preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

Nagrade, povelja i priznanja povodom Dana Općine Tuhelj

Autor: Snježana Romić, 16. 8. 2022. 18:35

Na svečanoj sjednici povodom Dana OpćineTuhelj novčane nagrade dobili su uspješni učenici Ivan i Saša koji su završili osmi razred.Mihaela i Magdalena dobile su priznanje za izuzetne sportske rezultate u mažoretu.Naša kuharica, teta Milena koja uskoro odlazi u mirovinu, dobila je plaketu općine. 

Čestitamo svim nagrađenima!       http://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://www.zagorje.com/clanak/vijesti/opcina-tuhelj-slavi-svoj-dan-kolar-svi-volimo-svoje-mjesto-ali-ovdje-u-tuhlju-je-to-posebn

 [više]

Foto radionica „Svijet u bojama“

Autor: Snježana Romić, 25. 7. 2022. 11:03

U srijedu, 20. srpnja 2022. godine je u prostorijama OŠ Lijepa naša u Tuhlju održana izložba fotografija nastalih na foto radionici „Svijet u bojama“.  Radionicu, održanu prošlog vikenda u Tuhlju uspješno je završilo 13 polaznika svih uzrasta čiji će se radovi moći razgledati i na Sajmeni dan u Tuhlju. Polaznici radionice pod vodstvom Sanje Grgić Ćurić i Nikole Ćurića imali su zadatak fotografirati motive Tuhlja, Tuheljskih Toplica i okolice. Najuspješniji radovi izloženi su u našoj osnovnoj školi, a polaznicima su dodijeljene diplome.

Fotografije su izložili i učenici naše škole: Gabriela Lepej, Lana Lepej i Dominik Dobrina. Voditeljica radionice pohvalivši izložene radove pozvala je polaznike da se i dalje bave fotografijom.

 [više]

OSMAŠIMA

Autor: Snježana Romić, 25. 7. 2022. 10:43

Dragi osmaši!

Odlazite ususret novim znanjima, poznanstvima i iskustvima…

Napustili ste osnovnoškolske klupe i druženje s dugogodišnjim prijateljima. Odlazak iz osnovne škole je i opraštaj od djetinjstva i bezbrižnosti, od prijatelja koji odabiru svoje vlastite životne putove, od učitelja i učiteljica koji su vam prenosili svoje znanje s nadom da će vam pomoći u daljnjem školovanju. Usmjerili ste svoje daljnje školovanje prema novom cilju i upisali se u nove škole. Želimo vam uspješan nastavak školovanja i uspješno koračanje do željenih diploma. 

 ''Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati.'' (kineska poslovica)

Ravnateljica i kolektiv OŠ Lijepa naša

 [više]

Popis udžbenika po razredima za školsku godinu 2022.-2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 15. 7. 2022. 16:24

Poštovani roditelji i učenici,

ovdje se nalazi popis obveznih i izbornih udžbenika te pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2022./2023.

 

1. razred             2. razred              3. razred                 4. razred

5. razred             6. razred              7. razred                 8. razred

5. razred PP                                    7. razred PP           8. razred PP

Sve obvezne udžbenike nabavlja škola iz sredstava koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Radni materijali (radne bilježnice, radne zbirke – ako nema radne bilježnice) nabavljaju se sredstvima Krapinsko-zagorske županije i Općine Tuhelj, a atlase za Povijest i Geografiju u 5. osigurava Općina Tuhelj.

Molimo roditelje da nabave materijale koji su naznačenu u žutim poljima popisa po razredima.

Svi udžbenički kompleti dočekat će učenike na klupama prvog dana nastave 5. rujna 2022. godine.

Skrećemo pozornost da su učenici dužni na kraju školske godine vratiti u školu udžbenike koji nisu radni i tablete. 

 [više]

NAGRADNI IZLET

Autor: Snježana Romić, 30. 6. 2022. 13:47

Sudionici natjecanja i smotri i ove školske godine ponovno su nagrađeni izletom na more. Osvježenje smo potražili u toplom moru i hladovini, ali i na suncu u Njivicima na otoku Krku. Kupanja, skakanja, igre, predalina i uživanja u zajedničkom danu nije nedostajalo. 

Hvala Općini Tuhelj na ovom izletu. Bilo nam je odlično!

 [više]

NASTAVI JE KRAJ

Autor: Snježana Romić, 30. 6. 2022. 13:25

Zvono je utihnulo, učionice su prazne. Završila je nastava u školskoj godini 2021./2022. 

Zadnji nastavni dan iskoristili smo za veselo zajedničko druženje uz pitalice, mozgalice za učenike razredne nastave. Ponovili smo sve što smo učili o ljetu i  veselimo se praznicima. Hvala pedagoginji i defektolonji na sastavljanju zanimljivih pitanja i vođenju programa.

Učenici predmetne nastave odmjerili su svoje znanje u kvizovima za 5. i 6. razred te 7. i 8. razred. Učiteljica Ančica Slaviček je sastavila pitanja u suradnji s ostalim predmetnim učiteljima, a sve je uspješno vodila Gabriela.

Bravo za sve koji su se okušali u natjecateljskim ekipama, a čestitke pobjednicima.

                     Krećemo na zasluženi odmor - neka je svima toplo i ugodno ljeto!

 

 [više]

Obavijest učenicima 8.razreda!

Autor: Snježana Romić, 22. 6. 2022. 11:25

Učenici koji planiraju upisati deficitarna obrtnička i industrijska zanimanja;

zidar/ica; tesar/ica; keramičar/oblagač/ica; vodoinstalater/ica i bravar/ica imaju pravo na financiranje troškova liječničkog pregleda u specijalističkim ordinacijama medicine rada.

U našoj Županiji to su;

 • Specijalistička ordinacija medicina rada, dr. Branka Dobrić, Oroslavje, S. Radića 6   i
 • Ustanova za zdravstvenu skrb za djelatnost medicine rada i športa dr. Novački, Krapina, Lj. Gaja 38.

Radi ostvarivanja tog prava potrebno se javiti u ispostavu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Klanjec, Milčićeva 6 ,

telefon;   049/55 00 87,   049/55 04 74

Uredovno vrijeme: pon - pet od 7.00 - 15.00

Info pult: pon - pet od 7.00 - 15.00

                                                                                  Upisno Povjerenstvo

 [više]

DAN ŠKOLE 2022 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 8. 6. 2022. 18:25

Dan škole obilježili smo 10. lipnja svečanom priredbom i podjelom nagrada najupješnijim učenicima ove školske godine. Hvala roditeljima, djedovima, bakama, prijateljima škole na dolasku i podršci koju pružaju učenicima. Program su vodili učenici 8. razreda Ana Poljak i Luka Barac. U programu su nastupali predškolci iz DV Potočić Tuheljski, naši đaci prvici ove jeseni. Recitatore je uvježbala učiteljica Tanja Šurina, Kajkavsku družinu vodi učiteljica Pavica Iveković, školski zbor nastupio je pod vodstvom učitelja Daniela Galara. Projekt iz Građanskog odgoja i obrazovanja Let's read prezentirale su učenice 4. razreda vođene učiteljicom Ljiljanom Žegrec. Lucija Gašparićoja je na državnom natjecanju školskih knjižnica "Čitanjem do zvijezda" pod mentorstvom knjižničara Davora Žažara osvojila 1. mjesto prezentirala je svoj pobjednički plakat. Za postavljanje izložbe likovnih i tehničkih radova pobrinule su se učiteljica Silja Ilić i Mirjana Mišković, a sliku za pozivnicu izradila je Mihaela Medvedec, 7. r. pod vodstvom učiteljice Sonje Labaš. Bogatu i raznovrsnu tombolu pripremili su naši zadrugari UZ "Kotaček" s voditeljicom Vlatkom Kordej uz pomoć naših sponzora. Učenik koji je svih osam razreda prošao odličnim uspjehom i osvojio Plaketu škole je Ivan Balašković.

Čestitke svim nagrađem i pohvaljenim učenicima i njihovim učiteljima.

Hvala svima koji su doprinijeli radu škole te donatorima.

Ravnateljica, Snježana Romić

 

 [više]

Upisi u srednju! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 7. 6. 2022. 14:32

Dragi učenici i roditelji 8.razreda, 

nastavna godina polako se privodi kraju

te je pred nama postupak upisa u 1. razred srednje škole.

Vjerujem da ste u zajedničkim promišljanjima već odlučili

koju srednju školu ili zanimanje ćete odabrati.

Kako bismo Vas uputili u postupak  e- upisa za Vas se nalazi prezentacija u prilogu. Također na posebnoj tablici su i vremenski rokovi kojih se treba pridržavati.

 Sve informacije pratite na portalu upisi.hr kao i Viber kanalu.

                                                                          Sretno!

                                                                                           Upisno Povjerenstvo

 [više]

Naše učenice osvajaju medalje s Mažoretkinjama Dubrovčan

Autor: Snježana Romić, 3. 6. 2022. 08:38

Protekli vikend Mažoretkinje Dubrovčan sudjelovale su na 9. Državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održavalo u Kutini. Mažoretkinje Dubrovčan predstavile su se sa 12 novih koreografija te osvojile 11 medalja od kojih je 9 zlatnih, 1 srebrna i 1 brončana. 

Osvojile su medalje u kategorijama:
Juniori
Defile 🥇, Velika tradicionalna 🥇, Velika moderna 🥇, Mini moderna 🥇
Solo štap 🥇Mihaela Medvedec (u konkurenciji od ukupno 9 solista) 
Trio štap 🥇
                                      Osvojen Kup Hrvatske 🏆 (Juniori) 

Kadeti
Velika tradicionalna 🥇Franka Ilić (prvo natjecanje) 
Duo štap 🥇Magdalena Hohnjec

Seniori
Mini moderna zastave 🥇,Trio pompon 🥈,Mini tradicionalna 🥉

ĆESTITAMO SVIMA!!!

 [više]

„Trči, skoči, baci“

Autor: Snježana Romić, 2. 6. 2022. 10:46

U petak je na stadionu u Razvoru održano 12. izdanje sportskog natjecanja „Trči, skoči, baci“ koje je okupilo učenike susjednih škola, OŠ Antuna Mihanovića iz Klanjca, OŠ Josipa Broza iz Kumrovca, OŠ Lijepa naša iz Tuhlja i OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli.

Djevojčice i dječaci natjecali su se u skoku u vis, skoku u dalj, bacanju kugle, trčanju na 100 metara, trčanju na 300 metara, odnosno u trčanju na 800 metara dječaci te na 600 metara djevojčice. U ukupnom poretku djevojčica prvo mjesto zauzela je ekipa OŠ Lijepa naša iz Tuhlja, dok su dječaci bili trećeplasirani.

Galerija slika


 

 [više]

Pješačenjem do zdravlja!

Autor: Snježana Romić, 2. 6. 2022. 10:37

U Radoboju je 27 svibnja održan je sportsko – edukativni program u sklopu kojeg je organizirano pješačenje do Planinarskog doma Radoboj i kružnom stazom po Strahinjčici. Naše učenice uspješno su prošle pješačku stazu putevima orhideja s pedagoginjom Natalijom Knezić-Medvedec.

U Krapinsko-zagorskoj županiji se tradicionalno povodom Svjetskog dana nepušenja (31. svibnja) i Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja) organizira manifestacija koja ima cilj promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.

 [više]

Naše učenice sudjelovale na 8. Knjižnoj booki

Autor: Snježana Romić, 31. 5. 2022. 19:04

U petak je u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održano 8. izdanje Knjižne booke, središnjoj svečanosti kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige. Prostor NSK za tu je prigodu bio ukrašen tematskim izložbama, radovima učenika osnovnih i srednjih škola nastalih u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara.

Svečanom događanju prisustvovali su i predstavnici naše škole, učenice Lucija Gašparić 7. r. i Neva Araminta Roberts 6. r., pod vodstvom knjižničara Davora Žažara. Lucija je ovom prigodom predstavila svoj plakat „Knjiga i film“, koji je ove godine na državnom natjecanju za poticanje čitanja „Čitanjem do zvijezda“ u jakoj konkurenciji 43 plakata osvojio prvo mjesto.

Naše učenice bile su iznimno ponosne što su sudjelovale na smotri najvećih postignuća u Republici Hrvatskoj ostvarenih pod vodstvom školskih knjižničara te su vrlo uspješno predstavile tuheljsku školu.

Knjižničar Davor Žažar

 [više]

Pjesnički susret s osmašima

Autor: Snježana Romić, 31. 5. 2022. 18:57

Protekle je srijede našu školu posjetio umirovljeni učitelj iz Kumrovca, a danas vrlo uspješni pjesnik Branko Pratengrazer. U ugodnom druženju s učenicima 8. razreda kojima se pridružio kao poseban gost na satu Hrvatskoga jezika, Branko je predstavio pjesme iz svoje nove pjesničke zbirke „Pogled unatrag“. Bila je to ujedno i prilika da se ovaj umirovljeni učitelj prisjeti i anegdota iz svojih dana provedenih u školi koje je rado podijelio s učenicima.

Učenici su sa zanimanjem pratili zanimljivog gosta, a posebno zanimanje izazvala je nagradna igra u kojoj su najuspješniji učenici osvojili novu Pratengrazerovu knjigu. Pjesnik je tuheljskoj osnovnoj školi  zahvalio na gostoprimstvu te se raduje nekom novom susretu s našim osnovcima.

Knjićničar Davor Žažar

 [više]

Dan državnosti i Promicanje istine o Domovinskom ratu

Autor: Snježana Romić, 31. 5. 2022. 18:41

Učitelj povijesti s učenicima od 5. do 8. razreda razgovarao je o Danu državnosti kojeg obilježavamo 30. svibnja.

Već godinama, kroz projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama, traje suradnja Osnovne škole Lijepa naša i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnice Krapinsko-zagorske županije. Slijedom toga i ove je nastavne godine, u ponedjeljak 23. svibnja, u 8. razredu održano predavanje na temu Domovinskog rata s težištem na doprinos stanovnika Krapinsko-zagorske županije ratnim zbivanjima.

Gospodin Josip Horvatin, mr. crim., voditelj Projekta i dopredsjednik UDVDR PKZŽ je na izrazito interesantan, razumljiv i nadasve stručan način osmašima približio uzroke, tijek i posljedice Domovinskog rata. Prikazao je učešće policijskih i vojnih postrojbi u Domovinskom ratu, ne samo na razini cijele naše domovine, već i na lokalnoj razini.

 [više]

MRAVČEV KUTAK - učionica na otvorenom

Autor: Snježana Romić, 31. 5. 2022. 19:12

Volonterskom akcijom volontera DND-a i djelatnika Dječeg vrtića Potočić Tuheljski izrađene su klupe i stolice od palete koje je donirala Drvoambalaže d.o.o i Knjižara i papirnica Slovenec. Klupe i stolovi stavljeni su u vrtić i u naš Mravčev kutak. Time je naša učionica na otvorenom završena. Zahvaljujemo i našim obrtnicima koji su doveli, i donirali zemlju te pripremilu podlogu za postavljanje umjetne trave. 

Hvala svima koji svojim donacijama doprinose ljepšem izgledu okoliša škole i vrtića.

 [više]

Modelarska liga 2022.

Autor: Snježana Romić, 13. 5. 2022. 07:41

U srijedu, 11. svibnja 2022. godine u Pregradi je održano  županijsko natjecanje „Modelarska liga 2022.“ koje je organiziralo Društvo pedagoga tehničke kulture u suradnji s OŠ Janka Leskovara, Pregrada. Iz naše škole sudjelovali su radom u paru kao tim, Saša Šivak, 8.r. i Sara Koprivnjak, 6.r. Izradili su uspješan rad i zauzeli odlično 4. mjesto. Ovo je prvi susret učenika naše škole s takvim natjecanjem, zato veliko bravo za Sašu, Saru i učiteljicu Marijanu Buti.

 [više]

Nagrađeni naši "KLOKANOVCI"

Autor: Snježana Romić, 4. 5. 2022. 08:54

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka  2022. godine u našoj školi po 14. puta  održano je Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica“. Natjecali su se učenici od 2. do 8. razreda njih ukupno 24,  po kategorijama kako propisuje natjecanje.

                Prema propozicijama natjecanja, nagrađeni su oni učenici koji ulaze u 10 % najboljih natjecatelja u državi po kategorijama.

Nagrađeni su: Nika Fiket, 2. razred (mentorica učiteljica Pavica Iveković) i Karlo Krolo, 5. razred (mentorica učiteljica Ančica Slaviček).

                 Zanimljivi zadaci te kreativne dosjetke i mozgalice siguran su put koji učenike privlači matematici. Čestitke svim natjecateljima, njihovim mentorima, a posebno nagrađenim učenicima.

                                       učiteljica matematike Ančica Slaviček

 
 [više]

U svijetu bajki

Autor: Administrator , 3. 5. 2022. 10:28

U četvrtak, 28. travnja otputovali smo nakratko u svijet bajki. Naša voditeljica bila je Margareta Peršić, profesionalna pripovjedačica bajki. Međutim, ovo putovanje nije bilo klasično slušanje priče! Kroz zanimljivi scenski pristup, naša gošća je isplela radnju bajke uključivši učenike i učitelje u uloge koje im je u tom trenu podala. Publika je cijelo vrijeme bila aktivna i prisutna, pratila radnju i sudjelovala na znak pripovjedačice.

Zahvaljujemo našoj gošći na duhovitom i kreativnom prikazu pričanja priča, a posebne simpatije publike moramo izraziti glavnim glumcima, Mihaelu i Viti!

Knjižničar Davor Žažar

Galerija slika


 

 [više]

Volonterska akcija - Ajmo urediti!

Autor: Snježana Romić, 2. 5. 2022. 14:08

Volontersku akciju AJMO UREDITI!, pod motom ODE SMEĆE, DOĐE CVIJEĆE i VESELI ZID organizirali smo povodom Dana planeta Zemlje. Akciju su osmislili učenici 6. razreda, a pridružili su im se neki sedmaši i osmaši te nekoliko učenika razredne nastave. Posadili smo jednogodišnje biljke uz školu te oslikali zidove i stupove kod donjeg ulaza u školu. Još nas čekaju detalji koje treba doraditi na oslikanim površinama.

Volonterski centar VolontirAJMO - sustavni razvoj volonterstva, provodi projekt čiji je nositelj  Mreža udruga Zagor, a OŠ Lijepa naša je jedan od partnera u projektu.

Galerija slika


 

 [više]

Volonterska akcija - Parkić pun boja

Autor: Snježana Romić, 2. 5. 2022. 14:02

Parkić pun boja naziv je volonterske akcije koju smo proveli nakon jesenskih radionica i planiranja volonterske akcije. Dočekali smo lijep dan, nabavili sve potrebno i krenuli u akciju. Sprave u našem parkiću zasjale su osvježen novim bojama. Krug u sredini dječjeg igrališta zasađen je trajnicama i čekamo da se razrastu i prekriju cijelu površinu.

Aktivnost je održana u sklopu projekta PReuzmi AkTIvizam kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnersvu s Osnovnom školom Lijepa naša iz Tuhlja i Osnovnom školom Josipa Broza iz Kumrovca. 

Projekt je financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Galerija slika


 

 [više]

DAN PLANETA ZEMLJE

Autor: Snježana Romić, 2. 5. 2022. 13:28

U petak 29. travnja akcijom sakupljanja smeća i uređenja okoliša škole obilježili smo Dan planeta Zemlje u suradnji s Dječjim vrtićem Potočić Tuheljski i Općinom Tuhelj.

Što možemo napraviti za očuvanje planeta Zemlje?

 • razvrstavati otpad i odlagati ga u predviđene kontejnere
 • manje koristiti ili uopće ne koristiti plastiku (plastične vrećice, plastične boce, plastične štapiće za uši), a ono što koristimo trebamo pravodobno zbrinuti za reciklažu
 • umjesto plastičnih vrećica i boca možemo koristiti platnene i vrećice od sličnih višekratnih materijala, koje su ujedno i perive te staklene boce koje možemo duže koristiti, a bolje su i kvalitetnije za uporabu
 • posaditi nešto – cvijet, voće, povrće, ljekovito i začinsko bilje
 • uživati u šetnji prirodom – priroda nas opušta i čini nas mirnijima i radosnijima

Imajmo na umu da Dan planeta Zemlje nije samo 22.travnja, već svaki dan u godini!

Galerija slika


 

 [više]

Vrtić u posjetu školi

Autor: Snježana Romić, 2. 5. 2022. 13:16

U ponedjeljak 25. travnja OŠ Lijepa naša posjetili su prvi susjedi, Dječji vrtić Potočić Tuheljski. Veseli glasići i radoznale očice uputile su se u školsku knjižnicu i 1. razred. U knjižnici su upoznali knjižničara Davora Žažara koji je Vjevericama čitao Mačka u čizmama, a Ježićima, Priču o ježiću. Nakon slušanja priča nastale su i lijepi crteži koje su ponijeli u svoj vrtić. U 1. razredu upoznali su učiteljicu Tanju i prepoznali mnoge svoje susjede, braću i prijatelje. Radujemo se novom susretu s njima.

Galerija slika


 

 [više]

Obavijest!

Autor: Snježana Romić, 23. 4. 2022. 18:34

Poštovani roditelji i učenici!

Povratkom u školu s proljetnog odmora vraćamo se radu sa školskim zvonom i  dva velika odmora u trajanju od 15 minuta. Vozni red školskih autobusa ostaje isti.

Ovaj tjedan bit će promjene u rasporedu sati, posebno za učenike 8. razreda. Molim da u ponedjeljak dosenu potrebno za nastavu Likovne kulture, Povijesti, Njemačkog jezika i Fizike.

Svima želim uspješno usavladavanje izazova koji su pred nama do kraja nastavne godine.

Ravnateljica

 [više]

PROLJETNE RADIONICE!

Autor: Snježana Romić, 18. 4. 2022. 20:41

Tijekom proljetnog odmora učenika, u srijedu 20. travnja,

u školi se organiziraju radionice za darovite, talentirane i motivirane

učenike. Raspored radionica vidljiv je u niže prikazanoj tablici.

 [više]

SRETAN USKRS

Autor: Snježana Romić, 15. 4. 2022. 08:48

Od četvrtaka 14. travnja do petka 22. travnja proljetni je odmor za učenike. Na nastavu se vraćamo 25. travnja 2022. godine. Povratkom u školu vraćamo se radu u školi u kojoj ponovno zvoni školsko zvono i imamo dva velika odmora po 15 minuta kao što smo imali prije korone. Raspored zvona objavit ćemo idući tjedan, a autobusi voze kao i do sada.

Svim učenicima, roditeljima i prijateljima škole želim sretan Uskrs!

Ravnateljica: Snježana Romić

 [više]

Zamisli!

Autor: Administrator , 13. 4. 2022. 11:49

U petak, 8. travnja prisustvovali smo zanimljivoj predstavi Teatra Tirena pod imenom “Zamisli“. Učenicima od prvog do petog razreda nije bilo dosadno u tih 45 minuta jer se ova predstava bavi maštom i kreativnošću. Ali, morate znati, dosada nam je nekad ne samo potrebna, već i nužna! Zbog čega? Zbog mašte! Sve ono što možemo maštati, sve to možemo i ostvariti! Preostaje nam samo vježbati maštanje!

Predstva je financirana iz odobrenog projekta MZO za provedbu preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2021./2022. "Sretno dijete".


 

 [više]

Let's read

Autor: Administrator , 13. 4. 2022. 10:27

I ove je godine Županijska smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja u povezanosti s drugim međupredmetnim temama održana online. Učenice 4. razreda predstavljale su projekt svojega razreda na kojem rade s učiteljicom Engleskog jezika, Ljiljanom Žegrec. Cilj projekta je razvijanje vještina čitanja, pisanja i govorenja na engleskom jeziku kroz čitanje knjiga i slikovnica. Ramona Zanoški, Lena Ljubić, Mila Cvitković i Marta Iveković su u svojem izlaganju bile izražajne i uvjerljive te je njihov projekt predložen dalje za državnu smotru projekata.


 

 [više]

TERENSKA NASTAVA U KLANJCU

Autor: Snježana Romić, 5. 4. 2022. 09:34

     Učenici 1. i 2.r.  sa svojim učiteljicama Tanjom Šurina i Pavicom Iveković realizirali su terensku nastavu u Klanjcu 31.3.2022. Iako je padala kiša, to ih ni najmanje nije omelo da ostvare planirane posjete.

    Najprije su posjetili Predionicu  Klanjec. Uz vodstvo ljubaznih zaposlenica koje su ih počastile slatkišima i narančama,  razgledali su proizvodni pogon. Posebnu znatiželju izazvao je stroj za omatanje paleta. Nakon Predionice uputili su se pred Dom zdravlja Klanjec gdje su u razgovoru s medicinskom sestrom ponovili kako funkcioniraju zdravstvene ustanove. U Gradskoj knjižnici Antuna Mihanovića, u prostoriji dječjeg odjela uživali su u ambijentu knjižnice i  odgonetali zagonetke. Zatim su razgledali Crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije u Klanjcu i poznate sarkofage  obitelji Erdödy koji se nalaze u  Franjevačkom samostanu. Zadnje odredište ove terenske nastave bila je Galerija Antuna Augustinčića. Učenici su razgledali stalni postav Galerije i sudjelovali u radionici oblikovanja glinom. Oblikovali su razne predmete i učestvovali u edukativnim igrama pod stručnim vodstvom djelatnika  Galerije.

    Svojim domovima vratili su se puni dojmova i novih informacija.

Galerija slika


 

 [više]

Terenska nastava učenika 3. i 4. razreda u Desinić i Pregradu

Autor: Snježana Romić, 5. 4. 2022. 09:27

Učenici 3. i 4. razreda prošlu su srijedu posjetili Desinić i Pregradu. U Desiniću su posjetili Mini mljekaru Veronika gdje su se upoznali sa njenom djelatnošću i imali priliku probati ukusne sireve i jogurte. U Dvoru Veliki Tabor vrijeme je jako brzo prolazilo jer su učenici uz razgledavanje dvorca mogli čuti i legendu o Veroniki Desinićkoj i priču o vili Meluzini. Da sve bude još zanimljivije, muzejska pedagoginja Kristina bila je odjevena u haljinu kakvu su nosile dvorske dame u davno, davno doba! U gradu Pregradi učenici su posjetili ljekarnu K Angjelu čuvaru u kojoj je bila prva proizvodnja lijekova u Hrvatskoj. Zatim su u Muzeju grada Pregrade razgledali numizmatičku, ljekarničku i rudarsku zbirku koje su potaknule njihovu radoznalost. Obilazak Pregrade nije mogao proći bez razgleda Zagorske katedrale, a posjet ovom gradu završili su razgovorom s veterinarima u veterinarskoj ambulanti. Baš u to vrijeme u ambulanti se našao psić koji je došao na kupanje i uređivanje u njihov salon za uljepšavanje ljubimaca. Učenici su se puni dojmova i novih znanja vratili u Tuhelj.

Učiteljica: Ana Šuper

Galerija slika


 

 [više]

Dani darovite, talentirane i motivirane djece

Autor: Snježana Romić, 23. 3. 2022. 12:08

U našoj školi njegujemo i podržavamo razvoj potencijala i osobnosti svakog djeteta. Mjesec ožujak među brojnim nadnevcima, posvećen je i  darovitoj djece. Iako se u školi aktivnost i razvoj učeničkih sposobnosti  potiče tijekom cijele školske godine, na važnost darovite, talentirane i motivirane djece posebno se ističe prigodom obilježavanja Europskog dana darovite djece. Darovita djeca  imaju posebne sposobnosti  i postižu visoke rezultate, a prepoznata su od strane stručnjaka. Te sposobnosti su;  crtanja, pisanja, sviranja, glume, matematički i logički zadaci, pokusi, sport, organizacija igre s vršnjacima. Postoje igre kojima se darovitost razvija i potiče, zato mi u školi često igramo: mozgalice, zagonetke, pitalice, labirinte, križaljke, sudoku, rebuse, dramske i kreativne radionice- dovrši priču, crtež, pjesmu…

Prigodom tog dana u četvrtak, 17. ožujka  održano je međunarodno natjecanje u rješavanju logičkih i matematičkih zadataka,  KLOKAN BEZ GRANICA, koje već godina organizira učiteljica Matematike Ančica Slaviček.

U utorak, 22. ožujka  učenici nižih razreda razmišljali su o rješenjima  pitalica i zagonetki, otkrivali zakonitosti prirode u pokusima o magnetizmu, zraku i gumenom jajetu koje su demonstrirali  Mali znanstvenici učiteljice Ane Šuper i izrađivali origami buba-mare i žabice pod mentorstvom učiteljice Silvije Ilić.

Pogledajte više u galeriji fotografija.

 

                                                           Pedagoginja: Natalija Knezić-Medvedec


 

 [više]

Podrška osobama oboljelim od Downovog sindroma.

Autor: Snježana Romić, 23. 3. 2022. 10:16

Downov sindrom je genetski poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška. Nastaje u trenutku začeća i nije ga moguće izmijeniti niti ga liječiti.

Taj poremećaj sprječava normalan tjelesni i mentalni razvoj djeteta te im je cijeli život potrebna tuđa njega i pomoć.

Datum 21.3. izabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma, a nošenjem šarenih čarapa progovaramo o izazovima s kojima se susreću osobe s Down sindromom  te im pružamo podršku kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Mnoge internetske stranice za podršku osobama s Downovim sindromom sugeriraju kako kromosomi izgledaju kao čarape, čime se rađa ideja o globalnoj #LotsOfSocks kampanji kao podrška osobama oboljelim od Downovog sindroma.

 [više]

PROLJEĆE; DOBRO NAM DOŠLO!

Autor: Snježana Romić, 23. 3. 2022. 12:31

Sunce je prvog dana proljeća pozvalo učenike razredne nastave u šetnju. Radosno su se odazvali i krenuli šumskim putovima prema "Žlenderovom bregu". Tu ih je dočekao predsjednik udruge "Kolovrat" gospodin Rudolf Žlender, pozdravio ih i predstavio im neke stare vještine. Učečići u prirodi uz igru, smijeh, razgovor, nastavni dan je prošao u vedrom raspoloženju. 

 [više]

PARKIĆ PUN BOJA - volonterska akcija

Autor: Snježana Romić, 13. 3. 2022. 12:26

Nakon tri radionice u 1. polugodištu u sklopu projekta PReuzmi AkTIvizam kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Osnovnom školom Lijepa naša iz Tuhlja i Osnovnom školom Josipa Broza iz Kumrovca, učenici 8. razreda osmislili su volontersku akciju pod nazivom PARKIĆ PUN BOJA te odradili 1. fazu. U petak, 11. ožujka nakon nastave micali su lošu travu s brežuljka u središtu dječjeg igrališta. Nakon nabave sadnica prići će sadnji trajnica kako bi uljepšali središnji dio igrališta te će bojama osvježiti i zaštiti sprave.

Projekt je financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

 [više]

Razglednicama do solidarnijeg svijeta

Autor: Administrator , 4. 3. 2022. 20:50

Povodom Međunarodnog dana eliminacije rasne diskriminacije koji se obilježava 21. ožujka, učenici i učenice 7. i 8. razreda naše škole priključili su se svojim europskim kolegama u kampanji P.S. Pokreni solidarnost!.

Naime, učenici i učenice sedmog i osmog razreda sa svojim nastavnicama analiziraju fotografije koje se nalaze na razglednicama, a koje govore o različitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje, nakon čega kreće nasumični odabir primatelja razglednice unutar općine Tuhelj. Primateljima ćemo napisati poruku solidarnosti. Razglednica se sastoji od dva dijela, jedan ostaje primatelju, a na drugom je moguće uputiti odgovor učeniku ili učenici koja je napisala poruku solidarnosti.

Fotografije s razglednica radovi su fotografa i fotografkinja iz Francuske, Italije, Poljske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske, a u sklopu projekta p.s. Pokreni solidarnost učenici iz ovih zemalja naučit će kako analizirati fotografije i poruke skrivene u njima, ali i drugim vizualnim materijalima kojima su svakodnevno okruženi u suvremenome društvu.

Ovaj projekt temelji se u građanskom odgoju te umjetničkom i kulturnom odgoju i obrazovanju. U školskoj godini 2020./2021. godini sudjelovalo je oko 23 000 učenika u šest zemalja, od čega 2000 učenika i učenica u Hrvatskoj, a ove godine u ovom međunarodnom projektu kojeg provodi nevladina organizacija Centar za mirovne studije sudjeluju čak 32 osnovne i srednje škole diljem Hrvatske. 


 

 [više]

Volonterska akcija "AJMO UREDITI!"

Autor: Snježana Romić, 13. 3. 2022. 12:15

Volonterski centar VolontirAJMO - sustavni razvoj volonterstva, provodi projekt projekt čiji je nositelj  Mreža udruga Zagor, a OŠ Lijepa naša je jedan od partnera u projektu.

Održali smo 2 radionice u kojima su sudjelovali učenici 5. razreda koji su osmislili volontersku akciju AJMO UREDITI!, pod motom ODE SMEĆE, DOĐE CVIJEĆE i VESELI ZID. Povodom Dana planeta Zemlje krećemo u uređenje okoliša te pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe. Ujedno svi koji imaju ideje i žele sudjelovati u oslikavanju zida neka nam se jave.

Učenici 6. razreda
 

 [više]

Let's read – Projekt Građanin

Autor: Administrator , 4. 3. 2022. 20:45

Dragi učenici naše škole! Ove godine četvrti razred provodi projekt o važnosti i promicanju čitanja na engleskom jeziku pod nazivom Let's read. Naš cilj je saznati koliko i kako čitamo, smatramo li čitanje važnim i možemo li što učiniti po tom pitanju.

Dio našeg projekta je i osmišljavanje ankete o stavovima prema čitanju među učenicima naše škole. Molimo vas da odvojite nekoliko minuta vremena i riješite anketu koja je anonimna. Anketi možete pristupiti ovdje.


 

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Snježana Romić, 9. 3. 2022. 10:25

28. veljače 2022.  obilježili smo  Dan ružičastih majica,  kojim preventivno djelujemo kako bismo spriječili pojavu  vršnjačkog nasilja u školama.

Organizator i pokretač akcije u Hrvatskoj je Centar za edukaciju i prevenciju nasilja, CEPN. Na njihov prijedlog 2017. godine  Hrvatski sabor proglasio je Dan ružičastih majica  Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

U našoj školi Dan ružičastih majica obilježili smo nošenjem ružičastih majica, ali i svakodnevnim razgovorima s učenicima o  važnosti zaustavljanja svakog oblika nasilja, a posebno vršnjačkog, bilo da se radi o stvarnom životu ili na društvenim mrežama.

Pogledajte našu galeriju  fotografija.


 

 [više]

NOVE UPUTE HZJZ I MZO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 27. 2. 2022. 10:54

 Vijest ima dokument u privitku

Dana 25. veljače 2022. objavljene su nove UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA UŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

VAŽNA NOVINA JE VEZANA UZ NOŠENJE MASKI ZA LICE:
Tijekom nastave u razredima maske nisu obavezne za učenike i djelatnike, ali ih učenici i djelatnici mogu i dalje nositi ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svim učenicima i djelatnicima škole s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske.
Maske su obavezne tijekom prolaska i boravka u zajedničkim prostorijama te u javnom i organiziranom prijevozu.

 [više]

DJEČJI FAŠNIK

Autor: Snježana Romić, 25. 2. 2022. 09:01

 

Društvo „Naša djeca“ Tuhelj, Dječji vrtić Potočić Tuheljski i OŠ Lijepa naša potaknuli su na Fašnik djecu da osmisle grupne maske. Nakon veselog plesa pod maskama, druženja na igralištu i u dvorani, smijeha te fotografiranja svaka je maska fotografirana. Na obrascu za glasanje koji je bio javno dostupan na web stranice Općine Tuhelj dobili smo rezultate izbora za NAJ GRUPNU MASKU.

Rezultati glasanja za NAJ GRUPNU MASKU su:

 1. Mjesto 152 glasa – semafori – DV Potočić Tuheljski
 2. Mjesto 36 glasa – Ormarići
 3. Mjesto 35 glasa Tintilinići i Pčelice
 4. Mjesto 33 glasa Crnci
 5. Mjesto 28 glasova Svadba
 6. Mjesto 17 glasova Kemijski elementi
 7. Mjesto 16 glasova Kuhari
 8. Mjesto 15 glasova Supertalent

Hvala svima koji su dali svoj glas za jednu od maski.

Prvonagrađenima želimo da uživaju u svojoj nagradi koja će se realizirati u svibnju.

                                                                               Organizacijski odbor DND Tuhelj

Poveznica na video


 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE PRIJE UPISA U 1. RAZRED 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 21. 2. 2022. 08:40

OBAVIJEST RODITELJIMA

DJECE KOJA SU ROĐENA OD 1. TRAVNJA 2015. DO 31. OŽUJKA 2016.

O RASPOREDU UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE

RADI UPISA U PRVI RAZRED OBVEZNOGA OSNOVNOG OBRAZOVANJA

Pregled za upis djece u OŠ Lijepa naša, Tuhelj bit će 12. i 13. travnja 2022. (utorak i srijeda)  prema rasporedu s kojim ćemo Vas upoznati na roditeljskom sastanku 

U OBAVIJESTI koja je u privitku pročitajte detaljnije informacije.

 [više]

Valentinovo

Autor: Administrator , 17. 2. 2022. 22:53

Tradicionalno, 14. veljače je dan kada obilježavamo Valentinovo. Naša tradicija dugo godina je bila Srcolovka, ali zbog epidemioloških mjera zamijenili smo je razrednim igrama i aktivnostima.

Učenici 8. razreda puštali su glazbu preko zvučnika za vrijeme odmora, a po školi su se slale tajne ljubavne poruke. Školski poštari dostavili su primateljima ljubavne poruke točno u podne.

Učenici su se na satovima igrali, razgovarali i pisali o ljubavi. U školi se mogao čuti smijeh i vidjeti radosna lica što je ipak pokazatelj da se čak i u ovim čudnim vremenima možemo veseliti i uživati u danu.

Lana Supina, 8. razred

Galerija slika


 

 [više]

MODEL UKIDANJA SAMOIZOLACIJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 11. 2. 2022. 14:53

Od ponedjeljka 14. veljače primjenjuje se model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika. Objavljujemo poveznicu na video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 [više]

Dan sigurnijeg Interneta

Autor: Administrator , 8. 2. 2022. 20:52

8. veljače 2022. obilježavamo Dan sigurnijeg Interneta

Ovogodišnji slogan obilježavanja je „Zajedno za bolji internet“ . Teme koje su obrađivane na Satovima razrednika s učenicima bile su: prekomjerna upotreba interneta, zaštita privatnosti na internetu  i lažne vijesti - kako kritički pristupiti sadržajima na internetu.

Program ovogodišnjeg obilježavanja nalazi se na poveznici:

https://csi.hr/2022/02/02/program-obiljezavanja-dana-sigurnijeg-interneta-2022

Na web stranici Centra za sigurniji Internet postoje članci i materijali koji pomažu učenicima, roditeljima i učiteljima kako se nositi sa suvremenim izazovima odrastanja u digitalno doba.

Skrećemo pozornost na članak Mediji kao odgajatelji? ,  čiji zaključak glasi:

„Digitalno igralište je realnost današnjeg vremena i protiv njega se ne možemo boriti, ali ga trebamo prilagoditi potrebama svoje djece. Roditelji imaju prvenstveno odgojnu ulogu i činjenica da smo svi u gužvi i stresu ne opravdava gubitak zanimanja za vlastito dijete i načina kako provodi vrijeme. Jako je bitno da roditelji provode kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, npr. igrajući društvene igre u kući i provodeći vrijeme u prirodi. Ponudite djeci neku alternativu ekranu. Zajedničko provođenje vremena gradi odnos. Bitno je uvidjeti da djeca često čine ono što vide kod drugih, jer djeca najbolje uče po modelu, gledajući druge. Zato je bitno ponašati se onako kako to zahtijevamo od vlastite djece, jer roditelji su prva škola života.“

Pedagoginja:
Natalija Knezić-Medvedec

 

 [više]

NATJECANJA 2021.-2022.

Autor: Snježana Romić, 6. 2. 2022. 10:56

Krajem siječnja započeli smo sudjelovanjem u raznim natjecanjima i smotrama ove školske godine. Pripreme su bile otežane zbog samoizolacija učenika i učitelja te ih odrađujemo ih u novim kombiniranim organizacijama natjecanja. Dio u živo, a dio virtualnim putem.

Natjecanje iz Engleskog jezika naših 5 natjecatelja 8. razreda odradilo je vitrualnim putem koristeći MS Teams grupu jer su bili u samoizolaciji. 

Prvi puta sudjelovali smo u natjecanju mladih tehničara. Naših 13 natjecatelja od 5. do 8. razreda okušalo se kategorijama: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, fotografija i elektronika. Pisani dio provjere znanja neki su pisali u školi, a neki virtualno. Praktični dio u petak 4. veljače bio je posebno zanimljiv i novina za učenike i članove povjerenstva. Svi smo u školi oduševljenim njihovom motivacijom, uloženim trudom i prekrasnim finalnim proizvodima. 

Čestitam svim natjecateljima i nacateljicama te njihovim mentoricama, učiteljicama Ljlljani Žegrec i Marijani Buti na postignutim rezultatima. Nestrpljivo čekamo pozive za županijska natjecanja.

Pred nama su natjecanja iz Povijesti i Biologije. Sretno svima!

 

 [više]

NOĆ MUZEJA

Autor: Snježana Romić, 6. 2. 2022. 10:08

Niz godina sudjelujemo na likovnom natječaju koji raspisuje ŠUDIGO Zabok. Drago nam je što su i ove godine likovni radovi naših učenica na temu Ispod površine izloženi na izložbi u Muzeju grada Zaboka, 28.siječnja, u sklopu Noći muzeja.

 [više]

Djed Mraz i predstava za djeca!

Autor: Snježana Romić, 31. 12. 2021. 09:00

Predstava Bremenski svirači u izvedbi Kazališne družine "Pinklec" iz Čakovca razveselila je djecu od 1. do 4. razreda naše škole te Dječjeg vrtića Potočić Tuheljski. Raspjevana, rasplesana puna ritma i šale podigla je raspoloženje djece prije dolaska Djeda Mraza. Naravno, djedica je sa sobom donio i slatke paketiće. DND Tuhelj i Općina Tuhelj omogućili su još jednu vedru predstavu za djecu i razveselili ih na kraju godine.

 [više]

Božićna čestitka i online priredba

Autor: Administrator , 22. 12. 2021. 09:57

 

 

 


 

 [više]

PROJEKT VESELO DIJETE - čitanje knjige ZELENI PAS

Autor: Snježana Romić, 15. 12. 2021. 19:20

Projekt VESELO DIJETE osmišljen je u godini čitanja. Kroz projekt se provlači problematika ovisnosti i njen utjecaj na obitelj. Nositelj projekta bilo je  DND TUHELJ uz partnere OŠ Lijepa naša i Općinu Tuhelj.

Nakon pročitane knjige Nade Mihelčić: Zeleni pas učitelji u 5 škola Krapinsko-zagorske županije i OŠ Jabukovac iz Sisačko-moslavačke županije zajedno s učenicima osmišljavli su različite aktivnosti (čitanje  vršnjačkim grupama, čitanje na glas najdojmljivijih ulomaka, rasprave o pročitanom i stvaranje temeljem pročitanog. Tako je nastala zbirka radova u digitalnom obliku – e-Knjiga Zeleni pas. 

Organizirali smo i virtualni susret škola sudionica u projektu 13. prosinca 2021.

Projekt VESELO DIJETE financiran je sredstvima Krapinsko-zagorske županije dobivenim na natječaju za su/financiranje programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokracije i razvoja civilnog društva.


 

 [više]

Školski medni dan

Autor: Snježana Romić, 12. 12. 2021. 19:14

Program školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka proveden je 7. prosinca u 1. razredu.  Cijeli dan učenici su s učiteljicom Tanjom Šurina razgovarali o pčelama, nastajanju meda, njegovoj važnosti za zdravlje uz ppt te izradu kreativnih pčelica. Učenicima su podijeljene dobivene vrećice sa slikovnicom, letkom i bočice meda.

 [više]

SVETI NIKOLA DAROVE NOSI

Autor: Snježana Romić, 12. 12. 2021. 18:56

Sveti NIkola nije nas zaobišao ni ove godine. Veselo, s pjesmom i recitacijama učenici od 1. do 4. razreda pozdravili su Svetog Nikolu i njegovog pratitelja Krampusa. Radosno se družio s djecom i učiteljima te im uručio slatke paketiće.

 [više]

Zagor je iz Zagorja?

Autor: Administrator , 29. 11. 2021. 22:23

Prošli ponedjeljak imali smo priliku saznati nešto više o stripovima! Naš školski knjižničar, Davor Žažar, koji je ujedno i strastveni čitatelj i kolekcionar stripova, predstavio nam je na engleskom jeziku nekoliko kultnih stripova na našim prostorima i ispričao kako se kod njega rodila ljubav prema toj devetoj umjetnosti. Upoznali smo Zagora, Dylan Doga, Bleka… Bilo je to zanimljivo iskustvo učenja kroz engleski jezik o vrlo zanimljivoj temi!


 

 [više]

SUDJELUJMO U GLASANJU!

Autor: Snježana Romić, 29. 11. 2021. 09:46

Prijavili smo našu volontersku akciju u prošloj godini za Županijsko priznanje „VOLONTERSKA AKCIJA GODINE“ za 2020. godinu.

Ušli smo u uži krug i možemo  sudjelovati u glasanju na sljedećoj poveznici:

https://www.kzz.hr/volonter-ka-godine-2020             

Glasa se za volontera i za volontersku akciju do 1. prosinca 2021. godine. Svatko može dati po jedan glas u svakoj kategoriji s jedne e-mail adrese.

 

 [više]

projekt PReuzmi AkTIvizam

Autor: Snježana Romić, 24. 11. 2021. 12:19

U petak, 19.11. 2021. održana je radionica na temu volontiranja za učenike/ce osmog razreda. Na radionici su se učenici/ce pobliže upoznali što je to volontiranje, tko sve može volontirati i u kakvim uvjetima. Osim navedenoga učenici/ce su imali priliku raditi u grupi te su izrađivali plakate na temu volontiranja. 🤩😊
Aktivnost je održana u sklopu projekta PReuzmi AkTIvizam kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Osnovnom školom Lijepa naša iz Tuhlja i Osnovnom školom Josipa Broza iz Kumrovca.
Projekt je financijski podržan kroz Active Citizens Fund Hrvatska.
 [više]

Putujemo Amerikom!

Autor: Administrator , 22. 11. 2021. 11:12

Osmi razred ove godine kreće na jedinstveno putovanje SAD-om. Ne, nije riječ o novom dokumentarcu poznatog televizijskog novinara, riječ je o seriji radionica koje će voditi predavačice Američkog Instituta iz Zagreba! Tako će naši osmaši imati priliku upoznati američku kulturu i civilizaciju kroz niz zabavnih aktivnosti koje je Američki institut objedinio pod nazivom Travelling Through America. Alexandra i Sabina prošli su nas petak povele na Havaje, a to je tek samo početak ovog divne putopisne pustolovine! Bit će to prilika za novim i drugačijim načinima učenja, komunikacije s izvornim govornicima i upoznavanjem jedne druge kulture! S veseljem iščekujemo iduće susrete!

Galerija slika


 

 

 [više]

I u mom gradu Vukovar svijetli

Autor: Snježana Romić, 17. 11. 2021. 18:42

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine I u mom gradu Vukovar svijetli  obilježen je 17. studenoga u OŠ Lijepa naša u Tuhlju tematskim satovima. Po završetku nastave učenici i učitelji zapalili su lampione i ostavili ih da svijetle u počast svim stradalima, nestalima, žrtvama i gradu Heroju.

 [više]

Zbogom, nasilje! Dobro nam došla, tolerancijo!

Autor: Administrator , 17. 11. 2021. 20:58

16. studenog obilježava se Međunarodni dan tolerancije. Tolerancija (lat. tolerare, što znači podnositi) označava uvažavanje tuđih ideja, stavova i načina života. Biti tolerantan znači biti osviješten o različitosti u odnosu na nas same i prihvaćanje toga u svakodnevnom životu.

Ono što je ohrabrujuće jest činjenica da se tolerancija uči i gradi kroz život, a veliku ulogu pri tome imaju obitelj, društvo i obrazovni sustav u cjelini. Tako i učenici naše škole svake godine povodom Međunarodnog dana tolerancije sudjeluju u radionicama kroz koje uče o prihvaćanju različitosti, nenasilnom rješavanju sukoba te kako oni sami mogu pokrenuti promjene i utjecati na svijet oko sebe.

Najveći rezultat obrazovanja je tolerancija. (Helen Keller)


                                                                  

 [više]

Dječja mašta, boja i kist – volonterska akcija #ajmoLAG

Autor: Snježana Romić, 18. 11. 2021. 09:38

U subotu 13. studenoga završena je ovogodišnja aktivnost u okviru programa #ajmoLAG 2021. Oslikana je škarpa nasuprot ulaza u Dječji vrtić Potočić Tuheljski. Volontere/i DND TUHELJ, dječjeg vrtića i osnovne škole, njih petnaestero djece i odraslih, dječje ideje pretočili su u veselu sliku. Aktivnosti je koordinirala predsjednica DND TUHELJ Snježana Romić, ravnateljica škole, uz ravnateljicu dječjeg vrtića Anu Ricijaš.

Akcija je provedena u suradnji, DND Tuhelj, Dječjeg vrtića Potočić Tuheljski i OŠ Lijepa naša, a financirana je iz sredstava dobivenih na natječaju LAG Zagorje-Sutla za volonterske akcije.

 [više]

Obavijest djelatnicima i drugim odraslim osobama za ulazak u školu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 16. 11. 2021. 13:56

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. godine uvedena je obaveza predočavanja digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju ili negativan test, a odnosi se na sve zaposlenike kao i na sve ostale odrasle osobe (roditelji, vanjski suradnici i sl.)  koje dolaze u prostor škole.

Dakle, od danas 16. 11. 2021. je potrebna Covid potvrda za ulazak u školsku ustanovu. Molim lijepo da se svi zajedno pridržavamo propisa i čuvamo jedni drugima zdravlje.

Za roditelje koji nemaju odgovarajuće potvrde informacije s učiteljima organizirat ćemo  prema dogovoru s razrednicima i učiteljima. Ako trebate doći na informacije molim da se obratite razrednicima i/ili učiteljima putem maila ili telefonom.

                                                                                      Ravnateljica:

                                                                                     Snježana Romić

 [više]

Prezentacijom o Slavoljubu Penkali te otkrićima Ronalda Amudsena obilježen Svjetski dan izumitelja

Autor: Administrator , 16. 11. 2021. 10:03

Svjetski dan izumitelja,  prilika je da izumitelje bolje upoznamo, njihov način života i rada te dostignuća koja su nam ostavili za budućnost.

Iz tih razloga važno je da učenici već od malih nogu nauče tko su izumitelji, koji su njihovi izumi te kako su doprinijeli ili olakšali naš svakodnevni život.

 

Učenici 3. i 8.razreda svojim prezentacijama obilježili su Svjetski dan izumitelja.

Pročitajte i pogledajte više…

 [više]

Nošenje maski u školama NOVE UPUTE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 8. 11. 2021. 09:03

Uzimajući u obzir aktualnu epidemiolšku situaciju, skrećemo pozornost na novoizdane Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 od 5. studenog 2021. godine, a vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021.-22. koje se nalaze u privitku.

 [više]

Posjet Radoboju i Krapini

Autor: Snježana Romić, 8. 11. 2021. 08:54

Uzbudljiv dan za učenike započeo je 26.10. na parkiralištu škole Lijepa naša u Tuhlju. Učenici 3. i 4. razreda okupili su se kako bi krenuli u posjet Radoboju i Krapini.

     Autobusom smo se zaputili prema Radoboju. Kada smo došli pred Muzej Radboa, puni iščekivanja čekali smo na ulazak. Pogledali smo jedan vrlo zanimljiv film o gori Strahinjčici. Saznali smo mnogo o sumporu i životu rudara u tom kraju. Nakon obilaska muzeja izrađivali smo karabiterice od gline. Bilo je doista zabavno. Iz muzeja smo izašli puni znanja i zanimljivih informacija. Kako bi još više naučili, s biologinjom Petrom, posjetili smo Centar za prirodu Zagorje. Tamo smo pogledali animirani film o zaštiti šuma i shvatili da su nam šume vrlo bitne. Popeli smo se na drugi kat i saznali da je u Zagorju pao prvi meteorit na svijetu. Nije li to zanimljivo? S geologinjom Jelenom posjetili smo i zelenu učionicu na otvorenom. Tamo smo se igrali i učili o drveću. Pojeli smo sendviče i krenuli prema središtu naše županije, Krapini. Šetali smo gradom i vidjeli zgradu naše županije. Potom smo krenuli u park gdje smo se družili i igrali. Nakon kratke igre, zaputili smo se prema Muzeju krapinskih neandertalaca. Tamo nas je dočekao film o životu neandertalaca. Iz njega smo puno naučili. No još smo više naučili o njihovom životu i razvoju dok smo šetali muzejom. Vodio nas je vodič. Bilo je toliko zanimljivo, pa je obilazak brzo prošao. Puni oduševljenja i pomalo već umorni krenuli smo kućama.

       Sve je bilo toliko zanimljivo i poučno da je vrijeme brzo preletjelo, a meni je ovaj izlet jedan od najboljih na kojima sam dosad bila.

Marta Iveković, učenica 4. razreda

Galerija slika


 

 [više]

NASTAVA NA DALJINU! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 3. 11. 2021. 10:11

Odlukom Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije nastava će se u svim školama 4. i 5. studenoga održavati po Modelu C: na daljinu.

U školske klupe vraćamo se 8. studenoga, osim u slučaju drugačijih uputa i preporuka.

Molimo sve učenike i roditelje da posvete pozornost svom zdravlju i mjerama zaštite. PODSJEĆAMO: svaku pojavu simptoma te odlazak na testiranje nekoga iz obitelji potrebno je javiti razredniku/ci te ostaviti djecu kod kuće do dobivanja nalaza. 

Mislimo na sebe i druge!

 [više]

Lopte i mreže iz Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj

Autor: Snježana Romić, 7. 11. 2021. 07:50

Načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja razveselio je naše učenike novim loptama i mrežama u sklopu Lokalnog programa za mlade. 

Istaknuo je kako je potrebno da se djeca bave sportskim aktivnostima i da im treba pružiti što više izbora i mogućnosti da što kvalitetnije provedu slobodno vrijeme na otvorenom i u igri.

