati učenici ove školske godine. Cijena osiguranja je 50,00 kn i molimo da se uplati do 29. listopada. 

U obračunu školske kuhinje za listopad koji ćete dobiti sljedeći tjedan bit će umanjenje iznosa za roditelje učenika 6., 7. i 8. razreda koji su podmirili cijeli iznos u ožujku.

Hvala na razumijevanju.

Uprava škole

 


 

 [više]

UZ DAN UČITELJA

Autor: Snježana Romić, 7. 10. 2020. 14:36

Nastavili smo tradiciju zajedničkih druženja kolektiva povodom Dana učitelja, ali u novim uvjetima. Dan učitelja obilježava se od 1994. godine kada ga je proglasio UNESCO.

Učitelji, stručni suradnici i tehničko-administrativno osoblje naše škole ove su godine Dan učitelja obilježili odlaskom u posjet Kumrovcu. Bili smo u posjetu jednom pomalo zapostavljenom kulturnom objektu, Titovoj vili (rezidenciji). Poštujući epidemiološke mjere, razgledali smo staru Titovu vilu koja je dio postava Muzeja Staro selo Kumrovec.

Obilježavajući taj dan, odajemo priznanje učiteljicama i učiteljima koji su dio naše svakodnevice, ali i učiteljicama i učiteljima koji su bili ovdje prije nas.


 

 [više]

SVJETSKI DAN UČITELJA

Autor: Snježana Romić, 6. 10. 2020. 09:41

Svakodnovnim radom i trudom nastojimo učenicima približiti nove spoznaje o svijetu u kojem odrastaju i usaditi trajna znanja. Veseli osmjesi, pozdravi i razgovori na hodnicima, osvrti o učiteljima u učeničkim radovima dokaz su da postižemo svoj cilj -odgoj i obrazovanje novih generacija . 

Učitelji i učenici uredili su ovogodišnji pano povosom Svjetskog dana učitelja u školi.

 

 [više]

Nastava u novim uvjetima

Autor: Snježana Romić, 6. 10. 2020. 09:24

Učimo raditi u novim uvjetima rada i pridržavati se novih pravila ponašanja. Za lijepog vremena izmjenjujemo se u našoj Sunčanoj učionici na dječjem igralištu. Izlazimo u okoliš škole, nosimo maske u hodnicima, držimo razmak u učionicama.

ČUVAMO SVO ZDRAVLJE I ZDRAVLJE DRUGIH!

Galerija slika


 

 [više]

POČETAK RADA PREDŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 25. 9. 2020. 13:05

POZIV roditeljima PREDŠKOLE

Raduje nas što u školu dolazi nova generacija predškolaca. Rad predškole počinje 6. listopada 2020. u 12:30. U slučaju lijepog vremena okupit ćemo se na školskom dječjem igralištu. Roditelji će dobiti sve potrebne informacije o organizaciji rada predškole. Djeca će prvog dana, ako je potrebno, ući u školu u pratnji jednog roditelja. Nisu obvezna nositi maske. Sve što trebaju ponijeti sa sobom napisano je na pozivu. 

Program predškole je obavezan za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu.

Veselimo se susretu s djecom i roditeljima!


 [više]

RED VOŽNJE ŠKOLSKOG AUTOBUSA

Autor: Snježana Romić, 21. 9. 2020. 18:34

Poštovani roditelji i učenici!

Prilagodili smo uvjete rada u školi poštujući preporuke HZJZ i MZO kako bi sačuvali zdravlje i učenicima osigurali najlakši način rada u učionicama. Zato je svaki razred u svojoj učionici, poštuje vrijeme rada za vrijeme satova, odmore te odlazak na obrok u blagovaonicu u pratnji učitelja prema dobivenom rasporedu.

Nakon dva tjedna nastave uskladili smo rasporede sati i od danas, 21. rujna krećemo po stalnom rasporedu koji su učenici dobili od svojih razrednika. Također je usklađen i red vožnje školskog autobusa, odnosno odlazak učenika iz škole. U prijevozu je obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku. Učenike autobus uzima/ostavlja na dogovorenim stanicama kao i prošle godine. Raspored odlaska autobusa sa školskog parkirališta:

ponedjeljak                    12:10 i 13:35 

utorak, četvrtak i petak  12:10 i 14:20 

srijeda                             13:35 i 14:20 

Hvala što se držimo novih pravila ponašanja.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Snježana Romić, 18. 9. 2020. 06:10

U četvrtak, 10. rujna obilježili smo obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno, Hrvatski olimpijski dan. Učenici od prvog do osmog razreda prošetali su Tuhljem u bijelim majicama, ali ovog puta svaki razred posebno u sklopu nastave Tjelesne i zdravstvene kulture i Prirode i društva. U pratnji razredne nastave bile su razredne učiteljice, a u pratnji predmetne nastave učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture, Marija Kožinec. U novim uvjetima, svaki razred krenuo je svojom rutom kroz mjesto. Na taj smo način i mi sudjelovali u širenju olimpijskih vrijednosti, etičkih i moralnih standarda  u svijetu sporta i promicanju zdravlja.

Galerija slika


 

 [više]

Prvi školski dan

Autor: Administrator , 7. 9. 2020. 21:13

Napokon je stigao i taj dan, prvi školski dan. U vrtlogu sreće i radosti što se svi ponovno vidimo, neizvjesnosti oko onoga što nas sve čeka ove školske godine i osjećaja odgovornosti za sebe i druge u poštivanju uputa i smjernica.

Osmjesi koji su se skrivali iza maski, pažljivo pranje ruku i učenje održavanja razmaka na hodnicima u održavanju školske svakodnevice obilježili su današnji prvi nastavni dan za sve učenike naše škole.

Naša je želja da svi skupa budemo zdravi i da savladamo sve nove izazove koji nas čekaju!

Galerija slika


 

 [više]

Poštovani roditelji, dragi učenici! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 3. 9. 2020. 15:07

Pred svima nama je školska godina puna izazova. Učenici naše škole vraćaju se u svoje školske klupe u ponedjeljak 7.9.2020. U prilogu/privitku obavijesti nalaze se Provedbene upute za učenike i roditelje.

Nastava počinje u 8:15 i traje do 11:30.

Prvog dana dolazak učenika putnika odvija se kao i prošlih godina. Polazak s polaznih stanica:

T.Toplice - Mihalić - Koletić – Tuhelj                        7:50

Vidikovec - Črešnjevec -Tuhelj                                7:45

M. Erpenja - B.Gorica - Trsteno – Tuhelj                  8:00

Glogovec                                                               7:55

Prosenik(Seljački dom)-(Totić) - Ratkajec-Tuhelj       7:50

Pristava- (odvojak Ilići)-Tuhelj                                 8:00

a povratak prvog nastavnog dana je nakon 4. sata nastave u 11:40. U autobusima, kombijima, za učenike je propisano da nose maske, a djeca iz iste obitelji i istog razreda molim da sjede skupa ili bliže jedni drugima.

Učenici ulaze u školu jedan po jedan, održavajući razmak i čekajući u redu ispred ulaza. Učenici 1., 4., 6., 7 ulaze na donji ulaz, a 2., 3., 5., i 8.razreda na gornji ulaz. Na ulazu učenici dezinficiraju obuću i ruke,  papuče za školu presvlače u garderobi  gdje u ormariću odlažu svoje stvari i odlaze u matičnu učionicu u kojoj će stalno boraviti i u kojoj je osigurana propisana socijalna distanca i mjere zaštite, stoga na nastavi neće morati nositi maske, a učitelji će dolaziti u njihove učionice.

Učenici 1. razreda će sa jednim svojim roditeljem doći u školu u ponedjeljak u 8.15.

Roditelji ne ulaze u školsku zgradu.

Molim roditelje da za prvi dan osiguraju masku za svoje dijete, a za dalje će dobiti u školi. Maske su obvezene na hodnicima škole i u prijevozu.

Školska kuhinja će početi s radom prvog nastavnog dana, u ponedjeljak.

Učenici će nakon povratka u školu preuzeti udžbenike i radni materijal (udžbenike za učenike 1. razreda prvog dana preuzimaju roditelji), a roditelji će potom potpisati odgovarajući revers, te zajedno s učenicima voditi brigu o pravilnom korištenju i čuvanju udžbenika koji se na kraju nastavne godine vraćaju. 

Najmlađim učenicima želim dobrodošlicu, ostalima sretan povratak u školske klupe, a svima uspješnu školsku i nastavnu godinu! 

Sve nas veseli ponovni susret!  

Ravnateljica

Snježana Romić

 [više]

Što reći???

Autor: Snježana Romić, 6. 8. 2020. 09:28

Što reći? Hvala onome ili onima koji ne žele uređeno dječje igralište škole.sad

Hvala svima koji se trude da igralište bude lijepo uređeno, djeci koja pokreću akcije za nabavu novih sprava, odraslima koji ih podržavaju i pomažu u prikupljanju sredstava. yes smiley

Imamo puno koševa za smeće, ali opet su limenke i boce nakon večernjih „druženja“ u okolišu škole pune otpada. Smeta im i novi koš-MEDO. Pogledajte sami gdje su ga smjestili (slika prije i poslije - nađeno u utorak, 3.8.2020.)

Škola, Društvo „Naša djeca“, općina stalno ulažu sredstva za dopunu sadržaja dječjeg igrališta i uređenje. Nedugo su uništili klackalicu – nabavili smo novu gredu. Promijenili smo i gredu na ljuljačkama da su djeca sigurna.

No trebaju li mladi (koji i stalno ne žive kod nas) ili već tko uništavati ono što gradimo? Stvaraju nam dodatne troškove. Hvala onima koji troše novac svih nas, a najviše rastužuju djecu! 😞crying

 

 [više]

Popis obveznih i izbornih udžbenika i drugih dopunskih nastavnih sredstava Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 4. 7. 2020. 16:32

Poštovani roditelji,

ovdje se nalazi popis obveznih i izbornih udžbenika te pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2020./2021.

1. razred 5. razred
2. razred 6. razred
3. razred 7. razred
4. razred 8. razred

Sve obvezne udžbenike nabavlja škola iz sredstava koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Radni materijali (radne bilježnice, radne zbirke – ako nema radne bilježnice) nabavljaju se sredstvima Krapinsko-zagorske županije i Općine Tuhelj, a atlasi za Povijest i Geografiju u 5. razredu te radne kutije za Tehničku kulturu od 5. do 8. razreda osigurava Općina Tuhelj (obojana polja).

Molimo roditelje da nabave likovne mape te zbirke u razrednoj nastavi (označeni su žuto na dnu popisa).

Svi udžbenički kompleti dočekat će učenike na klupama prvog dana nastave, 7. rujna 2020. godine.

Skrećemo pozornost da udžbenike, tablete, ostala dopunska i pomoćna sredstva koje kupuje/osigurava škola, učenici su dužni na kraju školske godine vratiti u školu. 

Naputak za uporabu i vraćanje


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 TEAMS - Virtualne učionice
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju