2022-02-08 20:52:03

Dan sigurnijeg Interneta

8. veljače 2022. obilježavamo Dan sigurnijeg Interneta

Ovogodišnji slogan obilježavanja je „Zajedno za bolji internet“ . Teme koje su obrađivane na Satovima razrednika s učenicima bile su: prekomjerna upotreba interneta, zaštita privatnosti na internetu  i lažne vijesti - kako kritički pristupiti sadržajima na internetu.

Program ovogodišnjeg obilježavanja nalazi se na poveznici:

https://csi.hr/2022/02/02/program-obiljezavanja-dana-sigurnijeg-interneta-2022

Na web stranici Centra za sigurniji Internet postoje članci i materijali koji pomažu učenicima, roditeljima i učiteljima kako se nositi sa suvremenim izazovima odrastanja u digitalno doba.

Skrećemo pozornost na članak Mediji kao odgajatelji? ,  čiji zaključak glasi:

„Digitalno igralište je realnost današnjeg vremena i protiv njega se ne možemo boriti, ali ga trebamo prilagoditi potrebama svoje djece. Roditelji imaju prvenstveno odgojnu ulogu i činjenica da smo svi u gužvi i stresu ne opravdava gubitak zanimanja za vlastito dijete i načina kako provodi vrijeme. Jako je bitno da roditelji provode kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, npr. igrajući društvene igre u kući i provodeći vrijeme u prirodi. Ponudite djeci neku alternativu ekranu. Zajedničko provođenje vremena gradi odnos. Bitno je uvidjeti da djeca često čine ono što vide kod drugih, jer djeca najbolje uče po modelu, gledajući druge. Zato je bitno ponašati se onako kako to zahtijevamo od vlastite djece, jer roditelji su prva škola života.“

Pedagoginja:
Natalija Knezić-Medvedec

 


Osnovna škola Lijepa Naša Tuhelj