preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

U „Kući eksperimenata“

Autor: Administrator , 31. 1. 2017.

Protekle srijede učenici 3. i 4. razreda tuheljske osnovne škole u pratnji pedagoginje Natalije Knezić-Medvedec i knjižničara Davora Žažara posjetili su  „Hišku eksperimentov“, održane u OŠ Bistrica ob Sotli. Kuća eksperimenata je prvi slovenski centar znanosti sa sjedištem u Ljubljani,  a protekle  srijede gostovao je u susjednoj Bistrici ob Sotli te svoja vrata otvorio i učenicima iz kumrovečke i tuheljske osnovne škole.

U dvije učionice domaćini su pripremili 60 interaktivnih pokusa zanimljivih i velkima i malima, u kojima su se učenici s velikim zanimanjem okušali. Pokusi, uglavnom vezani uz fiziku i kemiju u potpunosti su prilagođeni dječjem uzrastu, tako da ih učenici mogu i sami izvoditi, a k tome su još zabavni i duhoviti. Test ravnoteže, slušanje vlastite frekvencije, igre sa lopticama u zračnoj struji, kako umnoziti sebe u tisuću primjeraka, neki su od pokusa u kojima su se okušali i naši učenici.

Ravnatelj OŠ Bistrice ob Sotli Bogomir Marčinković upoznao je svoje goste iz Zagorja sa školom, koja je između ostalih brojnih priznanja prošle godine osvojila i laskavu titulu najuspješnije škole u Republici Sloveniji. Naši učenici su sa zanimanjem pratili pokuse koji na popularan način nastoje približiti znanost te ih motivirati na istraživački rad.

Galerija slika

Davor Žažar
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju