preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Knjižnica  > Vijesti
Vijesti

Revizija u školskoj knjižnici

Autor: Administrator , 7. 1. 2016. 09:11

   Vrijeme zimskih praznika doba je kad učenici uživaju u zasluženom odmoru. To vrijeme učitelji i stručni suradnici koriste za obavljanje raznih poslova koji se ne mogu obaviti za vrijeme održavanja nastave.  Tako je prve dane u 2016. godini vrlo živo u našoj školskoj knjižnici. Povjerenstvo u sastavu Davor Žažar, Natalija Knezić-Medvedec, Marija Dijaković, Silvija Ilić i Snježana Romić, marljivo radi na inventuri knjižničnog fonda. Svaka knjiga se pomno pregledava, provjerava inventarni broj,  potom se vraća na policu, a oštećene i zastarjele knjige otpisuju. Ovaj opsežan posao iziskuje mnogo vremena i truda, ali se Povjerenstvo raduje krajnjem rezultatu, a to je pročišćen i pedantno uređen knjižni fond naše školske knjižnice. Inventura će biti završena do kraja tjedna, pa će učenici već prvi dan drugog polugodišta moći posuđivati knjige.

Davor Žažar, knjižničar


 

 [više]

ZLATNI MRAV 2015./2016.

Autor: Administrator , 6. 9. 2015. 12:26

Prošle školske godine knjižnica je u suradnji s ravnateljicom  pokrenula projekt „Zlatni mrav“.  Cilj aktivnosti bio je poticati učenike na čitanje, vraćanje knjiga u roku te uredno pisanje lektire u sklopu nastave Hrvatskog jezika. Cijeli projekt imao je i natjecateljski karakter, s obzirom da su najčitači bili nagrađeni. U kategoriji 1.-4. razreda „Zlatnog mrava“  osvojio je učenik  1. razreda Patrik Šokota, a među učenicima 5.-8. razreda učenik 7. razreda Edo Kruneš-Kunšt. Nagrade su svečano uručene na proslavi Dana škole 12. lipnja 2015. godine.

I ove godine u povodu Međunarodnog dana školskih knjižnica, 25. listopada,  knjižnica pokreće „Zlatnog mrava“. 

Elementi koji će se bodovati su slijedeći:

  • Broj posuđenih knjiga u našoj školskoj knjižnici, svaka posuđena knjiga – 1 bod
  • Vraćanje knjiga u propisanom roku – svaki dan kašnjenja – 1 bod manje
  • Ocjena iz lektire

Aktivnost će se odvijati u dvije kategorije:  učenici od 1. do 4., odnosno od 5. do 8. razreda.

Pobjednici „Zlatnog mrava“ bit će učenici koji skupe najveći broj bodova u svojoj kategoriji.

Provođenje projekta  „Zlatni mrav“ počinje u ponedjeljak, 26. listopada 2015.,  a traje do utorka, 31. svibnja 2016. Najčitači će biti javno pohvaljeni i nagrađeni na priredbi za Dan škole, 3. lipnja 2016.


 

 [više]

Državno natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Administrator , 30. 5. 2014. 21:06

U petak 9. svibnja 2014. u Čakovcu  je  održano Državno natjecanje u znanju i kreativnosti  “Čitanjem do zvijezda“. Ekipa naše škole u sastavu Veronika Barlović, 5.r., Veronika Iveković, 5.r.,  i Karolina Kuhar, 5.r.,  pod mentorstvom knjižničara Davora Žažara osvojila je 17. mjesto. S obzirom da je u pitanju bila Državna smotra i da su u konkurenciji bili učenici 5. – 8. razreda,  ostvareni rezultat svakako možemo smatrati uspjehom, te poticajem za daljnji rad.

   Cilj ovog natjecanja je potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem. Natjecanje se provodi od 2009. godine, a na  temelju dosadašnjeg izvrsnog odaziva na lokalnoj i međužupanijskoj razini, odlučeno je da se natjecanje ove godine po prvi puta podigne i na državnu razinu.

   Nakon natjecateljskog dijela članice naše ekipe uživale su u razgledavanju Čakovca.  Posjetile su Muzej Međimurja i knjižnicu "Nikola Zrinski“. Najljepše zahvaljujemo našim domaćinima na odličnoj organizaciji i srdačnom gostoprimstvu, te se radujemo "Čitanju do zvijezda" i slijedeće godine.

Davor Žažar, knjižničar


 

 [više]

 Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju