preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Održane zimske radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Autor: Administrator , 18. 1. 2017.

I ove godine tijekom zimskih praznika nastavilo se s tradicijom održavanja radionica za potencijalnodarovitu, talentiranu i motiviranu djecu.  
Radionice se održavaju na inicijativu Radne skupine za poticanje darovitosti Futura i Krapinsko- zagorske županije.
U našoj školi održane su radionice Mali znanstvenici, Mali kreativci i Mali istraživači.

 

Cilj radionica je potaknuti dječju znatiželju, spretnost, razvijati  originalnost i kreativnost kao i zanimanje za STEM područje.

Mali znanstvenici, rado je gledana dječja emisija. Djeca rado istražuju i otkrivaju prirodne pojave i zakonitosti. U radionici za učenike nižih razreda koju je osmislila Ana Šuper učenici su istraživali prirodne pojave vezane uz magnetizam i  fizikalne zakonitosti  tekućina te izvodili pokuse na navedene teme.

Za kreativce su organizirane radionice u tehnici  origamija. Origami tehnika zahtjevna je i podrazumijeva spretnost i intelektualni angažman. Učiteljica Silvija Ilić zainteresirala je učenike te ih naučila kako izraditi origami pahuljice, srca i zečiće.

U radionici Mali istraživači učenici viših razreda bavili su se projektom koji je bio vezan uz aktualne meteorološke i klimatske prilike. Pod vodstvom učiteljice Fizike Sabine Keliš istraživali su faktore koji utječu na talište vode uz pokuse i znanstvena objašnjenja. Kao rezultat istraživanja nastala je je power point prezentacija.

Učenici nižih razreda s pedagoginjom Natalijom Knezić-Medvedec bavili su se pokusima vezanim uz svojstva vode s  naglaskom na površinsku napetost te zanimljivim reakcijama vode koje nastaju  dodavanjem različitih tvari. Učenici su se najviše razveselili pokusu „Mjehurić  u mjehuriću“. Kroz igru su učenicima objašnjene mnoge zanimljive fizikalne pojave.

Pedagoginja:
Natalija Knezić-Medvedec
 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju