preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

Razglednicama do solidarnijeg svijeta

Autor: Administrator , 4. 3. 2022.

Povodom Međunarodnog dana eliminacije rasne diskriminacije koji se obilježava 21. ožujka, učenici i učenice 7. i 8. razreda naše škole priključili su se svojim europskim kolegama u kampanji P.S. Pokreni solidarnost!.

Naime, učenici i učenice sedmog i osmog razreda sa svojim nastavnicama analiziraju fotografije koje se nalaze na razglednicama, a koje govore o različitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje, nakon čega kreće nasumični odabir primatelja razglednice unutar općine Tuhelj. Primateljima ćemo napisati poruku solidarnosti. Razglednica se sastoji od dva dijela, jedan ostaje primatelju, a na drugom je moguće uputiti odgovor učeniku ili učenici koja je napisala poruku solidarnosti.

Fotografije s razglednica radovi su fotografa i fotografkinja iz Francuske, Italije, Poljske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske, a u sklopu projekta p.s. Pokreni solidarnost učenici iz ovih zemalja naučit će kako analizirati fotografije i poruke skrivene u njima, ali i drugim vizualnim materijalima kojima su svakodnevno okruženi u suvremenome društvu.

Ovaj projekt temelji se u građanskom odgoju te umjetničkom i kulturnom odgoju i obrazovanju. U školskoj godini 2020./2021. godini sudjelovalo je oko 23 000 učenika u šest zemalja, od čega 2000 učenika i učenica u Hrvatskoj, a ove godine u ovom međunarodnom projektu kojeg provodi nevladina organizacija Centar za mirovne studije sudjeluju čak 32 osnovne i srednje škole diljem Hrvatske. 


 
TEAMS - Virtualne učionice
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju