preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Nastava  > Predmeti  > Vjeronauk
Vjeronauk

       Vjeronauk je nastao sljubljivanjem riječi vjera i nauk, a one dovoljno govore o njegovoj biti predmeta koji je uveden u hrvatske škole demokratskim promjenama  devedesetih godina  dvadesetog stoljeća. Stoga, Katolički vjeronauk u osnovnoj školi redoviti je i obvezni školski predmet za one učenike čiji ga roditelji ili skrbnik slobodno izaberu. Izvodi se 2 sata tjedno u sklopu redovite nastave, a prema vlastitom planu i programu i pod istim uvjetima kao i ostali obvezni predmeti u školi. Svrha mu je, u suodnosu s drugim školskim predmetima, promicati cjelovit i sustavan odgoj djece i mladeži na načelima korelacijsko- integrativnog učenja.

Katolički vjeronauk istodobno promiče duh dijaloga i ekumenizma u odnosu na različite ljude, svjetonazore, religije, konfesionalne i kulturne izričaje. Njegova se posebnost očituje i ostvaruje u odgojnoj zadaći da učenicima omogući istinski susret s porukom i osobom Isusa Krista i da im tako pomogne, sa stajališta kršćanske Objave i tradicije Crkve, „istinito i sigurno“ upoznavanje vlastite vjere i religijsko - kulturne baštine kojoj pripadaju.


 

1. razred

Fotografije radova

 


 


Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju