preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Svjetski dan nepušenja i borbe protiv zlouporabe opojnih droga obilježen pješačenjem na Cesargrad

Autor: Administrator , 7. 6. 2017.

Pješačenjem na Cesargradsku goru u kojem je sudjelovalo preko 150 osnovnoškolaca i srednjoškolaca s područja Krapinsko-zagorske županije, proteklog je petka obilježen Svjetski dan nepušenja i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga.

Pješačenje je organiziralo Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Krapinsko-zagorske županije, kao koordinativno i savjetodavno tijelo koje se bavi prevencijom i problematikom ovisnosti. Već tradicionalno se tim povodom organizira manifestacija koja za cilj ima promicati zdrave stilove života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.

Sportsko-edukativni program u sklopu kojeg je organizirano pješačenje učenika osnovnih i srednjih škola na obližnju Cesargradsku goru proveden je uz stručno vođenje članova Hrvatskog planinarskog društva „Cesargrad“, Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza i djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije. Organizatori su za sve sudionike osigurali majice i vodu na početku uspona te sendviče u Planinarskoj kući na Cesargradu.

Na Cesargrad su pješačili i učenici naše škole u pratnji knjižničara Davora Žažara, pridruživši se tako po 4.  put ovoj hvalevrijednoj inicijativi koja za cilj ima promicanje zdravog načina života.

 (Davor Žažar)


 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju