preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

Mali Tuhljani vozili središtem Klanjca

Autor: Administrator , 26. 9. 2016.

Protekle srijede u Klanjcu je održana preventivna akcija Program prometne kulture za najmlađe u kojoj su sudjelovali učenici drugog razreda naše škole predvođeni učiteljicom Anaom Šuper te ekipa podmlatka Crvenog križa na čelu s voditeljem Davorom Žažarom.

Galerija slika

Program je počeo u OŠ Antun Mihanović gdje je održano multimedijsko predavanje o prometnim pravilima, ulozi svih sudionika i poželjnog ponašanja u prometu, nakon čega je uslijedio praktičan dio. Na parkiralištu nasuprot Pošte postavljen je prometni poligon na kojem su djeca doživjela iskustvo vožnje u malim automobilima. Na prometnom poligonu naši su drugašići naučili osnove vožnje automobila od Jumicar instruktora, ali i od prometnih policajaca iz PU krapinsko-zagorske.

Djeca su tijekom obuke također prošla radionice DVD-a Klanjec i GD Crvenog križa Klanjec, tijekom kojih su učili o opasnostima i rizicima nastanka požara i mjera zaštite, kao i osnove prve pomoći. Radionice prve pomoći održali su učenici 8. razreda Veronika Barlović, Veronika Iveković, Karolina Kuhar, Ana Ilić, Lea Tušak i Andrija Slaviček. Malim tuheljskim vozačima vozačke dozvole podijelio je zamjenik načelnika Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Program Jumicar nastao je u Finskoj, a već se godinama uspješno provodi u većini europskih zemalja. U Hrvatskoj je prisutan već četvrtu školsku godinu i do sada je kroz njegovu obuku prošlo više od 20.000 učenika drugih i trećih razreda iz više od 140 škola. Ove će godine u edukacijama o prometnoj kulturi sudjelovati učenici iz 20 škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Program se održava u organizaciji Krapinsko-zagorske županije i Odbora za sigurnost u prometu KZŽ zajedno s Jumicarom Hrvatska, Ministarstvom unutarnjih poslova, Društvom Crvenog Križa KZŽ te Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Klanjec.

Davor Žažar


Priloženi dokumenti:
Jumicar_prica.pdf (199.41 KB)


Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju