preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana izumitelja

Autor: Administrator , 22. 11. 2017.

Učenici sedmog razreda i DTM grupe (daroviti, talentirani i motivirani učenici)  zajedno su obilježili  Svjetski dan izumitelja. Cilj obilježavanja bio je razvoj opće kulture o stvaralačkom radu čovjeka u prirodnom i tehničkom području.

Na početku sata učenici DTM grupe su se predstavili kroz kviz znanja Najpoznatiji  svjetski izumi koji su pridonijeli razvoju čovječanstva i ljudske civilizacije.

Nakon kviza učenici sedmog razreda u grupnom radu izrađivali su umne mape o nekoliko hrvatskim izumitelja, od  Fausta Vrančića, Marija Puratića, Marcela Keipacha, Ivana Vučetića, Antuna Lučića te Tomislava Uzelca. Navedeni znanstvenici djelovali su u Hrvatskoj i svijetu te zahvaljujući njihovim izumima znatno olakšali našu svakodnevnicu.

Kroz zabavu i interakciju svi učenici osvijestili su važnost izuma u našem svakodnevnom životu te prepoznali značenje naših hrvatskih izumitelja u svjetskim znanstvenim krugovima.

Komentari učenika bili su; nismo znali da su Hrvati toliko toga izumili, naučili smo kako su nastali neki od izuma, naši znanstvenici dali su veliki doprinos svijetu, bez nekih izuma današnji život ne bi bio ovakav kakav jest, bilo nam je zabavno i zanimljivo.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na obilježavanju
Svjetskog dana izumitelja!
 
Učiteljca Fizike Sabina Keliš, prof.
 i voditeljica učeničke DTM skupine Natalija Knezić-Medvedec

 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju