preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

Prvi susret Čitateljskog kluba

Autor: Administrator , 18. 12. 2017.

Naša škola bila je domaćin prvog susreta Čitateljskog kluba održanog proteklog petka. Čitateljski klub zajednički je projekt OŠ Veliko Trgovišće, OŠ Đure Prejca iz Desinića te OŠ Lijepa naša. Projekt je pokrenut sa ciljem poticanja čitanja, upoznavanja zavičajne kulturne baštine te jačanja suradnje između tri susjedne škole.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice škole Snježane Romić i kulturno-umjetničkog programa uslijedio je natjecateljski dio. U okviru kviza znanja ekipe od po troje učenika odgovarali su na pitanja iz zadane knjige, pitanja o poznavanju života i djela zavičajnih književnika te pitanja o poznavanju škole i mjesta u kojem se održava susret.

Nakon odgovaranja na 45 pitanja najuspješniji su bili učenici OŠ Lijepa naša iz Tuhlja s osvojenih 41,  ispred drugoplasiranih natjecatelja iz Velikog Trgovišća  s 38, dok je 3. mjesto pripalo desinićkim osnovcima s osvojena 34 boda. Svi sudionici Susreta nagrađeni su prigodnim nagradama.

Čestitamo pobjedničkoj ekipi u sastavu Mateja Tušak, Ana Marić, Lana Javorić-Ilić i Antoniji Kralj 8. r. te mentorici Mariji Dijaković, kao i učiteljima Pavici Iveković, Augustinu Knežiću i knjižničaru Davoru Žažaru koji su organizirali cijelo događanje.

Sljedeći susret Čitateljskog kluba održat će se u tijekom veljače 2018. godine u Desiniću. Sudeći prema uspjehu prvog  Susreta Čitateljskog kluba ne treba sumnjati da će događanje postati tradicionalno.

knjižničar Davor Žažar


 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju