preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Održane zimske radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Autor: Administrator , 23. 1. 2018.

Tijekom ovogodišnjih zimskih praznika,  nastavilo se s tradicijom održavanja radionica za potencijalno darovitu, talentiranu i motiviranu djecu.   

U našoj školi održane su radionice Male mudrice, Mali znanstvenici i Otkrijmo blaga svijeta.

 

Galerija slika


 

Na radionici Male mudrice s učenicima od 3. do 6. razreda radili smo na razvoju strategija mišljenja, logičkog i fleksibilnog razmišljanja. U sklopu radionice učenicima su postavljani kao izazov različiti tipovi zagonetki, mozgalica i matematičkih priča od lakših ka složenijima za koje su  koristili logičko, ali i kreativno mišljenje. Učenici su pitanja rješavali kroz natjecanje u dva tima, Lavići i Zvjezdice. Posebno su se razveselili  potrazi za zagonetnim predmetom, dok su upute za pronalaženje predmeta bile napisane u šifriranom pismu. Radionicu je osmislila pedagoginja Natalija Knezić-Medvedec.

U radionici Mali znanstvenici za učenike nižih razreda koju je osmislila Ana Šuper, učenici su istraživali prirodne pojave vezane uz kruženje vode u prirodi,  svojstva tijela, njihovu topivost, zapaljivost, otpornost na temperaturu i vanjske utjecaje. Cilj radionica je potaknuti dječju znatiželju, istraživanje  i analizu prirodnih pojava i zakonitosti. Učenici su se posebno razveselili pokusima kišnog oblaka, bušenju najlonske vrećice olovkom i gumenom jajetu.

U radionici Otkrijmo Blaga svijeta, učitelja povijesti i geografije Augustina Knežića učenici viših razreda analizirali su tri priče migranata koji navode specifičnosti svoje zemlje i razloge odlaska iz domovine. Kroz aktualnu temu različitih vrsta migracija, raspravljalo se o njenim pozitivnim i  negativnim posljedicama, kao i analizirala naša tradicijska zagorska prehrana i njeno podrijetlo. Rezultat učeničkih istraživanja u radionici je i plakat s temom Migracije i tradicija.

Na kraju radionica, učenici su predstavili sažetke svojih radionica pred svim učesnicima zimskih radionica.


 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju