preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt Klimava klima na županijskoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Administrator , 28. 3. 2018.

Članovi DTM  grupe, koju čine učenici od 3. do 5. razreda na ovogodišnjoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja  predstavili su  projekt naše Škole“ Klimava klima“.

Povod za istraživanje i izradu projekta bile su česte i nagle vremenske promjene kojima smo svakodnevni svjedoci. Projekt se javio kao posljedica učeničkih propitkivanja zašto vrlo rijetko pada snijeg u vrijeme zimskih praznika?

U sklopu izrade projekta posjetili smo Automatsku meteorološku stanicu u Tuhlju te istraživali vremenske prilike. Zaključak učenika bio je da je uzrok klimatskim promjenama u zagađenju okoliša. S tim ciljem bit će organizirane edukativne radionice te, iako u školi postoji svijest o važnosti očuvanja okoliša,  još ćemo se malo  više angažirati na razvrstavanju otpada i akcijama vanjskog uređenja okoliša.

Na županijskoj smotri u Stubičkim Toplicama projekt su predstavili učenici 5. razreda Sandra Bednjanec i Petar Marić i 3. razreda Vito Žlender i Mihaela Medvedec.

Stručno Povjerenstvo nakon prezentacije projekta pohvalilo je ideje i nastojanja učenika te projekt predložilo za državnu smotru Građanskog odgoja i obrazovanja koja će biti krajem svibnja u Zagrebu.

Pedagoginja:
Natalija Knezić-Medvedec

 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju