preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana izumitelja

Autor: Snježana Romić, 12. 11. 2018.

Već tradicionalno, sredinom studenog učenici 8. razreda i DTM grupe (daroviti, talentirani i motivirani učenici)  zajedno su obilježili  Svjetski dan izumitelja. Cilj obilježavanja bio je razvoj opće kulture o stvaralačkom radu čovjeka u prirodnom i tehničkom području.

Na početku sata članovi DTM grupe (učenici 3. i 4. razreda) su predstavili našeg najmlađeg izumitelja Matu Rimca, da bi se kratko vratili na početak 20. stoljeća kroz izume Slavoljuba Penkale te naše najpoznatije izumiteljice „tete Vegete“ Zlate Bartl.

Učenici 8. razreda prema svojim interesima pripremili su prezentacije o najpoznatijim izumiteljima i dostignućima, od Nikole Tesle, Marie Skłodowski-Curi, Thomasa Alve Edisona, a sve nas je svojom izlaganjem oduševila prezentacija o Andriji Mohorovičiću.

Prezentacijama su bili nazočni i učenici 3. i 4. razreda koji nisu krili svoje zadovoljstvo o zanimljivim biografijama i dostignućima, posebno naših izumitelja.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali na obilježavanju Svjetskog dana izumitelja!

Galerija slika

Učitelj Fizike Nikica Orač, prof.
i pedagoginja Natalija Knezić-Medvedec


 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju