preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Koje zanimanje/školu odabrati?

Autor: Administrator , 13. 2. 2017.

Odabir budućeg zanimanja najvažnija je odluka koju donose učenici 8. razreda. Odluku o izboru nije lako ni jednostavno donijeti, no prije donošenja odluke važno je
dobro  informirati se o vrstama i programima srednjih škola. Uloga profesionalne orijentacije je pružiti učenicima informaciju i savjet kako bi što više doznali o zanimanju/školi koje ih zanima te pomoći učenicima koji su još neodlučni u izboru.

U drugom polugodištu intenziviraju se aktivnosti na području profesionalne orijentacije kojima se nastoji pomoći učenicima 8. razreda kako bi lakše odbrali svoje buduće zanimanje/školu.

Učenici su do sada upoznali dva velika srednjoškolska centra, Srednju školu Bedekovčina i po prvi puta u našoj školi, Šolski centar Rogaška Slatina.

Obje škole predstavile su učenicima programe u kojima obrazuju učenike za buduća zanimanja, mogućnosti smještaja, ali i kategorije koje su danas posebno važne budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima, a to su mogućnosti stipendiranja i zapošljavanja u struci.

Za učenike i roditelje organiziran je roditeljski sastanak na kojem je Srednja škola Bedekovčina predstavila obrazovne programe svojih triju učilišta; građevinskog, medicinskog i poljoprivrednog.

Učenici i roditelji nakon prezentacije imali su mogućnost postavljanja pitanja te dobili podrobne informacije o programima koji ih zanimaju.

Ove godine prvi puta posjetio nas je i Šolski centar Rogaška Slatina te predstavio učenicima svoje srednjoškolske programe  Tehnik optik i Tehnik steklarstva, kao i sve pogodnosti koje se nude odabirom nastavka školovanja u njihovom srednjoškolskom centru.

Obje škole pozvale su učenike na Otvorene dane svojih škola gdje zajedno sa svojim roditeljima mogu razgledati školu kao i učenički dom.

Aktivnosti koje predstoje su posjet Sajmu poslova u Krapini, susret s bivšim učenicima škole u suradnji sa Savjetom mladih Općine Tuhelj te posjet  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske obrtničke i Gospodarske komore kao i  srednjih škola naše županije koji će održati zajedničku prezentaciju 16. 3. 2017. u 18,30 sati.
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju