preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

Kutak pedagoga

ŠKOLSKA PEDAGOGINJA 

Natalija Knezić-Medvedec, prof. pedagogije

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak (8-14 sati)

Kontakt: 049 500 567 ;  091 45 41 366

E-mail adresa: natalija.knezic-medvedec@skole.hr                                                         

 

Dragi učenici i roditelji!

Školski pedagog/pedagoginja je stručni suradnik/suradnica koji u svom radu pruža pomoć i potporu učenicima, roditeljima i učiteljima kako bi se što lakše i uspješnije nosili s izazovima odrastanja. Načela rada školskog pedagoga su suradnja i koordinacija između svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa kao i institucija koje u svom djelokrugu djelatnosti imaju brigu i skrb o djeci i mladima.

   Područja rada školskog pedagoga su planiranje i programiranje rada škole kao i školskog kurikuluma, dok okosnicu čini neposredan rad s učenicima, učiteljima,  roditeljima te analiza i vrednovanje rezultata rada. Pedagog prati, istražuje i analizira nastavni proces te predlaže načine za unaprjeđivanje i poboljšanje nastave i cjelovitog odgojno-obrazovnog rada u školi. U svom radu surađuje sa svim sudionicima školskog sustava od učenika, učitelja, roditelja te zajedno s ostalim stručnim suradnicima i ravnateljem škole kreira odgojno-obrazovni rad.

Pedagog sudjeluje u procjeni zrelosti za upis u prvi razred, održava radionice za učenike na Satovima razrednika vezane uz razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina, nenasilno rješavanje sukoba te provodi Školski preventivni program s ciljem prevencije ovisnosti i nasilja. Organizira zdravstvenu i socijalnu zaštitu učenika u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, kao i profesionalnu orijentaciju u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Individualno radi s učenicima s ciljem pomoći u učenju ili pružanju potpora  i osnaživanju. Vodi izvannastavnu aktivnost za potencijalno darovite, talentirane i motivirane učenike - DTM grupu.

U radu s roditeljima organizira savjetovanja, predavanja i radionice. Pruža pedagošku potporu u odgojno-obrazovnom radu učitelja te analizira rezultate škole na područjima uspjeha i  vladanja.

Pedagoginja:
Natalija Knezić-Medvedec, prof.
 

TEAMS - Virtualne učionice
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju