preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

NEŠTO DRUGAČIJA NASTAVA

Autor: Snježana Romić, 18. 11. 2020.

Mrak u razredu, upaljene svijeće na svakoj klupi, glazba iz daleke prošlosti, velika aktivnost učenika, crtanje ornamenata, pisanje glagoljicom. To su obilježja zanimljivog i „drugačijeg“ sata Hrvatskog jezika na kojem su učiteljica Marija Dijaković i učenici putem raznih osjetila prenijeli srednji vijek u učionicu 6. razreda. Pročitajte tekst kad kliknete na VIŠE.

Proteklih dana učenici šestoga razreda naše škole aktivno su sudjelovali u obradi nastavnih jedinica povezanih s poviješću hrvatskoga jezika. Zaključivši da su Hrvati tijekom srednjovjekovlja bili trojezični i tropismeni, okušali su se u stvaranju na jednom od pisama – glagoljici. Glazbom i ambijentom u učionici dočarali su srednji vijek te su kao zadatak imali ispisati retke dragog kamena hrvatske kulture, Baščanske ploče. Uz svjetlost svijeća svaki je učenik u svoj redak upisao glagoljična slova tintom, a zajednički su izradili i ornament pa naša Baščanska ploča, iako nije uklesana u kamenu, ponosno stoji izložena u učionici i podsjeća sve na dugu povijest hrvatske pismenosti i kulture.
TEAMS - Virtualne učionice
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju