preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Dani kruha

Autor: Administrator , 19. 10. 2018.

Dana 16. listopada 2018. godine Osnovna škola Lijepa naša obilježila je ne samo Svjetski dan hrane već također i Dan kruha. Zazubice su nam svima rasle od ranog jutra dok se školom širio miris raznih pekarskih proizvoda koje su ispekli naši učenici sa svojim obiteljima. Lijepo ukrašene košare pune hrane i bogatih plodova jeseni krasile su svaku učionicu.

Galerija slika


 

Nakon skraćene nastave uslijedile su prezentacije naših učenika. Započeli smo s đacima prvacima koji su nas uputili u osnove higijene prije svakog jela, a zatim nam izrecitirali brojalicu Pekar uz budno oko svoje učiteljice Petre Ratkajec. Potom su nam šestaši,  vođeni učiteljem Augustinom Knežićem, predstavili edukativne plakate o povijesti kruha, uzrečice i zanimljivosti o kruhu, osam najvažnijih žitarica u prehrani čovječanstva te o vrstama kruha koje su danas najčešće. Osmi nam se razred uz učiteljicu Mariju Dijaković predstavio intervjuima s našim starima te su nam otkrili male tajne naših baka o tome kako se u prošlosti pekao kruh. Četvrti razred, uz učiteljicu Anu Šuper, potaknuo je naše moždane vijuge na rad raznim rebusima na temu pekarskih proizvoda, a da dodatno ostanemo u školskoj formi pobrinuli su se sedmaši i učiteljica Ančica Slaviček sa matematičkim problemima vezanima uz recepte. Zapamtite – ako trebate pomoć prilikom preračunavanja omjera u nekom receptu, slobodno se obratite sedmašima!

Nakon prezentacija uputili smo se u Župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije s košarama punima hrane. Velečasni Dragutin Šengula podsjetio nas je na najbitnije vrijednosti te potrebitost dijeljenja s našim bližnjima i čuvanje hrane. Posveta i misa doveli su nas do dugo očekivanog trenutka – zajedno smo podijelili sve što su marljive ruke napravile, okrijepili se i pošli domovima podijeliti to s našim obiteljima.

Gita Šurina
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju