2021-11-08 08:54:06

Posjet Radoboju i Krapini

Uzbudljiv dan za učenike započeo je 26.10. na parkiralištu škole Lijepa naša u Tuhlju. Učenici 3. i 4. razreda okupili su se kako bi krenuli u posjet Radoboju i Krapini.

     Autobusom smo se zaputili prema Radoboju. Kada smo došli pred Muzej Radboa, puni iščekivanja čekali smo na ulazak. Pogledali smo jedan vrlo zanimljiv film o gori Strahinjčici. Saznali smo mnogo o sumporu i životu rudara u tom kraju. Nakon obilaska muzeja izrađivali smo karabiterice od gline. Bilo je doista zabavno. Iz muzeja smo izašli puni znanja i zanimljivih informacija. Kako bi još više naučili, s biologinjom Petrom, posjetili smo Centar za prirodu Zagorje. Tamo smo pogledali animirani film o zaštiti šuma i shvatili da su nam šume vrlo bitne. Popeli smo se na drugi kat i saznali da je u Zagorju pao prvi meteorit na svijetu. Nije li to zanimljivo? S geologinjom Jelenom posjetili smo i zelenu učionicu na otvorenom. Tamo smo se igrali i učili o drveću. Pojeli smo sendviče i krenuli prema središtu naše županije, Krapini. Šetali smo gradom i vidjeli zgradu naše županije. Potom smo krenuli u park gdje smo se družili i igrali. Nakon kratke igre, zaputili smo se prema Muzeju krapinskih neandertalaca. Tamo nas je dočekao film o životu neandertalaca. Iz njega smo puno naučili. No još smo više naučili o njihovom životu i razvoju dok smo šetali muzejom. Vodio nas je vodič. Bilo je toliko zanimljivo, pa je obilazak brzo prošao. Puni oduševljenja i pomalo već umorni krenuli smo kućama.

       Sve je bilo toliko zanimljivo i poučno da je vrijeme brzo preletjelo, a meni je ovaj izlet jedan od najboljih na kojima sam dosad bila.

Marta Iveković, učenica 4. razreda

Galerija slika


 


Osnovna škola Lijepa Naša Tuhelj