preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt Klimava klima na državnoj smotri projekata Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: Administrator , 28. 5. 2018.

Učenici 5. razreda uspješno su predstavili  projekt iz Građanskog odgoja i obrazovanja pod naslovom Klimava klima. Projekt je rezultat istraživanja učenika od 3. do 5. razreda, članova DTM grupe na temu klimatskih promjena i zagađenja. Ovogodišnja smotra projekata Građanskog odgoja održana je u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti.

 

Projekt Klimava klima nastao je kao rezultat učeničkih promišljanja nakon neobično toplog vremena tijekom zimskih praznika. U sklopu projekta učenici su posjetili  Automatsku meteorološku stanicu Tuhelj te upoznali načine i metode sakupljanja vremenskih podataka. Školu je posjetio i Krešimir Ćanić, jedan od autora knjige Mali meteorolog koji  je upoznao učenike s osnovnim meteorološkim pojmovima. Istražujući literaturu i internet učenici su zaključili da je uzrok klimatskim promjenama u onečišćenju.  U sklopu projekta istražili su eko-navike naših učenika te shvatili da više trebamo razvijati navike o odvajanju otpada, kompostiranju te korištenju platnenih umjesto plastičnih vrećica. Javno predstavljanje svog projekta imali su pred svim učenicima i djelatnicima škole, Školskim odborom kao i Općinom Tuhelj.  Sa svim sudionicima dogovoreni su koraci na daljim eko akcijama.

Učenici su razgledali Muzej suvremene umjetnosti, a posebno ih je razveselilo spuštanje niz tobogan. Nakon prezentacije projekta posjetili su Hrvatski sabor.

S učenicima je u izradi projekta sudjelovala  pedagoginja Natalija Knezić-Medvedec.   
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju