preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

TERENSKA NASTAVA U KLANJCU

Autor: Snježana Romić, 5. 4. 2022.

     Učenici 1. i 2.r.  sa svojim učiteljicama Tanjom Šurina i Pavicom Iveković realizirali su terensku nastavu u Klanjcu 31.3.2022. Iako je padala kiša, to ih ni najmanje nije omelo da ostvare planirane posjete.

    Najprije su posjetili Predionicu  Klanjec. Uz vodstvo ljubaznih zaposlenica koje su ih počastile slatkišima i narančama,  razgledali su proizvodni pogon. Posebnu znatiželju izazvao je stroj za omatanje paleta. Nakon Predionice uputili su se pred Dom zdravlja Klanjec gdje su u razgovoru s medicinskom sestrom ponovili kako funkcioniraju zdravstvene ustanove. U Gradskoj knjižnici Antuna Mihanovića, u prostoriji dječjeg odjela uživali su u ambijentu knjižnice i  odgonetali zagonetke. Zatim su razgledali Crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije u Klanjcu i poznate sarkofage  obitelji Erdödy koji se nalaze u  Franjevačkom samostanu. Zadnje odredište ove terenske nastave bila je Galerija Antuna Augustinčića. Učenici su razgledali stalni postav Galerije i sudjelovali u radionici oblikovanja glinom. Oblikovali su razne predmete i učestvovali u edukativnim igrama pod stručnim vodstvom djelatnika  Galerije.

    Svojim domovima vratili su se puni dojmova i novih informacija.

Galerija slika


 
TEAMS - Virtualne učionice
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju