preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj

 > Naslovnica
Dobro došli na stranice OŠ Lijepa naša


Vijesti

NA HRVATSKOJ SMOTRI LIDRANO 2018. U PRIMOŠTENU

Autor: Administrator , 27. 3. 2018.

Članice Kajkavske družine, učenice 2.r. naše osnovne škole, Sara Fekeža, Lucija Haramina, Sara Koprivnjak, Gabriela Lepej, Viktorija Telišman i Lorena Tkalec s mentoricom Pavicom Iveković sudjelovale su na Hrvatskoj smotri Lidrano 2018. u Primoštenu s dramsko-scenskom igrom De se zbudi, bratec Martin. Na državnu smotru pozvane su kao predstavnice Krapinsko-zagorske županije u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva (skupni nastupi).

Hrvatska smotra LiDraNo 2018. održavala  se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike,  Kolinde Grabar-Kitarović koja je čestitala svim sudionicima smotre svjesna da već samo sudjelovanje na smotri u ovako velikoj konkurenciji predstavlja priznanje njihovom talentu i radu.

Ove godine Agencija za odgoj i obrazovanje je po 27. puta organizirala LiDraNo. U Primoštenu su učenici pokazali svoju kreativnost i darovitost u šest izraza: literarnom, dramskom (pojedinačni i skupni scenski nastupi) i novinarskom (samostalni novinarski radovi, školski listovi i radio emisije).

Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima, članovima školskih družina, održali su članovi prosudbenih povjerenstava među kojima su se nalazili poznati književnici, filmski i kazališni redatelji, glumci, dramski pedagozi i novinari.

Dramsko-scenska igra De se zbudi, bratec Martin koja na kajkavskom dijalektu progovara o lijepom ponašanju za stolom, u društvu i u raznim životnim situacijama, pohvaljena je od strane prosudbenog povjerenstva. Ponajprije  zbog edukativnog sadržaja, dobre igre na sceni, zaokruženoj priči i proživljenom kajkavskom govoru kojeg su članice Kajkavske družine tečno i izražajno govorile.

Našim djevojčicama iz 2.r. će boravak u Primoštenu ostati u lijepom sjećanju.

Galerija slika


 
Korisni linkovi
izreke

"Onaj tko se usudi poučavati nikada ne smije prestati učiti."

(John Cotton Dana)

"Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki."

(Aristotel)

"Učitelj - zanimanje koje poučava sva druga zanimanja."

(Anonimni autor)

Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj / Tuhelj 54, HR-49215 Tuhelj / os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr / ured@os-lijepa-nasa-tuhelj.skole.hr
preskoči na navigaciju