Djeca su inicirala nabavu mreža i lopti jer su uočili dotrajalost mreža i nedostatak lopti. Mreže ćemo u dogovoru s djecom postaviti na golove u proljeće.

 [više]

KROS

Autor: Snježana Romić, 7. 11. 2021. 07:36

Sudjelovali smo na ovogodišnjem županijskom natjecanju u krosu koje je održano 26. listopada u Donjoj Šemnici. Čestitke djevojkama i dječacima i učiteljici Mariji Kožinec na sudjelovanju na kojem su se plasirali u zlatnu sredinu.

 [više]

ČESTITKE NAJBOLJEM KNJIŽNIČARU!

Autor: Snježana Romić, 6. 11. 2021. 17:24

Naš knjižničar Davor Žažar dobio je nagradu "Višnja Šeta" za najboljeg školskog knižničara u Republici Hrvatskoj. 

ČESTITAMO!!!

 [više]

Svjetski dan pješačenja

Autor: Snježana Romić, 7. 11. 2021. 07:56

Učenici predmetne nastave obilježili su s učiteljicom Tjelesne i zdravstvene kulture Marijom kožinec Svjetski dan pješačenja. Sat TZK proveli su u aktivnom hodanju u okolici škole.

 [više]

Dječji tjedan u znaku zdravih navika i poruka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 25. 10. 2021. 12:43

Pod motom  „LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!“ obilježili smo Dječji tjedan.

DND TUHELJ organizirao je u suradnji s Dječjim vrtićem Potočić Tuheljski i Osnovnom školom Lijepa naša mnogobrojne aktivnosti.

Ova tradicionalna akcija  s niz aktivnosti posvećena je djeci u prvom tjednu listopada. Cilj Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

Zahvaljujemo svima na suradnji i ugodnom druženju tijekom dječjeg tjedna.

Klikom na više pročitajte širi tekst te pogledajte prilog o Dječjem tjednu i prelistajte Zbirku recepata.

 [više]

Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Snježana Romić, 18. 10. 2021. 10:59

U petak, 15. listopada, obilježili smo Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su marljivo sa svojim mamama i bakama ispekli kruhove i različite kolače koje su donijeli u školu u predivno ukrašenim košaricama. Hvala mami Gordani Žnidarec na mirisnom kruhu i vjeroučiteljici Mirjani Mišković koja je zajedno s učenicima pripremila molitve i košaru s plodovima jeseni. Zajednički smo se uputili u Župnu crkvu gdje je velečasni Božo Belinić održao sv. misu i blagoslovio sve kruhove, kolače i plodove jeseni. Nakon blagoslova otišli smo svojim kućama podijeliti blagoslovljeni kruh u svoje obitelji.

Zahvalni smo na svakom kruhu, svakom plodu jeseni, ali i na svakom predivnom danu koji možemo provestvi u zajedništvu, makar i u novim uvjetima uz pridržavanje propisanih mjera.

Galerija slika


 

 

 [više]

SOLIDARNOST NA DJELU!

Autor: Snježana Romić, 18. 10. 2021. 10:49

 

Pozivamo sve učenike, roditelje naših učenika i djelatnike škole da se i ove godine uključimo u tradicionalnu dobrotvornu akciju - 

SOLIDARNOST NA DJELU!

Prikupljaju se: 

prehrambeni artikli: brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja i mesna konzerva, pašteta, marmelada mlijeko, slatkiši;

higijenski artikli: sapun za ruke, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, brijač jednokratni, pjena za brijanje, vlažne maramice, sredstvo za pranje posuđa

Sabirno mjesto nalazi se na gornjem ulazu u školu.

Poznavajući VELIKO SRCE naših ljudi ne dvojimo u uspjeh akcije te svima unaprijed zahvaljujemo na VELIKODUŠNOSTI.

Hvala vam dobri ljudi!

 [više]

Volontirali smo na Specijalnoj olimpijadi

Autor: Snježana Romić, 12. 10. 2021. 18:22

U Tuheljskim toplicama 11. i 12. listopada volontirali smo na Specijalnoj olimpijadi. Organizator natjecanja bilo je Športsko društvo Specijalni športovi Luč, udruga čija je zadaća promicanje i razvitak športa za osobe s intelektualnim teškoćama. Na otvorenju je dvije skladbena harmonici odsvirao Mihael Ban.

Bilo nam je zadovoljstvo što smo dali svoj doprinos

u provođenju ovog natjecanja!

 

 [više]

Cvrčak i mravi

Autor: Administrator , 10. 10. 2021. 10:29

Mnogobrojne aktivnosti Dječjeg tjedna zaokružili smo predstavom Cvrčak i mravi, u izvedbi Kazališne družine Pinklec iz Čakovca. A osim što smo predstavi prisustvovali uživo, posebno smo veseli što su nam se pridružili i naši prijatelji iz Dječjeg vrtića Potočić Tuheljski!

Pomalo drugačija interpretacija tradicionalne basne o cvrčku i mravu uz veselu glazbu odlično se uklopila u ovaj kišni petak.

Galerija slika


 

 [više]

KIKI – međunarodni festival dječjeg filma

Autor: Administrator , 10. 10. 2021. 10:24

Ove godine KIKI slavi okrugli, deset rođendan! U Zaboku se od 4. do 8. listopada održavao deseti Međunarodni festival dječjeg filma. Mi smo prisustvovali projekcijama dva uzastopna dana, 6. i 7. listopada. Učenici razredne nastave oduševili su se kratkim animiranim filmom Božićni gnom i Lisac, a Klinci s ulice potaknuli su na razmišljanje učenike predmetne nastave.

Složili smo se kako sudjelovanje na KIKI festivalu uvijek oduševi kvalitetom filmova proširujući našu vizualnu pismenost, ali i svevremenskim temama koje nas potiču na razmišljanje.

Galerija slika


 

 [više]

Djeca na primanju kod načelnika općine

Autor: Snježana Romić, 7. 10. 2021. 14:40

Već tradicionalno u dječjem tjednu djeca su gosti načelnika općine. Gospodin Mladen Hercigonja primio je delegaciju djece Tuhlja u kojoj su bili članovi Vijeća učenika OŠ Lijepa naša, Dječjeg vijeća Tuhlja u pratnji predsjednice DND Tuhelj Snježane Romić, tajnice DND Tuhelj Vlatke Kordej i članice IO DND Tuhelj Natalije Knezić Medvedec. U druženju uz kakao razgovaralo se o inicijativama i radu djece u Tuhlju, novim idejama, a načelnik je djeci govorio što se sve u općini poduzima da bi djeci djetinjstvo bilo sretno i veselo i koje su sve njihove ideje i prijedlozi u proteklim godinama ostvareni.  

 [više]

Dan učitelja

Autor: Administrator , 7. 10. 2021. 13:17

I ove smo godine zajedničkim druženjem i istraživanjem skrivenih bisera naše okolice obilježili Dan učitelja! Po završetku nastave krenuli smo do Klanjca koji se još bljeskao na suncu bojama tek nedavno završenih dana Klanječke jeseni. Posjetili smo Franjevački samostan i Studio Galerije Antuna Augustinčića. Saznali smo puno o životu i radu poznatog kipara, razgledali muzejski depo i postojeću izložbu.

Naše druženje zaokružili smo zajedničkim ručkom svih zaposlenika škole.  Bila je to prilika da se prisjetimo svih učitelja koji jesu ili su bili dio naših života kao i prijašnjih zaposlenika naše škole.

Knjižničar Davor Žažar

Galerija slika


 

 [više]

Radionica: MOJA LOKALNA ZAJEDNICA

Autor: Snježana Romić, 7. 10. 2021. 12:59

Radionica o lokalnoj samoupravi u sklopu projekta PRuzmi AkTIvizam održana je 1. listopada uz sudjelovanje naših osmaša. Više na stranici Mreže udruga ZAGOR

https://www.facebook.com/zagor.info/posts/2883634835283024

 

 [više]

POČETAK DJEČJEG TJEDNA

Autor: Snježana Romić, 5. 10. 2021. 11:52

Aktivnosti Dječjeg tjedna započeli smo okupljanjem djece škole i dječjeg vrtića na igralištu uz igru, pjesmu i veselje. Djecu su pozdravili predsjednica DND Tuhelj Snježana Romić, dječji načelnik Mihael Ban i načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja. Tjedan je znaku Međunarodne godine voća i povrća.

 [više]

GODINA ČITANJA

Autor: Snježana Romić, 7. 10. 2021. 14:32

Aktivnosti uz Godinu čitanja nastavljamo i ove školske godine. Prozor pun naslova knjiga mami na čitanje.

 [više]

Likovni radovi naših učenika u Krapini i Zlataru

Autor: Snježana Romić, 7. 10. 2021. 13:54

Na dječjim  likovnim izložbama u Krapini i Zlataru početkom školske godine izloženi su radovi učenika naše škole iz prošle školske godine. U Krapini na izložbi "Kaj u pjesmi, riječi i slici" bili su radovi Mihaele Medvedec, učiteljica Sonja Labaš, Karla Krole, učiteljica Tanja Šurina, Gabrijela Slovenca, učiteljica Silvija Ilić te Dominika Martinića i Sare Iveković, učiteljica Ana Šuper.

Na izložbi "Čovjek čovjeku" u Zlataru bili su radovi Patricije Horvatek i Laure Žnidarec, učiteljica Tanje Šurina.

Čestitke našim malim umjetnicama i njihovim učiteljicama te im želimo puno kreativnih likovnih radova ove školske godine.

 [više]

Policajac - gost u 1. razredu

Autor: Snježana Romić, 7. 10. 2021. 13:43

Zadnji dan mjeseca rujna naše đake prvake posjetio je predstavnik PU Klanjec, gosp.  Nenad Špiljar. Naši prvaci znatiželjno su slušali gosta u učionici informatike. Učili su o pravilima ponašanja u prometu u sklopu akcije Sigurnost djece u prometu.

 [više]

Nagrađeni natjecatelji na natjecanju „Klokan bez granica“

Autor: Administrator , 27. 9. 2021. 12:06

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 10. lipnja  2021. godine u 12 sati i 30 minuta u našoj školi po 13. puta  održano je Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica“. Natjecali su se učenici od 2. do 8. razreda po kategorijama kako propisuje natjecanje,  ukupno 22 učenika.
 
Nagrađen su: Marin Ilijaš (mentorica učiteljica Ana Šuper) i Sara Koprivnjak (mentorica učiteljica Ančica Slaviček).
 
Prema propozicijama natjecanja, nagrađeni su oni učenici koji ulaze u 10 % najboljih natjecatelja po kategorijama.  Nagrade za nagrađene učenike stigle su u ovoj školskoj godini.
               
Zanimljivi zadaci, kreativne dosjetke i mozgalice siguran su put koji učenike privlači matematici. Čestitke svim natjecateljima, njihovim mentorima, a posebno nagrađenim učenicima.
 
učiteljica matematike Ančica Slaviček

 

 [više]

OŠ Jabukovac predani PAKETIĆI PRIJATELJSTVA

Autor: Snježana Romić, 22. 9. 2021. 20:11

Predstavnici Dječjeg vijeća općine Tuhelj i Vijeća učenika OŠ Lijepa naša posjetili su na Svjetski dan mira 21. rujna OŠ Jabukovac pokraj Petrinje. Krajem prošle školske godine, a povodom 185 godina školstva u tuheljskom kraju odlučili su pokrenuti akciju Paketić prijateljstva „Mislimo na vas“ i za svoju obljetnicu darivati druge. Prikupljeno je gotovo 100 paketića koje su predali ravnateljici Jadranki Novak i učenicima. U Jabukovcu su proveli veselo vrijeme upoznajući školu i družeći se s novim poznanicima. U pratnji djece bila je ravnateljica škole koja je predsjednica DND Tuhelj Snježana Romić, vozač općinskog vozila koje je prevozilo paketiće Mario Cvrtila i član DND Tuhelj i predsjednik Općinskog vijeća Općine Tuhelj Robert Romić.

Svima smo poželjeli mirno tlo i dogovorili buduću suradnju.

Galerija slika


 

 [više]

Projekt PReuzmi AkTIvizam

Autor: Snježana Romić, 22. 9. 2021. 20:01

Prva radionica na temu aktivnog građanstva u sklopu projekta projekta PReuzmi AkTIvizam  održana je u petak, 17. rujna. Na radionici su Nikolina i Bojan iz Mreže udruga Zagor koja je nositelj projekta, kroz rad u grupi i edukativan kviz učenike/ce pobliže upoznali s temom aktivizma, dječje participacije te mogućnostima uključenja u aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici.  

Aktivnost je održana u sklopu projekta PReuzmi AkTIvizam kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnersvu s Osnovnom školom Lijepa naša iz Tuhlja i Osnovnom školom Josipa Broza iz Kumrovca. 

Projekt je financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Više možete pročitati na:

 https://www.zagor.info/clanak/odrzana-radionica-o-aktivnom-gradanstvu

 [više]

Olimpijski dan

Autor: Administrator , 15. 9. 2021. 09:54

Kao i svake godine, i ovog smo rujna obilježili Olimpijski dan. U petak, 10. rujna krenuli smo pješice prema Zelenjaku. Vrijeme je bilo kao stvoreno za šetnju u kasnu jesen. U Zelenjaku smo slobodno vrijeme proveli druženjem u parku i šetnjom među krošnjama. Sunce, zelenilo, žuborenje vode… bio je to odlično proveden dan u prirodi.

Galerija slika


 

 [više]

DOBRODOŠLI ĐACI PRVACI!

Autor: Snježana Romić, 7. 9. 2021. 20:47

Veseli, nasmijani, širom otvorenih očiju, radoznali u pratnji roditelja stiglo nam je 22 đaka prvaka u pratnji roditelja. Primili smo i pozdravili ih na dječjem igralištu. Program dobrodošlice pripremila je njihova razradnica, učiteljica Tanja Šurina. Uputila je tople i poticajne riječi za buduću četverogodišnju suradnju. Riječi pozdrava uputila je i ravnateljica škole zajedno sa stručnim suradnicima.

Galerija slika


 

 [više]

POZIV RODITELJIMA!

Autor: Snježana Romić, 7. 9. 2021. 14:12

Prezentacija - Skupni roditeljski sastanak

 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Snježana Romić, 3. 9. 2021. 10:42

Obavještavamo učenike i roditelje da je došlo do promjene polaska autabusa Vozit će po sljedećem rasporedu s polaznih stanica:

7.55 Sv. Križ – OŠ Tuhelj BUS

7.55 Glogovec – OŠ Tuhelj  KOMBI 1

7.55 Pristava – OŠ Tuhelj – KOMBI 2

7.45 Vidikovec – OŠ Tuhelj KOMBI 3

                                            7.55 Trsteno – OŠ Tuhelj KOMBI 3

7.45 Črešnjevec (brijeg kod Horvateka) – OŠ Tuhelj KOMBI 4 - NOVA LINIJA

                                            7.55 Prosenik – OŠ Tuhelj KOMBI 4

Odlazak iz škole je u 11:30 i 13:00.

Raspored sati za prvi dan nastave učenika predmetne nastave:

 

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

1.

SR

SR

SR

SR

2.

POV

MM

HJ

VJ

3.

EJ

VJ

MM

HJ

4.

VJ

HJ

POV

EJ

5.

HJ

POV

EJ

MM

Udžbenici i radne bilježnice/zbrike učenici će preuzeti u školi kod svojih učiteljima na 1. satu. Molim da se udžbenici i radne bilježnice omotaju te se na njih stave naljepnice s imenom, prezimenom i razredom učenika.

 

 [više]

DOBRO DOŠLI DRAGI UČENICI I RODITELJI! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Snježana Romić, 30. 8. 2021. 12:56

Dragi naši učenici i roditelji!

S radošću vas obavještavam da nastava počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine u 8:15.

Autobusni prijevoz isti je kao i prošle godine. Autobusi ujutro kreću s uobičajenih autobusnih stajališta. U prijevozu je obavezna dezinfekcija ruku i nošenje maski.

U ponedjeljak će učenici razredne nastave imati 4 sata, a predmetne 5 sati nastave. Prijem prvašića i roditelja je u  8:15 sati. Pogledajte popis potrebnog pribora za učenike 1. razreda.

Svi učenici u školi nose papuče (ne tenisice i natikače).

Odlazak kućama je autobusima u 12:00 i 13:35 sati.

I ove školske godine pridržavat ćemo se propisanih mjera zaštite zdravlja. Svaki razred radit će u svojoj učionici. Obavezna je dezinfekcija na ulasku u školu. Održavamo razmak, maske se nose u zajedničkim prostorima. Detaljne upute svi će dobiti na 1. satu od svojih razrednika, upute HZJZ možete pročitati ovdje.

Raspored sati za prvi dan nastave za učenike predmetne nastave bit će objavljen do 3. rujna. Udžbenici i radni materijali još nisu svi stigli u školu. O preuzimanju će vas obavijestiti razrednici dogovorenim putevima komunikacije.

Naša je želja da svi skupa budemo zdravi i da savladamo sve nove izazove koji nas čekaju!

Ravnateljica i djelatnici škole


 

 [više]

Popis obveznih i izbornih udžbenika te pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2021./2022.

Autor: Administrator , 21. 7. 2021. 09:16

Poštovani roditelji,

ovdje se nalazi Odluka o korištenju dopunskih nastavnih sredstava te popis obveznih i izbornih udžbenika te pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2021./2022.

1. razred

5. razred

2. razred

6. razred

3. razred

7. razred

4. razred

8. razred

Udžbenici i radni materijal za pomoć u učenju

Sve obvezne udžbenike nabavlja škola iz sredstava koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Radni materijali (radne bilježnice, radne zbirke – ako nema radne bilježnice) nabavljaju se sredstvima Krapinsko-zagorske županije i Općine Tuhelj, a atlasi za Povijest i Geografiju u 5. osigurava Općina Tuhelj (smeđe obojana polja).

Molimo roditelje da nabave likovne mape, zbirke zadataka za matematiku u razrednoj nastavi te radne kutije za Tehničku kulturu od 5. do 8. razreda (označeni su žuto na dnu popisa svakog razreda).

Svi udžbenički kompleti roditelji će moći podignuti u zadnjem tjednu prije početka nastave o čemu će biti obavijest na mrežnoj stranici škole.

Skrećemo pozornost da su učenici dužni na kraju školske godine vratiti u školu udžbenike koji nisu radni i tablete. 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 TEAMS - Virtualne učionice
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju