preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Nastava  > Predmeti  > Vjeronauk
Vjeronauk

       Vjeronauk je nastao sljubljivanjem riječi vjera i nauk, a one dovoljno govore o njegovoj biti predmeta koji je uveden u hrvatske škole demokratskim promjenama  devedesetih godina  dvadesetog stoljeća. Stoga, Katolički vjeronauk u osnovnoj školi redoviti je i obvezni školski predmet za one učenike čiji ga roditelji ili skrbnik slobodno izaberu. Izvodi se 2 sata tjedno u sklopu redovite nastave, a prema vlastitom planu i programu i pod istim uvjetima kao i ostali obvezni predmeti u školi. Svrha mu je, u suodnosu s drugim školskim predmetima, promicati cjelovit i sustavan odgoj djece i mladeži na načelima korelacijsko- integrativnog učenja.

Katolički vjeronauk istodobno promiče duh dijaloga i ekumenizma u odnosu na različite ljude, svjetonazore, religije, konfesionalne i kulturne izričaje. Njegova se posebnost očituje i ostvaruje u odgojnoj zadaći da učenicima omogući istinski susret s porukom i osobom Isusa Krista i da im tako pomogne, sa stajališta kršćanske Objave i tradicije Crkve, „istinito i sigurno“ upoznavanje vlastite vjere i religijsko - kulturne baštine kojoj pripadaju.


 

1. razred

Fotografije radova

 


 


TEAMS - Virtualne učionice
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju