preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Autor: Administrator , 6. 3. 2017.

Idemo na državno natjecanje!

 Proteklog petka u OŠ Oroslavje održano je županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za učenike osnovnih škola. Interes za knjigu pada stoga je cilj ovog natjecanja potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje.

Na otvaranju natjecanja prisutne je pozdravila i zaželjela dobrodošlicu ravnateljica OŠ Oroslavje Sanja Šakoronja. Uslijedio je dojmljivi kulturno-umjetnički program u izvedbi učenika OŠ Oroslavje. Samo natjecanje sastojalo se od dva dijela: od kviza znanja (ekipno) i prezentacije plakata (pojedinačno). Za sudjelovanje u Kvizu znanja natjecatelji su pročitali sljedeće naslove:  „Zaboravljeni sin“ Mire Gavrana, „Bijeli klaun“ Damira Miloša“ i „Djevojčica koja je preskočila nebesa ili Gumi – Gumi“ Zorana Pongrašića. Tema ovogodišnjeg kviza i plakata bila je "Ljepota različitosti“. Natjecanje je pratilo Povjerenstvo u sastavu: Mirjana Smičić Slovenec (predsjednica), Vlatka Jagić i Božidar Glas (članovi).

 U kvizu znanja ekipnu pobjedu ostvarila je OŠ Lijepa naša iz Tuhlja ( učenice Veronika Barlović, 8. r., Veronika Iveković, 8.r. i Karolina Kuhar, 8. r.), pod mentorstvom Davora Žažara, dok je drugo mjesto zauzela ekipa OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog (učenice Petra Kučko 8.r., Korina Tretinjak 8.r. i Ana Vuković, 7.r.), mentorica Željka Meštrović Kruhak. U kategoriji izrade plakata prvo mjesto osvojila je učenica Matea Ljubić (6. r.) iz OŠ Stubičke Toplice (mentorica Blanka Doko), a drugo mjesto zauzeo je  plakat Leone Žnidarec (8.r.) iz OŠ Lijepa naša, Tuhelj (mentor Davor Žažar). Na državno natjecanje koje će se održati u Međimurskoj županiji potkraj travnja, plasirale su se prve dvije ekipe u kvizu znanja i dva najbolja plakata.

Veroniki, Veroniki, Karolini, Leoni i mentoru Davoru Žažaru čestitamo na izvrsnim rezultatima i želimo puno sreće na državnom natjecanju koje će se održati u Međimurskoj županiji.

 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju